Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review

Essie Summer Collection 2016 - Loot the Booty | Review 1Ondanks dat het weer niet geheel zomers aandoet, wel warm, af en toe zon, maar vooral heel veel regen die met bakken uit de hemel komt, liggen de zomercollecties geheel volgens schema in de schappen. Ook Essie kan niet achterblijven. Een aantal hele vrolijke kleuren, maar ook twee donkere kleuren die behoorlijk lijken op de donkere luchten die ik gisteren zag. Hmm, misschien wisten zij wel dat het zo’n zomer zou worden…

Viva Antigua – Coconut Cove – Berried Treasure – Hiking Heels – Loot the Booty – Tribal Textyles

Bron

De Essie zomercollectie van 2016 is geïnspireerd door Antigua Guetamala. De collectie bevat vrolijke zomerse tinten, maar ook wat donkere kleuren met glitters erin. Een aantal kleuren lijkt eerlijk gezegd behoorlijk op wat kleuren die al in de vaste collectie zitten, en dus ook al in mijn collectie zitten. Dus als je me ooit bij een Essie stand ziet staan en denkt waar is zij in vredesnaam zo lang mee bezig? Dan ben ik inderdaad de Limited Edition collectie aan het vergelijken met kleuren uit mijn persoonlijke Essie collectie. Gelukkig heb ik een lijstje in mijn telefoon staan.

De groene Viva Antigua lijkt bijvoorbeeld behoorlijk op Essie Turquoise en Caicos, alleen dan met net iets meer blauw. De witte Coconut Cove lijkt als twee druppels water op Essie Blanc uit de vaste collectie. En de roze Berried Treasure lijkt op het lichtere zusje van  Watermelon. De oranje rode Hiking Heels heeft heel wat weg van Clambake. De zwarte Tribal Textyles lijkt dan weer veel op Haute Tub uit de 2015 wintercollectie, maar er zit niet een soortgelijke kleur in de vaste collectie. Op de site van Essieenvy.com is echt net een goede blogpost met allerlei Essie look a likes van deze zomercollectie verschenen. Zeker het bekijken waard.

Essie Summer Collection 2016 - Loot the Booty | Review 3Loot the Booty die ik uiteindelijk kocht lijkt op het eerste gezicht behoorlijk op Starry Starry Night uit de Retro Revival collectie. Als je ze goed vergelijkt is Loot the Booty een stuk lichter en bevat fijnere glitters. De enige kleur uit de vaste collectie die er een beetje op lijkt is Butler Please. Alleen is die creamy en weer een stuk lichter en meer ingetogen dan Loot the Beauty. Door mijn recent aangewakkerde koningsblauwe fascinatie in nagellak nam ik Loot the Booty mee. En de naam vind ik ook gewoon heel leuk. Het heeft echt piratevibes.

Essie Summer Collection 2016 - Loot the Booty | Review 4
Ook Loot the Booty heeft de fijne brede kwast waar Essie bekend om is. Lakt wel zo makkelijk. Hoewel de mijne denk ik een klein fabrieksfoutje heeft, want een hoek is niet zo mooi afgerond. Maar gelukkig heb ik er geen last van gehad tijdens het lakken.

Essie Summer Collection 2016 - Loot the Booty | Review 5Op de nagels is de dekking ook prachtig. Met twee laagjes bereik je al deze mooie soort van sterrenhemel effect. Als je haast hebt kom je ook met één laagje wel weg. De houdbaarheid heb ik nog niet kunnen testen, aangezien ik deze nagellak nog maar net in mijn bezit heb, maar een gemiddelde Essie lak blijft bij mij met topcoat zo’n 4-5 dagen chipvrij zitten. En glitternagellak vaak nog wel wat langer. Als dit niet het geval is zal ik dat zeker hier komen vermelden.

Hoewel de zomercollectie van Essie geen originaliteitsprijs zal winnen voor meest unieke kleuren is de kwaliteit prima in orde. In ieder geval van Loot the Booty zover ik dat op dit moment kan beoordelen. Als je ook op zoek bent naar een Essie blauwe nagellak met glitters om je tijdelijk mee te vermaken tot dat Starry Starry Night uit de Retro Revival collectie ook in oktober in de Nederlandse schappen ligt(!), heb je aan Loot the Booty een goede.

De Essie zomercollectie is nu verkrijgbaar bij geselecteerde Etos, Kruidvat, DA en ICI Paris XL filialen voor €9,99 per stuk. Bij bol.com is er momenteel 30% korting op Essie nagellak, dus betaal je maar €6,99.

Welke kleur vind jij het mooist uit de Essie zomercollectie 2016?

8 gedachtes over “Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s