NYX Buttergloss – Cherry Pie | Review

IMG_6927Een merk waar ik de laatste tijd steeds meer over hoor is NYX. Ik had eerder al de liquid suede cream lipsticks op mijn wishlist gezet, maar helaas zijn die voor zover ik weet nog niet hier verkrijgbaar. De lipglosses van NYX, de buttergloss, heb ik ook al heel veel positieve verhalen over gehoord, dus die wilde ik graag uitproberen.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 7Bij de NYX buttergloss kan je aan de verpakking al zien welke kleur het betreft. De onderzijde, waar 8mL lipgloss in zit, is namelijk transparant. De kleur die je daar ziet is hoe de lipgloss eruit ziet. En zoals je op de foto kan zien ging ik voor een rode kleur.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 4Deze rode kleur heet Cherry Pie, kersentaart. Bij kersentaart verwacht ik persoonlijk een iets koelere, donkere, paarse kleur, maar deze rood is juist warm, richting koraal, en niet zo donker. Op basis van de buitenzijde ziet het er behoorlijk gepigmenteerd uit.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 5De applicator is heel standaard, maar effectief. Je krijgt genoeg lipgloss op de applicator en het is precies genoeg om de buttergloss netjes aan te kunnen brengen.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 2
De swatch is ook dik in orde. Er komt voor een lipgloss behoorlijk wat kleur van af en de substantie voelt ook fijn aan. Niet te stroperig of plakkerig, maar ook niet te dun. De buttergloss ruikt naar een soort van chemisch marsepein. Ik ben al niet zo’n groot fan van marsepein en zeker niet als het zo’n kunstmatige geur heeft.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 3
Voor de volledigheid laat ik ook even de ingrediëntenlijst zien. Dat doe ik normaal gesproken niet bij lipproducten, maar voor deze ene keer wel. Waarom? Daar kom je zo achter.

En zo ziet het er dan uit op mijn lippen. Een frisse glanzende licht rode tint, die op mijn lippen meer naar koraal neigt.

Normaal gesproken zou ik nu wat vertellen over de houdbaarheid, maar in dit geval kan dat niet. Want toen ik de swatch van mijn arm verwijderde zag ik al dat mijn huid wat verheven was. Ik vond het wat raar, maar dacht er nog niet zo veel van. Maar toen ik de buttergloss aanbracht op mijn lippen begonnen mijn lippen direct te tintelen. Je hebt inderdaad lipproducten die dit express doen om een voller effect aan de lippen te geven. Maar ik had genoeg over de NYX buttergloss gehoord om te weten dat dat niet de bedoeling was. Dus na snel foto’s gemaakt te hebben heb ik het weer verwijderd.

NYX Buttergloss - Cherry Pie | Review 6Dus voor mij persoonlijk is deze eerste kennismaking met de NYX lipproducten niet zo positief. Ik weet niet waar ik slecht op reageer maar dát het zo is, is een feit. Vóór de allergische reactie was ik er best positief over. De pigmentatie is voor een lipgloss prima en de structuur voelt prettig aan, niet te plakkerig. De prijs is redelijk, niet heel budget, maar zeker niet high end. En als je er niet negatief op reageert lijkt het mij een prima lipgloss. Ik ga iemand anders blij maken met deze buttergloss en ik ga heel hard hopen dat ik niet allergisch ben voor de liquid suede cream lipsticks. Want hoewel ik geen van de andere butterglosses ga aanschaffen, ben ik daar toch nog wel heel nieuwsgierig naar. Maar ik blijf nu toch wachten tot ik ze persoonlijk tegenkom en vooraf even kan swatchen, want je weet maar nooit…

De NYX buttergloss kost €6,95 en is te koop bij Douglas

Heb jij wel eens een allergische reactie op een make up product gehad?

11 gedachtes over “NYX Buttergloss – Cherry Pie | Review

  1. Wat vervelend dat je een allergische reactie kreeg door dit product! Als ik de ingrediënten zo zie, zou ik ook niet meteen in kunnen schatten waar het dan aan ligt, wel echt balen, want de kleur staat je wel heel mooi!

    Liked by 1 persoon

  2. Ai naar dat je een allergische reactie gekregen hebt. Ik zelf heb het ook al voorgehad met make up van rimmel de bronzer en de blush heel mijn gezicht begon te schilferen en jeuken:-/ moest met cortisone creme 2weken smeren eer het volledig weg was… nooit van andere make up een reactie gekregen dus weet wel dat ik zo ver mogelijk van rimmel moet blijven 🙂

    Like

  3. Pingback: NYX Liquid Suede – Cherry Skies | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s