Real Techniques Miracle Complexion Sponge | Review

IMG_6949Ik had al ruim een jaar de Real Techniques Miracle Complexion Sponge in mijn collectie, maar nooit gebruikt. Het zou een goede, betaalbaardere dupe zijn van de beautyblender, maar ik zag zo op tegen het schoonmaken dat ik hem er nooit bij pakte. De laatste tijd hoor ik zo veel positieve verhalen over make up sponsen dat ik hem toch nog ben gebruiken. Benieuwd of ik om ben of het toch liever bij de Real Techniques kwasten houd? Lees dan gauw verder.

IMG_6950De Real Techniques Miracle Complexion Sponge is een oranje spons zonder overal mooi afgeronden zijde. De lange ronde kans ik bedoeld om foundation aan te brengen op de grote vlakken van je gezicht. Terwijl de afgevlakte kant juist ideaal zou moeten zijn voor het aanbrengen van foundation of concealer onder je ogen, rond je neus en dergelijke. Ook zou je met de punt onzuiverheden mee kunnen bedekken. Real Techniques noemt dit  een 3 in 1 werking.

IMG_6953De spons is helemaal niet zo groot. Ik heb hem ter vergelijking naast een MAC lipstick gelegd. En hij is nog iets kleiner.

IMG_6951Volgens de instructies kan je de Miracle Complexion Sponge zowel droog als nat gebruiken met vloeibare foundation. En je dient hem na 1-3 keer gebruiken te wassen. Wanneer je de spons nat maakt wordt hij aanvankelijk groter. Wanneer je hem goed uitknijpt wordt hij in tegenstelling tot de beautyblender eigenlijk nauwelijks groter.

IMG_6955Maar wat vind ik nou van de Miracle Complexion Sponge in vergelijking met een gewone foundationkwast?De spons zorgt echt voor een perfecte finish. Je ziet de foundation totaal niet zitten omdat het op de een of andere manier meer in je huid wordt gedrukt wat een mooi natuurlijk effect geeft. Maar dat is eigenlijk ook het enige grote voordeel.

Het heeft namelijk ook wat nadelen. Namelijk dat het meer tijd kost, zowel het aanbrengen, maar ook het frequente wassen. En ook het schoonmaken kost echt wat meer tijd dan bij een kwast. Zelfs nadat ik de spons binnen 2 uur na het aanbrengen van de foundation had gewassen, kreeg ik de foundationvlekken er niet helemaal uit. En dat was pas na de eerste keer gebruik.

Hij gaat minder lang mee dan een foundationkwast, want volgens de Real Techniques website moet je de spons voor het beste resultaat na 1-3 maanden vervangen. Met mijn kwasten kan ik zonder problemen echt jaren vooruit. En hoewel de finish prachtig is, wordt wanneer je je foundation aanbrengt met een vochtige spons de dekking toch wat minder. Waarschijnlijk omdat het door het water toch wat verdund wordt. Ik heb de spons ook droog gebruikt, maar dan vond ik het effect eigenlijk niet zo bijzonder.

Dus even in het kort de voor en nadelen op een rij:

Voordelen
-perfecte finish
-natuurlijk effect

Nadelen

-foundation aanbrengen duurt langer
-spons moet frequenter gewassen worden
-wordt niet helemaal schoon
-gaat minder lang mee
-minder dekking

IMG_6949Zoals je kan zien heeft de Real Techniques Miracle Complexion Sponge wat mij betreft meer nadelen dan voordelen. De spons die ik nu heb ga ik wel regelmatig gebruiken, want ik vind het effect heel mooi. Maar wanneer die ‘op’ is, zou ik hem toch niet opnieuw kopen. Ik merk dat ik het toch te veel gedoe vind om te gebruiken en schoon te maken. Maar wanneer ik echt een flawless finish wil is de Miracle Complexion Sponge ideaal.

De Real Techniques Miracle Complexion Sponge kost ongeveer €6,- en is te koop bij diverse webshops

Heb jij wel eens een foundationspons gebruikt?

6 gedachtes over “Real Techniques Miracle Complexion Sponge | Review

  1. Ik heb ooit de mini beautyblender gekocht voor mijn concealer waar ik normaal mijn vingers voor gebruikte. Inderdaad het vochtig maken, uitknijpen en een beetje aandrogen heeft gemaakt dat het in het vergeethoekje is terecht gekomen. Toch maar weer eens in het zicht zetten voor als ik meer tijd heb in de ochtend. Want er is niets mis met de mini variant, werkt prima ….. Als je geen haast hebt.

    Like

  2. Klinkt beter dan de dupes die ik van Primark heb gekocht, wat een drama zijn die dingen. Ik werk toch liever met een kwast, scheelt ook in kosten en gaat veel langer mee 🙂

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s