Nailed it! Essie – Turquoise & Caicos | Review

Essie - Turquoise & Caicos 5Eén van mijn favoriete groene kleuren van Essie is Turquoise and Caicos. Yep, ik vind het zelfs mooier dan de bekendere Mint Candy Apple. Dit heeft de feel van tropische zee en strand. Logisch ook wanneer je erachter komt dat het vernoemd is naar twee eilanden van de Antillen, namelijk Turks en Caicos. Ja, dat wist ik ook niet voor ik het opzocht voor deze review. Genoeg over de naam, meer over de nagellak. 

Essie - Turquoise & Caicos 1Turquoise & Caicos is een prachtige mintgroene kleur met een hintje blauw en maakt onderdeel uit van de vaste collectie. Zoals ik al eerder zei, heeft het echt de kleur van het water wat je bij van die Bounty-stranden verwacht.

Essie - Turquoise & Caicos 4Een grappig detail bij Essie vind ik toch dat de letters bovenop vaak in dezelfde kleurfamilie zijn als de nagellak. Dus geen exacte bij kopie, maar bij paarse nagellak, paarse letters. Bij rode nagellak, rode letters, etc. Dat maakt het iets makkelijker om een nagellak te vinden in je stash.

Essie - Turquoise & Caicos 3En ook deze Essie nagellak heeft een brede afgeronde kwast, waarmee je lekker snel kunt lakken. Echt ik ben er zo door verwend, dat ik het bijna standaard van elk merk verwacht.

Essie - Turquoise & Caicos 2En dit is dan het resultaat op mijn nagels. Een prachtige zeegroene lak. Waarbij ik er wel bij moet vermelden dat ik voor het mooiste resultaat 3 dunne laagjes heb aangebracht. Bij 2 laagjes zie je de witte nageltips er nog doorheen koken. 3 dunne laagjes geeft het mooiste effect, hoewel je ook nog wegkomt met 2 wat dikkere. Maar bij 3 dunne laagjes droogt de lak zo snel dat ik het eigenlijk niet zo’n probleem vind.

Essie - Turquoise & Caicos 5De houdbaarheid van de nagellak is trouwens prima. Ik heb hier met base- en topcoat net zoals van de meeste Essie nagellak 5 dagen plezier van gehad. Dus ben je op zoek naar een vrolijke zomerse nagellak, dan raad ik je Turquoise & Caicos van harte aan.

Essie nagellak kost €9,99 en is verkrijgbaar bij geselecteerde Etos en DA filialen, maar ook online bij bijvoorbeeld bol.com waar ze nu iets afgeprijsd zijn naar €9,49.

Wat draag jij nu op je nagels?

9 gedachtes over “Nailed it! Essie – Turquoise & Caicos | Review

  1. Pingback: Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s