Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion | Review

IMG_7117Eén van de voordelen van het gebruik van Estee Lauder Advanced Night Repair, naast dat het een fijn serum is, is het krijgen van deluxe samples. En aangezien ik de laatste tijd probeer al mijn proefjes op te maken, of in ieder geval uit te proberen, stuitte  ik op de Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion. Ik wist niet dat Estée Lauder überhaupt make up removers in het assortiment had, dus ik was nieuwsgierig of het werkte.

IMG_7118De sample die ik heb gekregen is een behoorlijke hoeveelheid namelijk 30mL en komt in een lichtblauwe tube. Lekker makkelijk en hygiënisch.

esteelauderIk laat ook even de echte full size verpakking zien in een pompflacon van 200mL.

IMG_7111 (1)De Makeup Remover Lotion is geschikt voor alle huidtypes en verwijdert langhoudende en waterproof makeup. Je brengt het aan op de droge huid en daarna spoel je het af of verwijder je het product met een tissue. Bij make up removers vind ik de ingredienten vaak niet zo belangrijk, omdat je het toch weer direct van de huid afspoelt, maar ik wilde het toch nog bekijken. Maar helaas kon ik de ingredienten niet vinden, ook niet op de Estée Lauder website. Wel op andere sites, maar dat was toch net een ander product. Valt me toch best tegen.

IMG_7112De make up remover is een dunne lotion die je makkelijk uitsmeert. Het is duidelijk geparfumeerd en ruikt naar een combinatie van citrus en lavendel.

Ik wilde natuurlijk de proef op de som nemen en heb hem uitgeprobeerd op de meest hardnekkige make-up producten. Eerst hieronder op matte lipstick, lipliner, eyeliner en waterproof mascara.

Ik heb een ruime hoeveelheid aangebracht, ingemasseerd en vervolgens verwijderd met een wattenschijfje. Zoals je ziet verwijdert het de make-up zonder al te veel problemen. Ik heb overigens ook met een tissue geprobeerd zoals de instructies aangeven, maar dan kan je niet hard genoeg wrijven om alle make-up te verwijderen. En dan de ultieme test, liquid lipsticks.

esteelauder2Zoals je kan zien heeft hij daar toch wat meer moeite mee. Bij de middelste zie je dat er toch nog een rode waas achterblijft.Voor de geinteresseerden, dat is overigens de Too Faced Melted Lipstick, waar ik groot fan van ben.

IMG_7110 (2)Naast dat ik het op swatches heb uitgeprobeerd op mijn arm, heb ik het natuurlijk ook nog op mijn gezicht uitgeprobeerd. En daar werkte het prima. Het had geen moeite met foundation of concealer, het verwijderde mijn oogmake-up zonder te prikken. Alleen de liquid lipsticks verwijderen ging niet vlekkeloos. Na het aanbrengen en inmasseren spoelde ik het van mijn huid af en het liet geen vettig laagje achter. Ik maak altijd gebruik van de double cleanse methode, dus na de Makeup Remover Lotion, gebruik ik nog een reiniger om mijn gezicht te reinigen. En ik had geen last van irritatie of uitdroging.

IMG_7109 (1)Concluderend vind ik dit een goed product. Het verwijdert de meeste make-up snel, irriteert niet en je kan het gebruiken zonder water. Handig als je bijvoorbeeld in een vliegtuig zit. Het is jammer dat de ingredienten niet makkelijk vindbaar zijn, want je weet eigenlijk niet wat je precies op je huid smeert, maar gelukkig is de make up remover lotion niet lang in contact met de de huid.  Maar eerlijk gezegd zou ik dit product niet geprobeerd hebben als ik er geen sample van had gehad, want het is behoorlijk prijzig en er zijn meer betaalbare producten die hetzelfde effect geven. Maar als je houdt van het luxe gevoel van high end huidverzorging is dit wellicht iets voor jou.

De Estée Lauder Take it Away Lotion kost €30 voor 200mL en is te koop bij de parfumerie en de Bijenkorf

Wat is jouw favoriete make-up remover?

11 gedachtes over “Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion | Review

 1. Lijkt mij wel een heel fijn product.
  Zou het zeker een keer willen proberen.
  Hij is prijzig, maar niet bizar prijzig, dus kom maar op EL met jullie Take IT Away lotion.

  Like

 2. Lijkt me erg fijn! Ik heb al vaker reinigingsproducten van Estee Lauder gebruikt en die zijn ook altijd goed bevallen. Helaas is het toch de prijs die me steeds tegenhoud. Ik vraag me af of het nou allemaal echt zoveel verschil maakt.

  Like

 3. Oh, dit vind ik zo’n fijn merk. Ik ken de remover niet maar wat jij laat zien is dikke prima.

  Ik ben de laatste weken in de ban van een andere reiniger. Die van Utsukusy. Ben er zwaar verliefd op dus dat is momenteel mijn reinigingsproduct.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s