Urban Decay Gwen Stefani Lipsticks | Review

IMG_6755 (1)Eind vorig jaar kwam Urban Decay in samenwerking met Gwen Stefani uit met een Limited Edition oogschaduwpalette. Daar zaten ook samples bij van de lipsticks die deze maand uitgekomen zijn. En zoals beloofd volgen nu de swatches van de lipsticks en mijn mening erover. En ook nog een handige tip om de lipsticks net wat goedkoper aan te schaffen.

IMG_6757Ook bij de lipstickcollectie heeft Urban Decay intensief samengewerkt met Gwen Stefani. Alle kleuren en finishes zijn in overleg met haar ontwikkeld. En ook de namen verwijzen naar Gwens carrière of privéleven. De 4 samples zijn kennelijk volgens Gwen echte must haves.

IMG_6756De collectie omvat in totaal 8 kleuren. Bij de normale verkooppunten zijn in totaal 6 lipsticks beschikbaar en 5 lipliners. Phone Call en Plaid zijn zoals het kaartje vermeldt alleen te koop via urbandecay.com en de Urban Decay winkels.

IMG_6117De 4 kleuren die ik heb uitgeprobeerd zijn de donkerrode creamy Rock Steady, de typische mega matte rode Gwen kleur 714, een sheer nudekleurtje Ex-girlfriend en ten slotte een creamy fuchsia kleurtje Firebird.

IMG_6875

Rock Steady – 714 – Ex-Girlfriend – Firebird

Zoals je aan de swatches kan zien hebben Rock Steady en Firebird een creamy finish, dekkend zonder volledig mat te zijn. 714 is echt heel erg mat, en Ex-girlfriend is zo sheer dat het bijna een lipgloss lijkt.

UDGwenRockSteady En zo ziet Rock Steady eruit op mijn lippen. Ik verklap het maar alvast, dit is mijn favoriet van de vier. Hij is mooi dekkend, is comfortabel en blijft lang zitten. Een drankje of hapje overleeft het wel, na een grote maaltijd moet je hem wel even bijwerken.

UDGwen714714 is de typische Gwen Stefani rood. En echt mega mat, een beetje vergelijkbaar met de retro mattes van Mac. Deze lipstick overleeft alles, maar is tegelijker tijd niet zo comfortabel. Het droogt je lippen uit en het accentueert velletjes. Daarentegen heb je als je deze lipstick draagt er geen omkijken meer naar.

UDGwenExGirlfriendEx-Girlfriend is echt behoorlijk sheer. Het geeft een heel licht roze kleur af. Echt een natuurlijk look met een klein glansje. Deze vind ik mooi voor elke dag. Het slijt snel van je lippen af, maar dat vind ik niet zo erg, bij zo’n onopvallend kleur valt dat niet zo op.

UDGwenFirebirdEn tenslotte Firebird een prachtig felle lipstick met een creamy finish. Deze vind ik ook prachtig, blijft redelijk lang zitten en is comfortabel. Even wat anders dan een traditionele rood, maar zeker de moeite waard.

IMG_6136Zo even in een notendop 4 kleuren uit de Urban Decay Gwen Stefani collectie. Het is niet heel vernieuwend, maar net als het oogschaduwpalette is het voor Gwen fans wel leuk om in je collectie te hebben.  De lipsticks worden in Nederland exclusief verkocht via ICI Paris XL voor € 24,70. Maar via FeelUnique.com zijn ze te bestellen voor €21,12 zonder verzenkosten. En als je gebruik maakt van de kortingscode BEMINE15, krijg je t/m vandaag (10 februari) 15% korting op lipstick, mascara en geuren en betaal je dus nog maar €17,95. Enig nadeel is dat je nog ongeveer 2 weken op de lipstick moet wachten, maar dat heb ik er persoonlijk wel voor over.

De Urban Decay Gwen Stefani lipsticks zijn Limited Edition en kosten €24,70 per stuk via ICI Paris XL

Wil jij nog iets uit de Gwen Stefani collectie aanschaffen?

15 gedachtes over “Urban Decay Gwen Stefani Lipsticks | Review

 1. Ik zat te denken om ex-girlfriend te kopen, maar die valt me juist tegen. Vooral voor die prijs had ik toch wel iets meer pigment willen zien. De andere kleuren staan je echt mooi!

  Like

 2. Leuk dat je deze reviewt! Ik had mijn oog laten vallen op Ex-girlfriend, juist omdat hij zo’n fijn kleurtje voor iedere dag is. De andere kleur staan je goed zeg, vooral Firebird is een plaatje.

  Like

 3. Ik vind Firebird zo mooi! Ik vind de lipsticks mooi maar net niet zo aansprekend om aan te schaffen. Blush palette vond ik het moois maar die kleuren passen niet zo bij me.

  Like

 4. FeelUnique is echt top, maar goedkoper? Misschien als je je in kunt houden wel, maar ach, ik heb nu het oogschaduwpalette, het blushpalette en rock steady gekocht en inmiddels binnen. Echt de moeite waard! Al kan ik me voorstellen dat het blushpalette niet echt kleuren voor jou bevat, balen.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s