Biomed First Aid Eye Cream | Review

IMG_6490Ik was al eerder enthousiast over het Peel Me Up masker van Biomed. En gelukkig mocht ik ook nog twee anderen producten uitproberen, waaronder een oogcrème.  Ik ging voor een oogcrème, de First Aid Eye Cream, omdat ik die nog niet gebruik in mijn huidvezorgingsroutine. Eigenlijk was ik nooit overtuigd van het nut van een oogcrème, een gewone dagcrème werkt toch net zo goed? Benieuwd of dit product mij hebben kunnen overtuigen, lees dan gauw verder.

Biomed is een duits merk wat  zich profileert met organic medical skincare. Het produceert grotendeels natuurlijke producten waarbij de effectiviteit is bewezen door klinische studies. Op de verpakking staat hoe groot het percentage natuurlijke ingrediënten is. Bij de First Aid Eye Cream is dit 97,0%.

IMG_6493De Biomed First Aid Eye Cream komt net zoals de andere producten in een strakke witte verpakking met groene en zilveren accenten. Heel klinisch en modern. Het heeft een klein tuitje waardoor je heel precies kan doseren, want je hebt echt maar een heel klein beetje nodig.

IMG_6491Dit product zou de gevoelige huid kalmeren, hydrateren en beschermen tegen producten van buitenaf. Je gebruikt het twee keer per dag. De huid rond de ogen is toch wat dunner en daardoor gevoeliger dan de rest van de huid. Dus het is echt ideaal dat de oogcrème is ontwikkeld met de gevoelige huid in gedachten.

De ingrediëntenlijst sluit daar volledig bij aan.


AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ALOE BARBADENSIS, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL OLEATE CITRATE, SORBITOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, LEVULINIC ACID, XANTHAN GUM, PENTYLENE GLYCOL, 4-t-BUTYLCYCLOHEXANOL, GLYCERYL CAPRYLATE, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, POTASSIUM SORBATE,SODIUM HYDROXIDE


Het is 97,0% natuurlijk en bevat geen irriterende ingrediënten. Het is een oogcrème op waterbasis met als tweede  ingrediënt aloë vera wat kalmerend en hydraterend werkt. En allerlei hydraterende ingredienten, caprylic triglyceride (bewerkte kokosolie), simmondsia chinensis oil (jojobaolie), butyrospermum parkki butter (sheaboter) en glycerine.

IMG_6494Op de huid is het een hele lichte crème. Het voelt heerlijk verkoelend aan wanneer je het aanbrengt door de aloë vera. En het wordt snel opgenomen in de huid en hydrateert de huid zonder het te irriteren. Het doet dus alles wat ik verwacht van een oogcrème en meer.

Hoewel ik aanvankelijk wat sceptisch stond tegenover oogcrèmes ben ik blijf verrast door First Aid Eye Cream. En dan met name het verkoelende effect is echt heerlijk en ik denk dat het in de zomer heel prettig is of wanneer je last hebt van vochtwallen rond je ogen. Ik heb met name last van hyperpigementatie en daar is deze oogcrème niet voor bedoeld. Ondanks dat deze oogcrème aan de verwachting voldoet, ben ik toch nog niet overtuigd om een oogcreme aan mijn huidverzorgingsroutine toe te voegen, daarvoor vind ik het toch net te veel gedoe twee keer per dag.

Biomed First Aid Cream kost €14,99, check voor meer informatie hun facebookpagina of  biomedorganics.de. En Biomed is te bestellen via hun online apotheek.

Maak jij gebruik van een oogcrème?

 

P.S. Komende vrijdag komt mijn derde review van een biomed product online en maak je kans om alledrie de producten te winnen.

 

4 gedachtes over “Biomed First Aid Eye Cream | Review

  1. Ik gebruik al zelf fanatiek oogcreme. Ik geloof er wel in, maar de ene crème is beter dan de ander natuurlijk. Hoe dan ook ik word toch oud..hihi Biomed is één van mijn favoriete merk.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s