HEMA Cosmetic Brush Cleaner | Review

IMG_6856Toen ik laatst schreef over de Kleenex Tissue Boxcover vertelde ik ook dat ik eigenlijk alleen tissues gebruik wanneer ik mijn kwasten schoonmaak. Niet de (in theorie…) wekelijkse grote schoonmaakbeurt met babyshampoo, maar gewoon als ik ze snel weer wil gebruiken. Daar gebruik ik al een paar jaar de Hema Cosmetic Brush Cleaner voor, die is daar speciaal voor bedoeld. En uiteraard wil ik wel delen hoe het in de praktijk werkt.

IMG_6859Als je kijkt naar de ingrediënten zie je dat het voornamelijk alcohol bevat, meer dan 30%. Dat is eigenlijk de basis van de meeste brush cleaners. Er is ook wat parfum aan toegevoegd. Het heeft een beetje zo’n nep bessenachtige geur wat ook aan nagellakremover wordt toegevoegd. Gelukkig vervliegt dat snel. En er zit ook wat roze kleurstof in, dat ziet er op zich best leuk uit.

IMG_6858
De Cosmetic Brush Cleaner komt in een verpakking met een inhoud van 200mL. Het gebruik ervan is erg simpel. Je brengt het direct aan op de kwast of op een droge doek of tissue. Even wrijven en dan de kwast laten drogen.

IMG_6862Ik vind zelf de verpakking wat onhandig. De opening is namelijk een groot gat. Wanneer je die gebruikt komt er altijd te veel vloeistof uit de verpakking. Echt heel zonde.

IMG_6864Daarom giet ik het altijd over in een reisverpakking met een verstuiver. Dat is zo veel makkelijker doseren én een stuk zuiniger.

IMG_6866Ik spray een paar keer op een droge tissue.

IMG_6867Maak wat ronddraaiende bewegingen.

IMG_6868En het eindresultaat is een prachtig schone kwast. En na een paar minuten is de kwast ook weer droog door het verdampen van de alcohol en weer klaar voor gebruik. Naast dat de originele verpakking niet heel handig doseert, gebruik ik de Hema cosmetic brush cleaner liever niet op mijn kwasten met dierlijke haren. Want dat droogt de kwasten behoorlijk uit. Stel je voor dat je alcohol op je eigen haren zou gieten, dan eindig je ook met een bos stro.

IMG_6869Ondanks deze twee nadelen, vind ik het toch nog een heel handig product. Ik heb bijvoorbeeld maar één kwastje, met synthetische haren, waarmee ik mijn gel eyeliner aanbreng. Toen ik een een gel eyeliner fase zat gebruikte ik dagelijks de Hema Cosmetic Brush Cleaner. Dan kon ik de volgende dag weer gel eyeliner aanbrengen met een schone kwast, in plaats van met een kwast met uitgedroogde resten eyeliner erop. Dus wat mij betreft is dit zeker een aanrader voor iemand die regelmatig make-upkwasten gebruikt, maar helaas geen vervanging voor de wekelijkse wasbeurt.

De Hema Cosmetic Brush Cleaner kost €4,50 en is te koop bij HEMA filialen en online via de website

Gebruik jij wel eens een brush cleaner?

3 gedachtes over “HEMA Cosmetic Brush Cleaner | Review

  1. Pingback: Dr. Bronner’s Magic Soap | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s