The Body Shop – Shea Shower Cream | Review

IMG_7034Hoewel ik vaak producten bij The Body Shop koop en de Shea lijn één van mijn favorieten is, had ik nog nooit de shower cream uit die lijn geprobeerd. Eerlijk gezegd vind ik de douchegels van The Body Shop altijd wat uitdrogend, maar een shower cream klinkt toch een stuk hydraterender, dus daar verwacht ik toch wat meer van.

IMG_7035Maar net zoals alle douchegels van de The Body Shop heeft ook de shower cream een plastic verpakking met een handige klikdop. Nou ja, handig totdat de fles bijna leeg is, dan moet je best hard knijpen om er iets uit te krijgen. Of gewoon op zijn kop zetten natuurlijk en de klikdop eraf draaien.

IMG_7036De Shea Shower Cream is eigenlijk net zoals de andere douchegels van The Body Shop zeepvrij. Ik heb echt geen flauw idee wat ik me daar precies bij voor moet stellen. Op naar de ingrediënten. Gelukkig staan die bij de The Body Shop altijd gewoon op de verpakking.

IMG_7037Na kort bestuderen van de ingredientenlijst zie ik gelijk waar het verschil zit. Het eerste ingredient is water, wat bij de andere douchegels ook zo is, maar daarna volgt zonnebloem olie en een milde schuimende reiniger Sodium Laureth Sulfate (SLES). bij de andere douchegels is dat vaak al het tweede ingredient. Dus hier zit meer olie in. Daarnaast bevat het  het bekende hydraterende ingredienten op basis van kokosolie en uiteraard Shea boter en ook wat Sesamolie. Er zit ook wat parfum in, wat ik in lichaamsverzorging niet zo’n ramp vind.

IMG_7038Ik weet niet zo goed wat het zeepvrije gedeelte is van de The Body Shop douchegels en shower cream, want het bevat nog steeds schuimende reinigers. Weliswaar SLES de milde variant, maar het grote verschil is dat het meer oliën bevat. De shower cream schuimt  een beetje, maar laat ook gelijk een verzorgend laagje achter op de huid. En na het douchen voelt mijn huid niet uitgedroogd aan, maar ik vind het toch wel fijn om bij mijn winterhuidje me alsnog in te smeren met een Body Butter. Maar als je net zoals ik de douchegels van The Body Shop te uitdrogend vind, raad ik je zeker aan om de Shower Creams te proberen.

The Body Shop Shea Shower Cream kost €7,00 voor 250mL en is te kook bij The Body Shop filialen of online in hun webshop.

Heb jij nog tips voor fijne producten van The Body Shop?

4 gedachtes over “The Body Shop – Shea Shower Cream | Review

  1. Dit klinkt als een heel fijn shower product! Ik vind dat altijd wel prettig als je na het douchen alvast zo’n zacht laagje op de huid hebt. Wel gek dat er op staat dat er geen zeep in zit, terwijl dat wel in de ingrediënten staat.

    Like

  2. Ik ben super dol op alles met shea butter. Zo ben ik ook fan van het shea butter lippenbalsem van TBS. Wel jammer dat de shea butter zo laag staat in de ingrediëntenlijst.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s