Essence en Beautylab – The Glow Must Go on | Review

IMG_7658 Toen Serena van Beautylab in april haar samenwerking met Essence aankondigde in het kader van de Blogger’s Beauty Secrects Collectie wist ik na enige research dat ik vooral haar palette wilde hebben. Met mijn recente highlighter obsessie en na de review te hebben gezien wilde ik haar bronzing en highlighting palette the glow must go on bemachtigen. Ik had het geluk dat ik in Berlijn zat ten tijde van de lancering Duitsland en in de DM een vol schap aantrof, dus ik nam haar palette mee. Ik heb er een aantal dagen mee gespeeld en deel er graag mijn mening over.

IMG_7657Serena vertelt voor haar palette geinspireerd te zin door Marrakech, Marokko. En dat zie je ook aan de vormgeving terug. Een soort hennaprint op de voorkant, lampionnetjes aan de binnenkant en de vorm van de spiegel. De verpakking is niet helemaal mijn smaak, maar past wel mooi bij de inspiratie. Verder is de kartonnen verpakking lekker licht, maar toch steviger dan ik had verwacht. Het heeft de eerste vliegreis van Duitsland naar Nederland zonder kleerscheuren overleefd. Maar op lange termijn gaat het denk ik wel slijten.

IMG_7658Wat ik wel leuk vind zijn de kleine details zoals haar naam in haar eigen handschrift en de tekst Shine Bright aan de binnenkant. Ook hebben alle kleuren een naam gekregen.

IMG_7659Maar dit is natuurlijk het belangrijkste deel van het palette. Twee matte oogschaduws, 1 koele witte higlighter en de glowing bronzer met 3 kleurtjes. Het is echt een mix van koele en warme tinten. Ook zit er een kwastje bij, de werking daarvan past bij meegeleverde kwastjes. Prima als je niks anders hebt, vooral om mee te highlighten, maar met kwalitatief betere kwasten krijg je een mooier resultaat.

theglowmustgoonnoOp naar de swatches. Nummer 1 t/m 7. Waarbij nummer 7 een swatch is van de glowing bronzer in het midden gecombineerd.

De onderste foto is genomen in direct zonlicht, dan valt gelijk de mooie glans op. Bij het swatchen valt vooral op dat de 2 oogschaduws wat poederig zijn en voor het mooiste resultaat echt opgebouwd moeten worden. Dat is vaak zo bij matte oogschaduw. De highlighters zijn goed gepigmenteerd maar wel iets grover, maar gelukkig geen echt chunky glitters. Wat ik ook prettig vind is dat de highlighters zowel warm als koel zijn, voor ieder wat wils.

IMG_7676En dit is dan het resultaat van de glowing bronzer aangebracht op mijn jukbeenderen. De eerste keer dat ik het aanbracht was ik niet subtiel genoeg en kreeg je echt een discobal effect. Dit is zeker geen highlighter voor mensen die iets super natuurlijks of subtiel willen. Hier creëer je echt de typische Serena glow mee, maar dan voor een budgetprijsje.

Mini Shoplog Berlijn 4Al met al ben ik erg tevreden over het palette. De vormgeving is niet helemaal naar mijn smaak, de oogschaduw kost wat meer tijd voor een mooi resultaat, maar de glowing brozner is echt dik in orde. Vooral als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Met recht een palette waar Serena trots op kan zijn. Als je dit palette nog tegenkomt zou ik het zeker aanschaffen. Het is behoorlijk hard gegaan, maar wellicht vind jij er nog een bij jouw Kruidvat of Trekpleister. Het is helaas een limited edition, dus dat wordt nog behoorlijk zoeken. Maar het is wel de moeite waard.

De palettes uit de Essence Blogger’s Beauty Secrect collectie kosten €4,99 per stuk

Heb jij een palette uit de collectie weten te bemachtigen?

PS. Ik ben sinds kort ook actief op Snapchat, daar had je al kunnen zien dat ik erg blij was met het palette. Als je mij wilt volgen is mijn gebruikersnaam: akosuablog.

Edit: Wegens de populariteit van de bloggers beauty secrets collectie van Essence worden ze opgenomen in de permanente collectie. Als het goed is zij ze vanaf oktober verkrijgbaar.

12 gedachtes over “Essence en Beautylab – The Glow Must Go on | Review

 1. Leuke review en mooie look 🙂
  Pallete’s zijn idd bijna overal uitverkocht en niet meer leverbaar.
  Dit maakt het wel extra bijzonder als je er eentje hebt kunnen bemachtichen he?!

  Like

 2. Het palette vind ik er schattig uitzien! Wat tof ook dat je hiermee gewoon echt een goede glow kunt maken, net als Serena altijd heeft, dat vind ik altijd zo mooi, dus ik zou dit palette ook nog wel willen hebben. Alleen jammer dat het zo snel gaat overal!

  Like

 3. I like it 😀 Mag ik je artikel gebruiken voor mijn artikel? Ik ga namelijk alle reviews verzamelen van mensen die een review hierover geschreven hebben 🙂 Aangezien ik geen tijd meer had om dit zelf uitgebreid te gaan reviewen etc.

  Liked by 1 persoon

  • Tuurlijk als je de bron duidelijk vermeldt. Ik had je oproep gezien, maar ik dacht niet dat ik in aanmerking kwam aangezien ik niet alles op mijn gezicht heb aangebracht. Maar als je er gebruik van wil maken, ga je gang.

   Liked by 1 persoon

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s