Le Volume de Chanel mascara – Is het de hype waard?

IMG_7217Het is de weer de eerste maandag van de maand en dus weer tijd voor een ‘Is het de hype waard’- artikel? Dit keer de beurt aan een mascara waar heel veel beautybloggers echt lyrisch over zijn Le Volume van Chanel. Ik zou zelf niet gauw  veel geld uitgeven aan een mascara uitgeven, maar deze kreeg ik vorig jaar gratis toen ik wat Chanel producten kocht. De hoogste tijd dus om het uit te proberen, want als er iets wel heel persoonlijk is, is het wel mascaravoorkeur.

IMG_7215Chanel is echt een high end merk, met bijbehorende high end prijzen. Er zijn een aantal beautyproducten waarvan ik denk dat budget- en drogistmerken het net zo goed doen als de high end merken, namelijk nagellak, lipstick en mascara. Maar een luxe sample uitproberen wil ik uiteraard wel. Dit is de Ultra Noir variant. Ik vind het altijd bijzonder als merken daar mee uitkomen. Is de Noir variant dan niet zwart?

IMG_7218De verpakking is een stuk kleiner met een inhoud van 3 gr, ten opzichte van de normale 6 gr, maar alle details op de verpakking zijn exact hetzelfde. Zwart met witte details, trés chique.
Maar nog belangrijker is wel dat de inhoud hetzelfde is. Dezelfde formule, dezelfde gitzwarte kleur en hetzelfde borsteltje in exact hetzelfde formaat. Het is een brede plastic borstel met kleine ‘haartjes’.

IMG_7216Le Volume de Chanel belooft volume en krul voor elke wimper.

levolumchanelEn dit is dan het eindresultaat op mijn wimpers. Links zonder mascara en rechts met Le Volume de Chanel. Wat ik zelf merk is dat de mascara echt zwart is en zorgt voor voor volume. Qua lengte merk ik een klein beetje verschil en het zorgt wel even voor wat krul maar dit zakt helaas snel weer uit. Misschien dat de waterproof versie de krul toch wat beter vasthoudt. En hoewel het echt voor volume zorgt, moet je oppassen voor een spinnenpoteneffect, want mijn wimpers gaan toch wat aan elkaar plakken.

IMG_7228De mascara doet haar naam eer aan zorgt wel echt voor volume, daarnaast is het ook mooi zwart. De mascara blijft de hele dag mooi zitten en je kan het ook makkelijk verwijderen. Daarentegen valt het resultaat qua lengte en krul vasthouden me toch tegen. Hoewel de Chanel verpakking prachtig is en luxe uitstraalt zou ik het niet zelf aanschaffen. Voor mijn wimpers werkt het niet voldoende. Er zijn meer betaalbare mascara’s waarvan ik het effect toch mooier vind. Is het de hype waard? Wat mij betreft niet.

Le Volume de Chanel mascara is te koop bij de luxe parfumerie en Chanel counters en kost €32,95.

Wat is op dit moment jouw favoriete mascara?

8 gedachtes over “Le Volume de Chanel mascara – Is het de hype waard?

 1. Voor mij is deze wel echt een favoriet.
  Perfect zoveel volume, mooi zwart en een laagje volstaat dus lekker snel hopsaflopsa en klaar.
  Mijn budget oplossing is het andere uiterste, de Action mascara van Essense.
  Voor dat prijsje haal je al een mega goede mascara in huis die ook (het zei iets minder) volume en seperatie creeerd zonder al te veel dollen.
  Laagjes opbouwen, daar heb ik nml z’on hekel aan.
  Voor een feestje oké, maar verder wil ik altijd lekker snel klaar zijn.
  Deze variant van Chanel is de aller eenigste high end die ik vaker heb in mijn collectie heb gehad.
  Ik probeer er nog wat van te maken, maar hij is nu helaas echt wel op.

  Like

 2. Ik ben er niet zo van onder de indruk. Vind de budget mascara’s die ik hier langs heb zien komen een veel mooier resultaat geven op je wimpers dan deze van Chanel. Sorry Chanel!

  Like

 3. Voor mijn moeder is het ook echt een mega favoriet, maar voor mij? Not so much. Mascara is dan ook zo persoonlijk! Mijn ultieme favoriet is die van MaxFactor in de gouden verpakking 🙂

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s