BeautyBitsBoek: Pretty Honest – Sali Hughes

IMG_7027 (1)Beautyboeken: een voorwerp waarin mijn 2 grote liefdes gecombineerd worden namelijk beauty en lezen. Dit boek van Sali Hughes stond al een tijdje op mijn verlanglijst en recentelijk schafte ik hem aan. Pretty Honest, een aansprekende titel en gelukkig een nog meer aansprekende inhoud.

Sali Hughes is een engelse journalist, die onder andere schrijft over beauty. Ze heeft ook jarenlang als make up artist gewerkt, dus ze weet waar ze het over heeft. Als je haar column in The Guardian leest weet je al wat je kan verwachten van haar taalgebruik. Pretty Honest is zoals het de titel al zegt behoorlijk eerlijk, maar dan ook over beauty.

IMG_7030 (1)Als je op zoek bent naar een boek met veel afbeeldingen en make-up how to’s dan is dit boek niets voor jou. Als je houdt van Sali’s directe, licht sarcastische taalgebruik dan zit je gebakken. Sali verteltje de ins en outs van hoe je je gedraagt in een kapsalon, maar ook hoe het beste om te gaan met medewerkers bij de beauty counters.

IMG_7028 (1)Maar ze vertelt ook over meer bijzondere beautytips zoals wat gebruik je wanneer je doodziek bent en je er als jezelf uit wilt zien? Of hoe ga je om met bepaalde huid- en beautyproblemen die vaak voorkomen tijdens zwangerschap en na de bevalling? Onderwerpen waar je in de meeste beautyboeken eigenlijk niks over leest.

IMG_7031 (1)Daarnaast vind ik het fijn dat het boek niet vol staat met productaanbevelingen. Wanneer ze het heeft over blushes en serums noemt ze wel haar favoriete merken en die zijn zeer wijd uiteenlopend van L’Oréal en Bourjois, via MAC en Bobbi Brown helemaal tot aan La Mer, maar ze noemt geen exacte producten. Dus terwijl je het boek leest wordt je wishlist niet langer en langer waar mijn portemonnee zeker blij mee. En ze geeft specifieke tips voor bepaalde huidstypes, maar ook huidskleuren. Tips waar dus iedereen wat aan heeft.

Het boek kan je van voor naar achter doorlezen, maar de hoofdstukken zijn ook op zichzelf staand. Dus je kan ook gewoon bepaalde hoofdstukken lezen wanneer je op zoek bent naar bepaald advies. En Sali is een vrouw naar mijn hart, want ze heeft gewoon een heel hoofdstuk gewijd aan rode lipstick. Voor mij een teken dat dit echt een boek voor mij is.

IMG_7032 (1)Dus ben je op zoek naar een boek over beauty in de breedste zin van het woord en ben je op zoek naar realistische tips gebracht met een vleugje sarcasme dan is Pretty Honest echt een boek voor jou.

Pretty Honest is te koop vanaf €18,99 o.a. bij bol.com

Lees jij wel eens beautyboeken?

4 gedachtes over “BeautyBitsBoek: Pretty Honest – Sali Hughes

  1. Dit klinkt wel als een heel leuk boek! Interessant ook dat ze ook huidproblemen noemt waar niet zoveel over geschreven wordt, zoals huidsproblemen door de zwangerschap.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s