Biomed Peel Me Up | Review

IMG_6482Toen ik door Biomed werd benaderd om een aantal producten uit te proberen, was een van de eerste producten waar mijn oog op viel een gezichtsmasker. Hoewel maskers geen essentieel onderdeel zijn van je huidverzorgingsroutine, gebruik ik toch regelmatig diverse maskers. En ik vind het meestal een hele fijne toevoeging. Of ik dat ook van de Biomed Peel Me Up peeling vond, lees je in deze review.

Biomed is een duits merk wat  zich profileert met organic medical skincare. Het produceert grotendeels natuurlijke producten waarbij de effectiviteit is bewezen door klinische studies. Op de verpakking staat hoe groot het percentage natuurlijke ingrediënten is. Dat is bij de Peel Me Up  bijvoorbeeld 98,9 %. En al hun producten bevatten geen parabenen, phenoxyethanol, minerale olien, synthetisch parfum en zijn ook nog dierproefvrij.

IMG_6483Op de verpakking staat dat de actieve ingredienten een 4 in 1 functie hebben, namelijk:

  • zacht peelend en talg verwijderend
  • versterkt de collageensynthese
  • verbetert het metabolisme van de huid
  • stimuleert de celvernieuwing

Dat zijn een hele hoop claims.

IMG_6486Het Peel Me Up masker zit in een tube met een inhoud van 40mL. Een tube vind ik altijd makkelijk en voorkomt dat er lucht bij het product komt waardoor de ingrediënten minder werkzaam worden. De gebruiksaanwijzing is heel simpel. 5 Minuten aanbrengen op de droge huid, vermijd de huid rondom je ogen en dan afspoelen.

IMG_6485Zo ziet de peeling eruit. Eigenlijk gewoon als een lichte crème, met een lichte perzikgeur.

Het bevat de volgende ingrediënten:


Aqua, Caprylic/Capric Trigylceride, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract, Sodium Stearoyl Lactylate, Theobroma Cacao Seed Butter, Levulinic Acid, Saccharum Officinarum (Suger Cane) Extract, Xantham Gum, Postassium Sorbate, Glyceryl Caprylate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, Tocopherol, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hydroxide, Parfum


Het is een product op waterbasis, met daarnaast diverse milde hydraterende ingrediënten, peelende fruitzuren (blauwe bosbes en suikerriet) en nog wat emulgatoren en conserveringsmiddelen. Ik heb ze hieronder allemaal uitgewerkt.

Aqua – Water

Caprylic/Capric Trigylceride – hydraterend ingredient op basis van kokosolie

 Glycerin – hydraterende werking

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – amandelolie, ook hydraterend

Glyceryl Stearate – emulgator, verhoogt de smeerbaarheid

 Glyceryl Stearate Citrate – hydraterende werking

Cetearyl Alcohol – vette alcohol, hydraterende werking

Butyrospermum Parkii Butter – Shea boter, hydraterend

Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract – Blauwe bosbes extract, een anti-oxidant

Sodium Stearoyl Lactylate – emulgator, verhoogt de smeerbaarheid

Theobroma Cacao Seed Butter – cacaoboter, hydraterende werking

Levulinic Acid – conserveringsmiddel

Saccharum Officinarum (Suger Cane) Extract – suikerriet extract, exfoliant

 Xantham Gum – emulgator

 Postassium Sorbate – conserveringsmiddel

Glyceryl Caprylate – emulgator

Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract – geurstof

Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract – geurstof

Tocopherol – Vitamine E, anti-oxidant

Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract – Suikerahorn extract, exfoliant

Helianthus Annuus Seed Oil – zonnebloemolie, hydraterend

Sodium Hydroxide – pH stabilisator

Parfum

Al met al een heel net rijtje zonder heftig irriterende ingrediënten. En verrassend veel hydraterende bestanddelen, dat is toch altijd wel fijn bij een peeling, want dat kan de huid toch behoorlijk uitdrogen. Jammer dat er parfum aan toegevoegd is, dat is voor mij nooit zo nodig, vooral niet voor een product wat maar 5 minuten op de huid ligt.

IMG_6482Nog belangrijker dan een goede ingrediëntenlijst, is natuurlijk een goed werkend product.  Na het aanbrengen op de huid begint het na ongeveer een minuut te prikken. Dat is eigenlijk zo bij de meeste peelings. Je voelt het wel, maar het is niet echt pijnlijk. Na 5 minuten was ik het van mijn gezicht af. En wat overblijft is een gehydrateerd zacht aanvoelend huidje, je merkt echt dat het bovenste laagje huidcellen verdwenen is. Het product belooft heel wat en doet voor mij precies wat ik van een peeling verwacht: het bovenste laagje huidcellen verwijderen. En dat het daarbij ook nog hydraterend werkt is alleen maar mooi meegenomen. Echt een fijne aanvulling in mijn gezichtsverzorgingsroutine.

 

Biomed Peel Me Up kost €14,99, check voor meer informatie hun facebookpagina of  biomedorganics.de. En Biomed is te bestellen via hun online apotheek.

Gebruik jij wel eens peelings of exfoliërende producten?

 

5 gedachtes over “Biomed Peel Me Up | Review

  1. Pingback: Biomed First Aid Eye Cream | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s