Essence Colour & Care Strenghtening Nailpolish | Review

IMG_7374Natuurlijk heb ik al meer dan genoeg nagellak. Maar deze nagellak van Essence is anders, want dit is de Colour & Care strenghtening nailpolish. Meer dan alleen een leuk pastelkleurtje. Dit verzorgt je nagels ook tegelijkertijd. En voor een prikkie kon ik het niet laten liggen, toch?

IMG_7376De vormgeving van de Colour & Care nagellak valt wel op. Het flesje is behoorlijk hoekig en heel anders dan de ronde vormen die we van Essence gewend zijn. Ik vind het persoonlijk wel mooi.

IMG_7377Het kwastje is lekker breed. Dat lakt lekker vlug.

IMG_7375De Colour & Care nagellak is verkrijgbaar in 5 verschillende pasteltinten en ik ging voor de lichtroze kleur. En ondertussen duimde ik dat dit niet voor het tipp-ex effect op mijn nagels ging zorgen, daar hebben hele lichte pasteltinten namelijk wel een handje van. De kleuren hebben ook allemaal namen gekregen. Altijd fijn, dit is 02 I care for you.

Voordat ik het aan ging brengen ging ik nog opzoek naar een gebruiksaanwijzing of ingrediëntenlijst. Want bij verzorgende nagellakken moet je vaak dagelijks een laagje aanbrengen bovenop de oude of gewoon elke dag een vers laagje. Maar helaas zowel de verpakking als de website word ik niet veel wijzer van. De ingrediënten staan er gelukkig wel op, die er overigens niet heel natuurlijk uitzien ondanks wat er op de verpakking staat. Dus ik bracht het gewoon aan zoals ik ook bij gewone nagellak zou doen. Nou ja, niet helemaal hetzelfde. Zonder base- en topcoat, want anders krijg ik toch het gevoel dat ik helemaal niks van het Care-deel meekrijg.

IMG_7381Dus dit zijn swatches met twee laagjes van I care for you. Zoals je ziet is het mooi dekkend, twee laagjes is precies genoeg. En hoewel het eerste laagje erg streperig aanbracht en ik vreesde voor het tipp-ex effect was dat bij het tweede laagje volledig verdwenen. Ook droogt het behoorlijk snel. Ondanks dat het niet helemaal bedoeld is als standaard kleurnagellak heb ik er toch 3 dagen chipvrij plezier van gehad.

IMG_7376De Colour & Care nagellak is lekker betaalbaar, lakt makkelijk, dekt goed en droogt snel en de houdbaarheid op de nagels is ook prima. Het enige wat deze nagellak wat had kunnen verbeteren was een gebruiksaanwijzing. Want ik heb na een aantal dagen dragen wel voldoende mee gekregen van het Colour gedeelte, maar van de Care heb ik niet veel meegekregen. Maar eerlijk gezegd heb ik €1,99 voor een mooie pastelnagellak ook wel over.

De Essence Colour & Care nagellak kost €1,99 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Houd jij van pastelkleuren op je nagels of ga je altijd voor een felle manicure?

7 gedachtes over “Essence Colour & Care Strenghtening Nailpolish | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s