Vaseline Intensive Care Spray Moisturizer – Advanced Repair| Review

IMG_7744Toen deze spray moisturizers op de markt kwamen was ik gelijk gefascineerd. Vooral door de bijbehorende reclame van die vrouw die zich binnen 1 minuut insprayde, insmeerde en zo de deur uit ging. Ik had altijd het idee dat zo’n spray moisturizer niet zo hydraterend zou zijn, dus liet ik het aan me voorbij gaan. Maar toen ik deze nieuwe geurloze intens hydraterende variant tegenkwam nam ik het mee om uit te proberen. IMG_7746Deze geurloze variant belooft een aantal zaken:

 • Het absorbeert binnen enkele seconden
 • Het bevat 2x zoveel hydraterende ingrediënten in vergelijking met de andere spray en go moisturizers om de droge huid te helpen herstellen
 • Het laat de huid zacht, maar niet vettig of plakkerig achtig
 • Het is dermatologisch getest (een beetje een loze kreet, maar vooruit)
 • En is een gemakkelijke spray om aan te brengen

Klinkt veelbelovend toch?

IMG_7751Het maakt gebruik van micro-droplets van Vaseline jelly. Dus hele kleine druppels, die volgens het plaatje de huid binnendringen. Terwijl vaseline meestal vaak een laagje op de huid vormt om te voorkomen dat de huid vocht verliest, dus ik ben benieuwd hoe dat precies werkt.

IMG_7745Ook deze geurloze variant bevindt zich in een spuitbus en bevat 190mL product. Je kan met een simpele draaibeweging de spuitbus afsluiten, zodat je geen ongelukjes krijgt als het bijvoorbeeld in je tas zit. Erg handig.

IMG_7747De gebruiksaanwijzing spreekt voor zich. Voor het beste resultaat moet je het dagelijks aanbrengen direct naar de douchen of wanneer de huid droog aanvoelt. Je dient het op 10cm afstand in een soepele beweging over de huid te sprayen en in te wrijven om de huid te hydrateren. Eigenlijk super simpel.

IMG_7749Ik werp natuurlijk ook een blik op de ingrediënten.

Aqua – het is een product op waterbasis

Glycerine – hydrateert

Dimethicone – een silicone die een dun laagje op de huid vormt en zo uitdroging voorkomt, maar verhoogt ook de smeerbaarheid.

Isopropyl Myristate –  een synthetische olie, die niet olieachtig aanvoelt, maar wel de huid hydrateert

Sorbitol Isostearate  – verhoogt smeerbaarheid

Ammomium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer – soortgelijke werking als dimethicone.

Disodium EDTA – verhoogt smeerbaarheid en conserveringsmiddel.

Methylparaben – conserveringsmiddel

Palmitic acid – vetzuur wat hydraterend werkt

Petrolatum – vaseline wat dus een beschermend laagje aanbrengt op de huid.

Phenoxyethanol – conserveringsmiddel.

Weetje: in de EU mag er nooit meer dan 1% van phenoxyethanol in een product zitten. Dus alles wat erna komt, is in totaal (!) minder dan 1%. En dus zo’n beetje verwaarloosbaar. In dit geval wordt het gevolgd door conserverings- en verdikkingsmiddelen.

Eigenlijk is dit vooral water , glycerine, siliconen met een synthetische olie en een klein beetje vaseline. Redelijk basic, maar wel effectief en zonder nare ingrediënten. Nou ja, behalve als je liever geen siliconen en/of parabenen in je huidverzorging heb. Persoonlijk heb ik daar niet zo’n bezwaar tegen.

IMG_7752Op de huid ziet het er zo uit. Een dunne witte substantie. Even smeren en het is ingetrokken, zónder dat er een vet laagje achterblijft. En echt binnen enkele seconden, dus die claim is zeker waar. Mijn huid voelt ook gehydrateerd aan, maar niet zo als bij een bodybutter, maar zeker meer dan bij een simpele lotion.

IMG_7757Ik denk dat wanneer je echt een droge huid hebt. Je hieraan net te weinig hebt, maar anders is dit een prima product. Lekker snel en makkelijk. Het bevat geen irriterende ingrediënten, met name geen parfum, dus ook een gevoelige huid is hier blij mee. En het trekt heel snel in. Altijd fijn wanneer een product de beloftes waar maakt.

Voor deze beloftes ben je wel redelijk wat geld kwijt, namelijk €8,29. Voor de bodylotion variant betaal je voor 200mL, dus net wat meer dan deze  190mL, maar €5,49. Dus ik zou zeker wachten op een aanbieding, die gelukkig regelmatig langskomt.

De vaseline intensive care spray moisturizer kost €8,29. Momenteel loopt er een 2+2 gratis aanbieding bij het Kruidvat.

Heb jij al wel eens een van de spray en go producten uitgeprobeerd?

2 gedachtes over “Vaseline Intensive Care Spray Moisturizer – Advanced Repair| Review

 1. Leuke review……ik ken de bruinen variant en de gele.
  Die eerste ruikt wat naar chocolade hmmmm
  Het is fijn voor een x-tje maar niet hydraterend genoeg om alleen nog maar spuit”room” te gebruiken.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s