EOS lippenbalsem | Review

IMG_7138EOS lippenbalsem, deze schattige eitjes kwam je jaren terug heel vaak tegen bij amerikaans beautyvloggers. Toen ik een aantal jaar geleden New York was, heb ik deze dan ook voor een paar dollar aangeschaft. Het verdween in mijn voorraad en ik was het bijna weer vergeten totdat ik al mijn lippenbalsems kwijt was (lees: ik had geen zin om al mijn tassen uit te mesten). Ik kwam deze tegen en wilde eindelijk eens weten hoe die beviel.

IMG_7144EOS, Evolution of Smooth, is een Amerikaans merk met een aantal huidverzorgingsproducten. Het merk claimt 100% natuurlijk en 95% organic te zijn, wat dat ook mag betekenen. De lippenbalsems zijn er in 9 verschillende smaken. Ik koos zelf voor de groene variant Honeysuckle Honeydew (kamperfoelie honingmeloen), omdat ik het kleurtje leuk vond.

IMG_7141

IMG_7142De EOS lippenbalsems zijn zo bekend geworden door de schattige vorm. Een soort eitje met een inkeping voor je duim. En de lippenbalsem is een klein bolletje. Heel wat anders dan de potjes of sticks wat gebruikelijk is bij lippenbalsems. Maar naast de schattige verpakking gaat het natuurlijk ook over de inhoud.

De ingredienten zijn als volgt:


Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil* Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea butter)*, Stevia Reabaudiana Leaf/Stem Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Tocopherol, Cucumis Melo (Honeydew Melon) Seed Extract*, Lonicera Japonica (HoneySuckle) Flower Extract*, Limonene^, Linalool^


*Organic
^Component of Natural Flavor

Zoals je kan zien bevat het heel veel verschillende hydraterende elementen: olijfolie, bijenwas, kokosnootolie , jojabazaadolie, sheaboter, zonnebloemolie. Daarnaast nog wat Vitamine E, een antioxidant. En wat geur een smaakstoffen die zoveel mogelijk biologisch en/of natuurlijk zijn.

IMG_7143En op mijn lippen voel ik ook echt dat de lippenbalsem erg hydraterend is. Het voelt net iets dikker aan dan standaard lippenbalsems, maar wordt daarnaast wel snel opgenomen in de huid. Ook glanst de EOS lippenbalsem heel weinig. En het houdt me lippen echt een paar uur gehydrateerd. Wat het eigenlijk een ideale lippenbalsem maakt om onder lipstick te gebruiken. Je brengt het aan voordat je de rest van je make-up doet en tegen de tijd dat je bij je lipstick aankomt zijn je lippen gehydrateerd zonder heel vet te zijn. Echt perfect onder matte lipstick, hoewel ik de  MAC Prep and Prime Lip daarvoor toch net iets beter vindt. Maar de EOS komt zeker in de buurt.

IMG_7146Al met al ben ik behoorlijk positief over deze lippsenbalsem en kan ik mezelf wel voor de kop slaan, omdat ik het niet eerder ben gaan gebruiken. De ingredienten zijn dik in orde, de lippenbalsem hydrateert mijn lippen goed en o ja, de smaak is ook heerlijk zoet, echt een honingmeloen smaak zonder dat het chemisch smaakt zoals bij de lipsmackers toch altijd het geval was. Ik krijg bijna de neiging om de lippenbalsem weer van mijn lippen af te likken nadat ik het aangebracht heb. Het enige nadeel vind ik de vorm, superschattig om naar te kijken, maar niet heel praktisch. Je stopt het niet even in je broekzak of een kleine handtas, daar is het toch iets te groot voor. Maar aangezien ik toch altijd met veel te grote tassen sleep vind ik dat niet zo’n probleem.

De EOS lippenbalsems kosten ongeveer €5,- en zijn te koop bij diverse webshops, maar je kan ze ook vinden in toko’s.

Heb jij wel eens een EOS lippenbalsem geprobeerd?

 

7 gedachtes over “EOS lippenbalsem | Review

 1. Oh ja deze is zeker goed, en die smaak, njammie…..
  Vind de vorm ook echt niet handig, wel vernieuwend (destijds) maar ff snel mee pakken is er idd niet bij.
  Er zijn nu zoveel dupe’s hiervan, maar het orgineel blijft wel het beste.

  Like

 2. Ik heb er ook twee (Strawberry sorbet en Summer fruit) en ik vind dit veruit de beste lippenbalsems die ik heb. Ze maken mijn lippen heerlijk zacht!

  Like

 3. Fijn dat je er plezier van hebt ik heb deze balsem ook maar vind hem juist niet fijn. Heb niet het idee dat het m’n lippen hydrateert, heb na gebruik nog steeds droge lippen helaas.

  Like

 4. Ik hoor en lees er inderdaad ook heel veel over, maar vreemd genoeg en geloof me, het is best vreemd, nog nooit uitgeprobeerd. Gebruik al jaren mijn trouwe labello, met een kers kleurtje.. Maar ga het binnenkort eens aanschaffen.

  Like

 5. Ik twijfel om deze eens te gaan proberen, de berichten die ik erover lees zijn in ieder geval heel erg goed! De vorm lijkt me ook best handig.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s