LA Girl Pro Conceal HD Concealer | Review

IMG_6441LA Girl is een amerikaans merk waar ik voornamelijk amerikaanse beautyvloggers over gehoord hebt. Maar zij waren er altijd lyrisch over. Dus toen ik eindelijk LA Girl cosmetica in levende lijve zag op het I Love Beauty Event bij de Boozyshop stand was ik gelijk geinteresseerd. En warempel er zaten ook kleuren bij geschikt voor mijn huid, voor een bugetprijsje. Dat kom je in Nederland niet zo vaak tegen, dus ik schafte er gelijk twee aan om uit te proberen.

IMG_6443Dit is wat LA Girl over de concealers meldt op hun website:

Crease-resistant, opaque coverage in a creamy yet lightweight texture. The long-wearing formula camouflages darkness under the eyes, redness and skin imperfections. Provides complete, natural-looking coverage,evens skin tone, covers dark circles and minimizes fine lines around the eyes.

Vrij vertaald zouden de concealers een goede dekking bieden, een lichte structuur hebben en niet in de fijne lijntjes onder je ogen moeten kruipen. Het heeft een formule die lang blijft zitten en zou geschikt zijn om donkere kringen, roodheid en onzuiverheid te camoufleren. Klinkt goed toch?

IMG_6444Er zijn in totaal 21 (!) verschillende kleuren en ook nog 3 color correcters  die groen, geel en oranje zijn. Ik kocht zelf twee kleuren Dark Cocoa, wat overheen komt met mijn huidskleur, en één tintje lichter Beautiful Bronze. Even ter referentie voor de geïnteresseerden bij MAC heb ik NW55 , bij NARS Karthoum en bij Armani ben ik kleur 14.

IMG_6446De concealers zitten in een plastic tube, met 8 gr inhoud. Een behoorlijke hoeveelheid, waar je zeker een hele tijd mee vooruit kan. En bonus, LA Girl is ook nog dierproefvrij.

IMG_6447De applicator is een kwastje. Dat werkt heel eenvoudig.

IMG_6449

IMG_6452Wanneer je in de tube krijgt zie je het product omhoog kruipen. En daarmee kan je het rechtstreeks op de huid aanbrengen zonder te knoeien. De concealer is gelukkig niet zo vloeibaar dat je je zorgen moet maken dat je er te veel product uitknijpt.

IMG_6453Het scheelt weer een kwast die je moet wassen of concealer die je van je handen af moet wassen. En dat is wat mij betreft altijd een pluspunt.

IMG_6458Dit zijn dan de swatches met links Beautiful Bronze, de lichtere tint en rechts Dark Cocoa de donkere tint. Dit is de dekking met één kwaststreek. Echt heel goed! Maar als je goed kijkt zie je dat Dark Cocoa aan de randen net wat donkerder is. Hij oxideert dus wat wanneer hij opdroogt. Ik vind het niet zo erg, want die tint komt overeen met de huidskleur op mijn gezicht, maar dus wel iets waar je rekening mee moet houden bij bepaalde kleuren als je het koopt.

LAGirlconcealerlEn dan hier het effect op mijn ogen. Links prachtige donkere kringen rondom mijn ogen. In het midden heb ik Beautiful Bronze aangebracht. En rechts bye bye donkere kringen. Je hebt echt heel weinig product nodig en je blendt het met je vingers zo weg in de huid zonder dat er een duidelijke scheidslijn te zien is. Zoals je ziet gaat het product bij mij nog wel in de lijntjes onder mijn ogen zitten, maar dat heb ik eigenlijk altijd. Ook bij duurdere concealers.

De LA Girl Pro Conceal HD Concealer heb ik nog maar sinds kort aan mijn make up collectie toegevoegd en het heeft nu al een plekje in mijn dagelijkse make up routine veroverd. ’s Ochtends pak ik liever deze concealer erbij dan mijn andere high end opties, omdat ik hem zo snel en handig vind werken. Enige nadeel die ik kan bedenken is niet de concealer zelf, maar de verkrijgbaarheid. In Nederland is het voornamelijk online verkrijgbaar en bij een handvol Afro winkels. Dat maakt het matchen toch nog wat lastig, maar is zeker wel de moeite van het proberen waard  want de LA Girl Pro Conceal HD Concealer is echt super goed.

De LA Girl Pro Conceal HD Concealer is o.a. te koop bij Boozyshop.nl  voor €4,99

Wat is jouw favoriete concealer?

8 gedachtes over “LA Girl Pro Conceal HD Concealer | Review

 1. Mooi hoor, ben ook al tijden bezig een goede consealer te vinden voor mijn blauw doorschijnende huid onder de ogen. En tot op heden nog niet iets gevonden wat echt mooi dekt.
  Verschil tussen een high end merk en budget is er niet. Maskers, serums, crème, gels alles ook al gedaan als basis en verzorging, wat blijft is een een voorraad aan spullen zonder voldoende resultaat. En dan lees ik deze review en dan denk ik, zal dit het dan zijn…
  De make up artist bij de MAC counter zei dat het grootste probleem is, dat mijn ogen diep zitten, en ik daardoor een soort schaduw heb onder de ogen. Maar goed, vind je blog super leuk. En zeker dit artikel.

  Groetjes Janneke

  Liked by 1 persoon

 2. Deze merk ken ik ook van youtube beautyblog. Het mooie is vind ik de prijs dat betaalbaar is.Ik zie echt verschil bij je donkere kring. Ik ga ze zelf ook zeker proberen, want ik heb er ook last van. Net als Janneke diep en donkere kring.

  Like

  • Frustrerend is het!!! Denk wel dat een ander denkt ach valt toch wel mee. Maar zelf zie je het gelijk. Tenminste ik wel…. Heb jij al iets gevonden dat je denkt dit is het….

   Like

 3. Wat fijn dat ze bij LA Girl zoveel kleuren verkopen! Het resultaat bij jou is ook erg goed! Misschien moet ik toch maar online de lichtste kleur gaan bestellen, voor 5 euro durf ik dat nog wel.

  Like

 4. Pingback: LA Girl Liquid Lipstick – Backstage | Review | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Favorieten | Winter 2015/2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s