Makeup Monsters Liquid Lipstick | Review

IMG_7041Makeup Monster Cosmetics is een jong merk, net een jaar oud, dat ik eigenlijk alleen van instagram ken. Het heeft alleen handgemaakte matte liquid lipsticks in de collectie in bijna alle kleuren van de regenboog. Maar mijn aandacht werd vooral getrokken door de hele schattige verpakkingen. Toen ik dit merk in levende lijve zag tijdens het I Love Beauty Event in de Boozyshop stand zag kon ik mezelf niet inhouden en kocht ik drie kleuren om uit te proberen.

IMG_7040De doosjes zien er al erg cool uit met de zilverens sterren en de unicorn op de verpakking. Maar de liquid lipsticks zelf zitten ook in een opvallende verpakking met groene en paarse details.

IMG_7054Ik kocht een felrode kleur namelijk Bite Me. Een berryrode kleur Blackened Heart. En een koele nude tint Wolfsbane.

IMG_7047De applicator is schuin afgesneden en lekker smal. Je kan er goed mee werken.

IMG_7055Deze liquid lipsticks komen met een gebruiksaanwijzing. Ik heb dat nooit eerder zo gezien bij liquid lipsticks. Je moet ze schudden voor gebruik, want anders gaat de liquid schiften in een waterlaag en een pigmentlaag. En voor het aanbrengen dien je je lippen te scrubben en te hydrateren.

IMG_7048En hier zie je dan de swatches van de drie kleuren. Van links naar rechts Bite Me, Blackened Heart en Wolfsbane. De liquid lipstick zijn heel dekkend en vooral heel erg mat. Wolfsbane neigt op mijn huid een beetje naar lila/grijs een hele bijzondere kleur.

En zo ziet het er dan uit op de lippen.
makeupmonsters1
Bite Me is echt intens felle warme roodtint wat van mijn gezicht afspat. Hoewel ik een fervent rode lipstickdrager ben is deze tint zelfs voor mij wat te fel. Ook het aanbrengen gaat niet van een leien dakje. Het is erg lastig de kleur egaal aan te brengen, ook na meerdere laagjes. En het is echt een uitdrogende liquid lipstick, vergelijkbaar met de retro matte lipsticks van MAC. En als het er eenmaal opzit, dan gaat het er ook niet meer af. Het overleeft alles, behalve een hele vette hap. En je kan het gelukkig bijwerken zonder dat het korrelig wordt.

makeupmonsters2Blackened Heart ligt wat meer in mijn straatje. Een koele berrytint die ook een stuk egaler aanbrengt. En wonderwel ook minder uitdrogend uitvoelt, maar ook dezelfde goede houdbaarheid heeft. Deze zie ik mezelf wel vaak dragen.

IMG_7070En dan verwacht je nu Wolfsbane, maar deze liquid lipstick is helaas gesneuveld in de strijd. Het rolde van mijn tafel af van nog geen eens een meter hoogte op mijn laminaatvloer en de verpakking was gebroken. Als je goed kijkt zie je dat Bite Me wel een paarse schroef heeft en Wolfsbane niet meer. Deze is afgebroken en zit vast in de dop. Hierdoor blijft de applicator onder de liquid lipstick zitten en omdat vooral het waterige deel uit de liquid lipstick is verdwenen valt er helaas niet meer goed mee te werken. Echt zonde dat de prachtige verpakking helaas ook heel kwetsbaar blijkt. Dus dit is zeker geen liquid lipstick die ik los in mijn tas laat rondzwerven.

IMG_7074Concluderend op basis van Blackened Heart en Bite Me zijn de lipsticks inderdaad heel gepigmenteerd, mat en is de houdbaarheid uitstekend Helaas hebben ze ook wat nadelen. Vooral Bite Me brengt niet egaal aan en beide liquid lipsticks zijn toch behoorlijk uitdrogend. Voor het bedrag wat je er voor kwijt bent, bijna €20 is dit niet de beste liquid lipstick die ik geprobeerd heb. Er zijn meer betaalbare merken die kwalitatief net zo goed of beter zijn voor de helft van de prijs. En zoals je al las komt de liquid lipstick met een gebruiksaanwijzing en is de verpakking, ondanks dat het er heel mooi uitziet, behoorlijk kwetsbaar. Dus de Makeup Monsters Cosmetics matte liquid lipstick is geen product dat ik opnieuw aan zou schaffen.

De Makeup Monsters Cosmetics liquid lipstick kost €19,99 en is exlcusief te koop via Boozyshop.nl

Wat is jouw favoriete liquid lipstick die je geprobeerd hebt?

6 gedachtes over “Makeup Monsters Liquid Lipstick | Review

  1. Blackened Heart vind ik erg mooi bij je staan! Zo jammer dat Wolfsbane gesneuveld is, dat de verpakking zo kwestbaar is, is inderdaad toch wel een minpuntje, zeker omdat ze toch niet goedkoop zijn.Jammer ook van het egaal aanbrengen en dat ze uitdrogend zijn, maar dat laatste verwacht ik ook wel een klein beetje bij een liquid lipstick, hoewel de ene soort het meer heeft dan de ander.

    Like

  2. De blackened heart is een mooie kleur, maar er kleven te veel nadelen aan deze lipsticks voor het prijskaartje dat ze dragen, erg jammer

    Like

  3. Pingback: Opgemaakt Maart 2016 | Beauty Bits Blog

  4. Oei dat is balen als er iets sneuveld, ik heb het ook wel eens en je baalt dan best wel. Persoonlijk vind ik matte liquid lipstick niet zo heel mooi. Eerder noemden we het een lipgloss, tegenwoordig is het liquid lipstick, nu snap ik wel dat gloss en mat niet samen gaan. Maar toch….

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s