Chanel Nagellak – Rouge Noir | Is het de hype waard?

IMG_6521Het is weer de eerste maandag van de maand en dus tijd voor een ‘Is het de hype waard?’ artikel. Chanel had afgelopen kerst een make-upcollectie gebaseerd op hun iconische kleur Rouge Noir. Ik daarvan de oogschaduw en het oogschaduwpalette aangeschaft. Maar ik had nog eigenlijk nog nooit de nagellak van Chanel geprobeerd. En Rouge Noir kwam toch oorspronkelijk uit als nagellakkleur in 1985 en bereikte zo de cultstatus. Dus ik wilde deze graag uitproberen om te kijken of het de hype waard is.

IMG_6523Het doosje heeft een strakke zwart-witte vormgeving zoals alle Chanel make-up producten. Op de zij- en bovenkant zijn wat Rouge Noir accenten.

IMG_6524Wanneer je deksel van het doosje opent zie je dat je de nagellak voor gebruik goed moet schudden. Ik heb altijd geleerd dat je dat juist niet moet doen, omdat je dan allemaal luchtbellen veroorzaakt waardoor je niet netjes meer kan lakken. Ik ‘rol’ meestal het flesje over een tafel of iets dergelijks heen, dat geeft hetzelfde resultaat alleen zonder luchtbelletjes.

IMG_6525Rouge Noir is een hele donkerrode kleur, wat in bepaald licht zelfs zwart of donkerbruin lijkt. Ik zou het omschrijven als oxblood, een kleur die een aantal jaar geleden populair was in de nagellakwereld. Het zit in een mooie strakke verpakking. Een glazen flesje met een zwarte dop met witte letters.

IMG_6526Ik vind het echt superhandig dat onder de vierkanten dop een veel handzamer rond dopje verborgen zit. Dat maakt het lakken een stuk makkelijker zonder het design aan te tasten.

IMG_6533Bovenop beide doppen zie je het Chanel logo in de kleur van de nagellak. Ik vind dat een leuk detail. En praktisch als je toevallig heel veel nagellak van Chanel hebt.

IMG_6532De nagellak heeft een normaal formaat kwastje. Niet heel smal, maar ook niet breed waar ik persoonlijk de voorkeur aan geef. Het werkt prima, maar het kost iets meer tijd.

IMG_6748En dit is dan het resultaat op mijn nagels. Je hebt echt twee laagjes nodig voor een mooie dekking. Gelukkig droogt de nagellak best snel. De houdbaarheid is prima. Na 4 dagen verschenen de eerste chips op mijn nagels.

Maar is de Chanel Rouge Noir nagellak nou de hype waard? Nee, niet echt. Ik kan me voorstellen dat dit ruim 20 jaar geleden een hele bijzondere nagellakkleur was, maar ik kan zo 3-4 dupes hiervan in mijn stash vinden. Ook omdat ik nogal fan ben van dit type kleuren. Het is een prima nagellak, maar er zijn goedkopere merken die minstens net zo goed zijn. Maar als je een echte Chanel fan bent daarentegen, of net als ik nieuwsgierig bent naar cult beautyproducten is dit zeker een mooie toevoeging aan je verzameling. Als je het geld er voor over hebt…

De Chanel Rouge Noir nagellak kost €23,95 en is te koop bij de parfumerie

Welke nagellak wil jij nog graag bemachtigen?

21 gedachtes over “Chanel Nagellak – Rouge Noir | Is het de hype waard?

 1. Ik heb hem een aantal jaren geleden gekocht en was er toen weg van. Maar ik heb hem sindsdien niet vaak meer gebruikt. Wat al wel genoeg zegt. Wat ik wel fijn vind aan de lakjes van Chanel is dat de kwastjes zo fijn lakken. Erg precies.

  Like

 2. De kleur vind ik erg mooi! Fijn ook dat het verder ook goed zit met de kwaliteit qua dekking. Een hele unieke kleur zou dit ook niet zijn in mijn stash, maar mooi is hij zeker.

  Like

 3. Ik vind het wel een erg mooie kleur, maar inderdaad niet erg bijzonder. Ook ik heb meerdere kleuren die erop lijken. Goed dat je dat zelf al aangeeft in je review en niet Chanel de hemel inprijst omdat het toevallig een populair merk is (dat zie ik namelijk best vaak gebeuren op blogs 😉 )

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb ‘m ook en ik ben echt dol op de kleur #lievelings! De kwaliteit vind ik dan wel weer minder, hij droogt voor geen meter. Volgensmij chipt deze lak bij mij zelfs nog sneller dan 4 dagen. Ik ga erop letten volgende keer. Voor die prijs zou ik niet zo snel meer Chanel lakjes kopen.

  Like

 5. Pingback: Chanel Rouge Noir Nagellak Dupes | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s