HEMA Soft Matt Lipbalm 09 | Review

IMG_6496Begin vorig jaar bracht HEMA de Soft Matt Lipbalms uit in 8 wat voorspelbare kleuren. Maar voor dit najaar ging HEMA toch wat meer op de extreme tour en bracht 2 nieuwe donkere kleuren uit. Waaronder deze donkerpaarse, die ik maar al te graag wilde uitproberen. Vooral voor het budget prijskaartje wat er aan hangt.

De Soft Matt Lipbalms zijn volgens HEMA lipbalms met een sterke kleurintensiteit en een matterend effect. Dat klinkt ideaal, want de meeste matte goed dekkende kleuren zijn toch behoorlijk uitdrogend. En als lipproducten wel hydraterend zijn, zijn ze vaak niet meer longlasting.

IMG_6497De Soft Matt Lipbalms zijn gekleurde dikke lippotloden, die je omhoog draait. De deksel en de bodem hebben de kleur van de lipbalm, dus je vindt het gauw terug in je collectie. Jammer dat HEMA geen namen aan de make-uppproducten geeft, dat zou het toch nét iets leuker maken. Want de vormgeving is voor de rest prima.

IMG_6498De lipbalm heeft bij aankoop een redelijke scherpe punt, helaas wordt dat bij gebruik minder. En je kan het ook niet bijslijpen, dus dan wordt aanbrengen iets lastiger. Meestal is dat niet zo erg, maar bij zo’n donkere kleur valt het wel op als je uitschieten. En zo up close zie je als je heel goed kijkt dat de kleur ook net iets roder is dan de dop, dus meer berry dan echt paars.

IMG_6501En zo ziet de swatch eruit. Behoorlijk intens lijkt het. Maar hier heb ik toch een paar keer voor over mijn arm moeten gaan, en nog is de dekking niet overal gelijk. En hij is ook niet helemaal mat, ondanks dat ik ruim 10 minuten gewacht heeft. Er zit nog een hele subtiele glans in, ik zou het eerder een satin finish noemen.

hemamattlipbalmEn op de full face foto zie je dat ook terug De kleur dekt niet helemaal mooi en blijft toch nog een beetje glanzen. Jammer, want het zou juist zo tof zijn geweest als een betaalbaar merk met een goede intens donkere paarse kleur uit zou komen. Het voelt overigens op je lippen wel aan als een lipbalm, lekker hydraterend en verzorgend. De houdbaarheid is daar ook naar, ongeveer 3 uur.

Al met al vind ik voor de lage prijs de HEMA Soft Matt Lipbalm 09 wel een fijne toevoeging aan mijn collectie. Alleen had ik het net een tikkeltje dekkender en matter gewild. Ondanks dat ik er niet helemaal tevreden over ben is het wel een kleur die ik vaak zal dragen, omdat het zo comfortabel aanvoelt. Maar als je echt voor intens wil gaan zou je toch eerder een echt matte lipstick aanraden.

De HEMA Soft Matt Lipbalms kosten €3,50 en zijn te koop bij HEMA (uiteraard)

Welke producten vind jij echte aanraders uit de HEMA beauty collectie?

 

15 gedachtes over “HEMA Soft Matt Lipbalm 09 | Review

  1. Begrijp wel wat je bedoelt; ik vind ‘m nog behoorlijk glanzend. Wel een mooie kleur! Helaas zit er voor mij niet echt een kleur bij waar ik voor zou gaan. Ik hoop altijd dat er voor mij een mooi beauty product bij zit, want ik vind dat de HEMA goed bezig is. Helaas heb nog niets kunnen vinden waarvan ik zeg …”yes!” Ben wel enthousiast over een verzorgingsproduct van de HEMA: facewash, “see my sensitive skin smile”. Een heel fijn product!

    Like

  2. Toevallig heb ik deze ook net gekocht, maar ik heb hem nog niet op mijn lippen geprobeerd. Ik vind jou hem heel goed staan, maar ik snap je punt dat hij niet helemaal mat is en niet zo goed dekt. Ik ben benieuwd hoe hij bij mij gaat uitpakken!

    Liked by 1 persoon

  3. Ik snap ook niet dat de hema het mat noemt. Want het is allesbehalve. Ik heb er ook een paar maar wat je zegt: satin it is! Deze kleur staat je overigens wel verdomd mooi!

    Liked by 1 persoon

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s