MAC lipstick in samenwerking met Caitlyn Jenner – Finally Free | Review

IMG_7248Om nog een dagje langer in het teken van bevrijding te blijven: Finally Fee van Caitlyn Jenner. Ze heeft in samenwerking met MAC een Limited Edition online exclusive lipstick uitgebracht waarbij de opbrengst volledig naar het MAC AIDS Fund Transgender Initiative gaat. Aanvankelijk twijfelde ik of de kleur mij wel zou staan, maar omdat het voor een goed doel is ging ik overstag. En kocht ik op de dag dat het uitkwam op 28 april Finally Free.

Caitlyn Jenner heeft een interview gegeven waarin ze vertelt hoe en waarom de samenwerking met MAC tot stand  is gekomen. Met betrekking tot de kleur zegt ze: ‘I wanted a lipstick that would be universal, suited to more people, and was an everyday lipstick, not just a high-glam, once-in-a-while kind of lipstick. I like a little colour on my lips, not a lot during the day. And this rosy nude is the colour I’ve gone to. To be honest, I want people to use it every day so they have to buy more. I want to raise a lot of money. It’s very simple.’

IMG_7253En het resultaat hiervan is Finally Free, waarbij de naam uiteraard slaat op het feit dat Caitlyn nu vrij is om als vrouw door het leven te gaan. Finally Free is een oudroze Cremesheen lipstick. Een neutrale kleur, wat redelijk dekkend is met een glanzende finish. Het lijkt heel erg op de nineties lipsticks die nu heel erg populair zijn.

IMG_7255Zo ziet het eruit op de swatch. Een behoorlijk dekkende lipstick met een licht glanzende finish.

En op de full face ziet het er zo uit. Er zit net genoeg bruin in dat het niet barbieroze wordt. Het lijkt me echt een kleur wat bij veel verschillende huidtinten mooi staat. Misschien iets minder mooi als je een warme gele ondertoon hebt, omdat het echt een koele kleur is. De houdbaarheid is redelijk. Na een maaltijd is er wel wat afgesleten, maar als de kleur dicht bij je eigen lippkleur ligt, valt dit niet zo op. Anders moet je het even bijwerken.

IMG_7250Ik ben echt blij verrast door Finally Free. Caitlyn heeft echt een lipkleur uitgebracht wat denk ik veel mensen aanspreekt en ook bij veel huidkleuren past. En echt geschikt is voor elke dag. Het is een online exclusive, dus niet te koop in MAC winkels of bij de counters en het is Limited Edition. Omdat de opbrengst naar een goed doel gaat is de verkrijgbaarheid vergelijkbaar met die van andere Viva Glam lipsticks. Nu in het begin is het wat lastig te verkrijgen, maar gelukkig wordt de voorraad regelmatig aangevuld. Ik zou deze lipstick vanwege de kleur alleen al kopen,  maar omdat alle opbrengst naar een goed doel gaat heb ik zeker geen spijt van mijn aankoop. Echt een aanrader als je nog op zoek bent naar een mooie everyday lipstick.

MAC Finally Free lipstick in samenwerking met Caitlyn Jenner is te koop via maccosmetics.nl en kost €19,50

Ga jij deze lipstick kopen?

 

13 gedachtes over “MAC lipstick in samenwerking met Caitlyn Jenner – Finally Free | Review

  1. Wel een goed gekozen naam voor de lipstick! Past goed bij haar & een mooi initiatief 🙂 Leuke kleur voor een gewone dag.

    Like

  2. Wat een mooie lipstick! Ik was hier al benieuwd naar maar heb de release datum gemist, dus ik moet hem nu eigenlijk een beetje in de gaten gaan houden, zodat ik niet mis grijp. Vind het altijd mooi als de opbrengst naar een goed doel gaat en dat motiveert mij ook wel om hem sneller te kopen haha!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s