Zoeva 104 Buffer kwast | Review

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 1 Meestal als ik over make-up kwasten schrijf, bespreek ik een aantal kwasten samen. Dus wanneer ik besluit een hele blogpost te wijden aan één kwast, dan weet je dat ik er blij mee ben. Het gaat om een foundation kwast de 104 Buffer van Zoeva.

Ik heb allerlei kwasten geprobeerd. Merkloze, HEMA kwasten maar ook Real Techniques, MAC en mijn laatste ontdekking de Zoeva kwasten. De prijzen zijn niet high end of budget, maar liggen er precies tussenin. Maar de kwaliteit kan zeker tippen met die van de MAC kwasten. Na al een aantal oogschaduwkwasten van Zoeva te hebben geprobeerd, was ik nieuwsgierig naar gezichtskwasten.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 4Mijn oog viel op de Zoeva 104 Buffer. Een bufferkwast is mijn favoriete type foundationkwast. De haartjes staan dicht op elkaar en de bovenkant is plat. Echt ideaal om je foundation met ronddraaiende bewegingen echt in de huid te werken voor een natuurlijke finish.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 3De bufferkwast is vegan, de haartjes zijn dus synthetisch materaal,  maar desondanks heerlijk zacht. En je kan het gebruiken met vloeibare foundation, maar ook met een crème foundation en minerale poeders. Een echte alleskunner dus. Door de zwart/witte kleur denk je misschien dat het een stippling kwast is, die dus producten heel subtiel aanbrengt, maar dat is niet zo. De haartjes staan juist heel dicht op elkaar.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 5De steel is wat korter dan ik gewend ben van andere kwasten. Gelukkig kan je er nog makkelijk mee werken.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 7Hier zie je even het verschil met een oogschaduwkwast van Zoeva. Die heeft een aanzienlijk lange steel.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 6Ik moet bekennen dat sinds ik deze kwast gebruik ik mijn andere foundationkwasten van Real Techniques links laat liggen. Deze Zoeva kwast heeft een net wat groter oppervlak en werkt dus net wat sneller. En het is zo heerlijk zacht dat je geen lijntjes ziet. En eerlijk gezet blijf ik vaak nog even doorbuffen terwijl mijn foundation echt al wel goed zit, gewoon omdat het kan.

De kwast verhaart niet, ook niet wanneer je hem wast. En  het krijgt ook weer zijn oorspronkelijke kleur terug, wat niet altijd zo is. Na het wassen blijft het ook heerlijk zacht en werkt het net zo fijn.

Zoeva 104 Buffer Kwast | Review 2Zoals je merkt ben ik erg positief over de Zoeva 104 Buffer kwast. Tot nu toe heb ik niks te klagen over mijn Zoevaproducten. Ik vind het wel jammer dat Zoeva in Nederland alleen online te koop is, maar gelukkig ben ik volgende maand even in Berlijn dan kan ik alle producten live bewonderen.

De Zoeva 104 Buffer kwast is te koop bij de Zoeva webshop voor €16,80. Via Douglas online betaal je €15,95

Wat is jouw favoriete foundationkwast?

11 gedachtes over “Zoeva 104 Buffer kwast | Review

 1. Ik heb hem ook. Het was mijn eerste ‘echte’ goede kwast. Helemaal met je eens dat het een fijne kwast is, al is de perfect face brush van Real Techniques ook een ontzettend fijne. Ik wissel die twee af.

  Like

 2. Wat fijn dat ik dit tegenkom. Was via beautylab op jouw website terecht gekomen. Je hebt er een nieuwe lezeres bij!
  Ik loop al een tijdje te zoeken wat nou echt goede kwasten zijn. En dat is echt een lastige klus.
  Veel merken zijn gewoon een hype geworden.
  Ik ga dit weekend naar Duitsland en dan hoop ik een keuze te kunnen maken, want dan kan ik de Zoeva kwasten van dichtbij beoordelen.

  PS ben je bekend met de Sigma kwasten.

  Liefs Rose

  Like

  • Wat leuk dat je mijn artikelen nuttig vind. Ik heb geen ervaring met Sigma kwasten, maar ik heb begrepen dat de kwaliteit daarvan ook niet zo denderend is, dus ik ben niet zo happig om die te proberen. Wat grappig dat je naar Duitsland gaat, daar ga ik donderdag ook toevallig heen. Veel plezier!

   Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s