Dr. Bronner’s Magic Soap | Review

IMG_6918Dr. Bronner’s Magic Soap kocht ik nadat ik er al vaak over gelezen had. Wat is er nou magisch aan een zeep? In dit geval dat het 18 verschillende toepassingen heeft. Dit zijn degene die op hun website beschreven staan: gezichtsreiniger, douchegel, handzeep, shampoo, badschuim, scheerschuim, tandpasta, fruit schoonmaken, aromatherapie, afwas doen, kleding wassen, vloeren reinigen, allesreiniger, ramen wassen, toiletreiniger, hondenreiniger, mieren- en luizendoder en huisstofmijt beheersen. En je gebruikt het bijna altijd in verdunde vorm. Naast deze 18 mogelijkheden zijn er nog heel veel meer. Ik heb het bijvoorbeeld gekocht om als kwastenreiniger te gebruiken. Benieuwd of dat wat is kijk dan gauw verder.

IMG_6920Dr. Bronner’s is een familiebedrijf opgericht in 1948 in de Verenigde Staten. Maar de zeep zelf wordt al sinds 1858 door de Bronners gemaakt. Inmiddels produceren ze naast zeep ook huid- en haarverzorgingsproducten en zelfs tandpasta. Van de zeep zijn in totaal 8. Ik heb dan toevallig de geurloze Baby Mild variant gekocht, maar het is ook verkrijgbaar met lavendel-, citrus- en pepermuntgeur. Dus voor iedereen zit er wat bij.

IMG_6925De verpakking van de zeep is heel simpel. Een plastic flesje met een klikdop. Ik heb zelf de kleinste variant gekocht met een inhoud van 59mL, maar er zijn nog 5 grotere flessen tot een inhoud van 3.8L.

De ingrediëntenlijst is heel simpel:


Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Palm Kernel Oil*, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Tocopherol


*gecertificeerde fair trade ingrediënten
**verdwijnt na het verzepingsproces, wanneer er zeep en glycerine ontstaat

De magic soap bestaat vooral uit water en veel verschillende oliën. De kaliumhydroxide is een beetje een scheikundig verhaal. Maar dit is de base die aan de olie wordt toegevoegd waardoor verzeping ontstaat en er dus zeep en glycerine ontstaat. Citroenzuur wordt toegevoegd zodat de zeep ook met hard water kan worden gebruikt. En tenslotte Tocopherol (vitamine E) wat als conserveermiddel wordt gebruikt. Echt een hele nette ingrediëntenlijst vol met milde hydraterende bestanddelen.

IMG_6252Hoewel ik vorige week schreef over de Hema Cosmetic Brush Cleaner, gebruik ik voor de grote wekelijkse kwastenwasbeurt babyshampoo. Daar heb ik het dus mee vergeleken. Dr. Bronner’s Magic Soap maakt in vergelijking met babyshampoo mijn kwasten net zo snel schoon met minder zeep. Het droogt de kwasten niet uit en ze worden net zo mooi wit. Dr. Bronner’s magic soap is wel wat prijziger per mililiter, maar ook zuiniger in gebruik en minder schadelijk voor het milieu. Daarentegen is Dr. Bronner wel wat moeilijker te verkrijgen.

IMG_6304Al met al werkt het als kwastenreiniger prima. Mijn kwasten worden snel en makkelijk schoon, en het is zuinig in gebruik. En dat het zoveel andere toepassingen heeft is alleen maar mooi meegenomen. Ik ben zelfs zo dapper geweest om het tandpasta te gebruiken. Het werkt prima, alleen het blijft toch naar zeep smaken. Waarschijnlijk is de pepermunt variant daar toch wat beter geschikt voor. Ik denk dat Dr. Bronner’s magic soap ideaal is voor mensen die graag zo veel mogelijk biologische producten gebruiken en voor kampeerders en backpackers. Want met één product ben je klaar.

Dr. Bronner’s magic soap is verkrijgbaar bij natuurwinkels en kost €3,95 voor 59mL.

Had jij al ooit gehoord van Dr. Bronner’s magic soap?

6 gedachtes over “Dr. Bronner’s Magic Soap | Review

  1. Het gebeurt ook vaak als ik een goed bericht erover lees keer op keer, dan ga ik het product toch kopen uit nieuwsgierigheid. Fijn dat kwasten snel en makkelijk schoon worden. Bovendien is het zuinig in gebruik.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s