First Aid Beauty – Face Cleanser | Review

IMG_7198Op dit moment ben ik eigenlijk best tevreden over mijn huidverzorging routine. Mijn huid is op dit moment redelijk rustig. Maar nu het voorjaar is, hoewel je daar aan het weer niet zo veel van merkt, wilde ik toch weer mijn huidverzorgingsroutine aanpassen. Als eerst wilde ik mijn balsemgezichtsreiniger vervangen voor iets lichters. Toen ik door mijn to try collectie keek zag ik de First Aid Beauty Face Cleanser liggen. Ik gebruik al met veel plezier de exfoliërende schijfjes, dus ik had er vertrouwen in.

IMG_7209De Face Cleanser bevat een anti-oxidanten booster verwijdert talg, make-up, vuil en viezigheid en is geschikt voor de gevoelige huid.  Het zit in een wit met lichtblauwe tube, met rode en zilveren accenten. Wat past bij First Aid Beauty.

IMG_7203Het heeft een handige klikdop, waardoor je de cleanser makkelijk en hygiënisch kan doseren.

IMG_7210Ook op de achterkant staat uitgebreid dat het hypoallergeen is en parfum vrij. Het is een luchtige crème dat mild de huid reinigt. De plantaardige anti-oxidanten weren schade door het weer af. En zoals er al op de voorkant stond is het geschikt voor een gevoelige huid. Als het er zo vaak opstaat dan moet het toch wel kloppen, toch?

IMG_7202De ingredienten zien er in ieder geval goed uit. Het is op waterbasis en bevat een milde reiniger namelijk Sodium Cocoyl Isethionate wat afgeleid is van kokosolie. Verder bevat het hydraterende  ingredienten zoals glycerine. Kalmerende ingredienten zoals Aloe Vera. En inderdaad plantaardige anti-oxidanten in de vorm van extract van de theeplant (Camellia Sinensis), moederkruid en zoethout. Ook zit er een Allantoine in, een bestanddeel van slakkenslijm, wat de huid beschermt en verzacht. Daarnaast bevat het voornamelijk emulgatoren om de smeerbaarheid te verbeteren en concwerveermiddelen (o.a. parabenen en phenoxyethanol.) En inderdaad geen parfum. of andere irriterende bestandddelen..

IMG_7212De gebruiksaanwijzing is redelijk recht toe recht aan. Aanbrengen op de vochtige huid, inmasseren en dan verwijderen met water of een vochtig doekje. Je kan het dagelijks gebruiken, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

IMG_7206En zo ziet de FAB Face Cleanser er dan uit. Eerst dacht ik dat het toch scrubkorrels bevatte, maar het zijn hele kleine luchtbubbeltjes. Het ziet er echt bijzonder uit. En het voelt ook heel verkoelend op de huid. Het ruikt eigenlijk niet specifiek ergens naar, in ieder geval niet onaangenaam..

IMG_7208En wanneer je er water aan toevoegt wordt het een lotion die echt heel goed de huid reinigt zonder dat het trekkerig of droog aanvoelt. Make-up verwijderen kan deze cleanser ook als een pro, maar waterproof mascara kost iets meer tijd. Omdat ik toch van plan was om dit als echt huidreiniger te gebruiken en niet als make-upremover vind ik dat niet zo erg.

IMG_7214Ik ben echt heel blij met de First Aid Beauty Face Cleanser. Een handige verpakking, goede niet irriterende ingredienten. Het reinigt de huid goed en droogt het niet uit, precies waar ik naar op zoek was. Als het weer zo fris blijft ga ik misschien terug naar een balsemreiniger, maar ik denk dat dit bij echte lente- en zomertemperaturen heel fijn is door het verkoelende effect.

First Aid Beauty Cleanser bevat 142gram is te koop via FeelUnique.com en kost €18,48

Heb jij je huidverzorging al aangepast aan de ‘lente’ ?

7 gedachtes over “First Aid Beauty – Face Cleanser | Review

  1. Deze lijkt mij zeker wel fijn, met name voor de zomer omdat hij een verkoelend effect heeft. Zelf heb ik mijn huidverzorging nog niet aangepast, eigenlijk wacht ik daar altijd mee totdat mijn huid ook echt weer anders wordt door het seizoen.

    Like

  2. Dit lijkt mij een hele fijne. De crème ziet er bijna parelmoer uit. Mooi! Ik vind het trouwens erg leuk dat je regelmatig wat minder bekende merken reviewed. Zo leer je nog eens wat.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s