Chanel Rouge Allure – Rouge Noir | Review

IMG_7390Het begon allemaal met een Rouge Noir oogschaduwpalette. Later schafte ik ook nog de Illusion D’Ombre aan en de nagellak. En ja als beautyliefhebber voegde ik onder het mom van gotta catch ‘em all ook de Chanel Rouge Allure in Rouge Noir aan mijn wishlist toe. En toen er weer een goede aanbieding was maakte in mijn verzameling compleet. Benieuwd of het aan mijn verwachtingen voldoet? Lees dan gauw verder.

IMG_7392Ik wilde heel graag een Chanel lipstick hebben. Niet perse vanwege de kwaliteit, maar door de luxe uitstraling door het innovatieve open en sluit mechanisme.

IMG_7393De verpakking is eerlijk gezegd niet heel bijzonder. Strak zwart zoals we dat van Chanel gewend zijn met witte letters.

IMG_7394Bovenop zie je in het goud het logo staan. Maar dat is tegelijk ook de bodem van de lipstick.

IMG_7395Want als je op de gouden bovenkant drukt schiet de lipstick eruit. Het maakt daarbij ook een hele bevredigende klik-geluid.

IMG_7397

En voilá een hele bijzondere manier van een lipstick openen en sluiten. Ook nu ik de lipstick al een tijdje heb vind ik het nog steeds fijn om de lipstick aan te brengen puur vanwege het open en sluit mechanisme.

IMG_7398Maar het gaat natuurlijk om de inhoud. En dat is een donkere berry lipstick met een hint bruin met een glanzende finish. Het effect is een beetje vergelijkbaar met de Satin finish van MAC. Een gepigmenteerde kleur met toch nog wat glans.

ChanelRougeNoirEn hoewel deze kleur bij een lichtere huid behoorlijk dramatisch uit kan pakken, vind ik het voor mij meer een nude tintje. Een kleur die elke dag kan en die ik er ook regelmatig bijpak. Het draagt ook heel comfortabel en voelt verzorgend aan. Je hebt zeker 3-4 uur plezier van deze lipstick en een drankje overleeft het ook wel. Maar nadat je wat gegeten hebt moet het toch bijgewerkt worden.

IMG_7391Is deze Chanel lipstick met bijbehorend Chanel prijskaartje nou zo veel beter in kwaliteit dan meer betaalbare lipstick? Nee, niet echt. Het extra geld zit hem vooral in de mooie verpakking en het dure merk. Als je dat de moeite waard vind zou ik hem zeker aanraden. Wacht dan wel even tot er weer 40% korting is, dat scheelt een hoop. Als het je vooral om de kleur gaat zijn er genoeg andere alternatieven.

Chanel Rouge Allure lipstick is te koop bij de parfumerie en Chanel counters en kost ongeveer €36.

Welke lipstick heb jij als laatst gekocht?

5 gedachtes over “Chanel Rouge Allure – Rouge Noir | Review

 1. aahh wow je hebt helemaal gelijk hoor.
  het gaat puur om het luxe gevoel, maar hey…….dat krijg (!) je dan ook bij Chanel lipsticks 🙂 wat een pareltje.
  grappig om te zien dat dit een nude tint is voor jouw, bij mij zou het mega heftig uitpakken denk ik.
  maar vind dat ook wel weer heel chique staan als je de rest van je look rustig houd.
  fijne en eerlijke review.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s