Urban Decay Complexion Primer Potion | Review

IMG_8035Ik heb altijd al een zwak gehad voor Urban Decay. Niet alleen omdat ze geweldige producten hebben, maar ook omdat de kleur paars volop voorkomt in de verpakkingen. Aangezien lila mijn lievelingskleur is, komt paars dicht genoeg in de buurt. En het feit dat ze terug zijn van weggeweest (in Nederldand althans), zorgt er natuurlijk ook voor dat ik het merk nog meer koester. Gelukkig gebruiken ze de paarse kleur volop en kom ik echt ruimschoots aan mijn trekken. Zo ook bij de Urban Decay Complexion Primer Potion.

IMG_8021De Urban Decay Complexion Primer Potion is natuurlijk meer dan alleen een mooie verpakking, het heeft ook inhoud. Dit is wat Urban Decay er zelf over zegt:

Deze zachte formule verkleint de poriën, vervaagt lijntjes en zorgt voor een egale, zijdezachte huid. Breng de Primer Potion aan als basis onder je foundation of poeder voor een fluweelzachte, matte finish. De formule heeft een lichte nude tint, maar als hij eenmaal opdroogt blijft een licht glanzende soft-focus finish over. Dankzij de primer potion breng je de foundation gelijkmatiger aan. Geschikt voor vettere huidtypes maar tegelijkertijd ook mild voor de drogere huid.

Dat klinkt ideaal voor mijn gemengde huid met grove poriën, vooral naast mijn neus en op mijn wang.

Dit is de ingrediëntenlijst.


Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Cyclopentasiloxane, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Phenoxyethanol, PEG-10 Dimethicone, Stearic Acid, Alumina, Mica, Silica, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Ethylhexyglycerin, Tin Oxide. <+/- (May Contain/Peut contenir): CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides), CI 77163 (Bismuth Oxychloride), CI 77288 (Chromium Oxides Green).


Het zijn vooral siliconen in allerlei verschillende vormen. Dat is ook wel logisch, want juist siliconen geven dat gladde opvuleffect aan je huid.

IMG_8023De tube van 28mL heeft een klein tuitje. Erg praktisch want je hebt echt maar een erwtje nodig. Zo kan je het makkelijk doseren.

UDprimerpotionswatch2Zo ziet de primer eruit. Een beige kleur, voor sommige een nude kleur, voor mij totaal niet. Ik heb het rechts uitgesmeerd en omcirkeld waar de primer zit. Je ziet dat het op mijn huid matteert, maar ook een grijze waas achterlaat. Voor een donkere huid is dit dus zeker niet geschikt om los te dragen. Er moet dan toch iets van een foundation of tinted moisturizer overheen. De structuur van de primer is wel fijn. Niet zo siliconenachtig, maar echt meer een gelstructuur.

UDprimerpotionEn dit is het effect op mijn gezicht. Links voor en rechts na. Mijn poriën zijn absoluut niet verdwenen, maar wel een stuk meer opgevuld. Met foundation eroverheen zie je er bijna niks meer van terug. Ook is mijn huid gematteerd.

IMG_8036Eigenlijk doet de Urban Decay Complexion Primer Potion precies wat ik ervan verwachtte. Het maakt mijn porien minder zichtbaar, mijn foundation brengt glad aan en het houdt mijn huid langer mat. Mijn porien zijn niet verdwenen, maar hé het is geen toverzalf. Dit is eigenlijk wat ik van Too Faced’s Porefesionnal verwachtte, maar niet kreeg. Gelukkig kwam ik deze nog in mijn collectie tegen. Echt een aanrader als je ook een vette of gemengde huid hebt óf grove porien, want hierdoor wordt je huid gladder en matter. En ziet je basis er een stuk meer flawless uit.

De Urban Decay Complexion Primer Potion kost €29,96 en is te koop bij ICI Paris XL

Welke primer gebruik jij?

 

11 gedachtes over “Urban Decay Complexion Primer Potion | Review

  1. Dat matteert echt een stuk!
    Ik ben in afwachting van een nieuwe primer van Luka Cosmetics, een merk dat in NL nog niet zo heel erg bekend is. Ben best benieuwd. Ik gebruik ook regelmatig de primer van Smashbox, die doet het ook prima. Ik lees hierboven iets over de Etos primers, en die zijn inderdaad niet slecht!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s