Action neusstrips | Is het de hype waard?

IMG_6371Een beetje verlaat, maar alsnog een Is het de hype waard blogpost. En de reinigende poriënstrips van de Action passen dan precies in het thema van de Beauty Bits Budget Maand. Ik had er al vaker lovende reviews over gelezen, maar het was een tijdje uit het assortiment. En hoewel ik poriënstrips een tijdelijke oplossing voor een chronisch probleem vind, wilde ik deze graag uitproberen en mijn mening erover delen.

IMG_6376De reinigende poriënstrips zijn van het merk Lifecare. Ik ken het  merk verder niet, maar heb het nog nergens anders dan bij de Action gezien. In het doosjes zitten 6 losse sachets. En daar zitten de poriënstrips dan weer in. De aparte verpakkingen zijn handig om het mee op vakantie te nemen en heel hygiënisch.

IMG_6373Op de verpakking staan duidelijke instructies. Eerst je neus wassen, je kan ze ook prima voor je kin gebruiken trouwens. Dan de neusstrip met droge handen aanbrengen. Laten drogen gedurende 10-15 minuten en dan verwijderen.

IMG_6374Om het helemaal te verduidelijken staat er ook nog een plaatje bij.

IMG_6375Ook de ingrediënten worden uiteraard vermeld. Er zitten een aantal goede ingrediënten in zoals propylene glycol en glycerine wat vocht vasthoudend werkt. En ook de Bentonite en Koalin zijn allebei kleisoorten waarvan de eerste talgabsorberend en de tweede reinigend werkt. Dit lijkt me erg handig bij onzuiverheden. De Hammamelis Virginia Extract, toverhazelaar, werkt onstekingsremmend.  Ook helemaal top dus.

Helaas zitten er ook wat mindere ingrediënten  zoals de PVP/VA Copolymer en Polyvinyl alcohol wat eigenlijk lijm is. Logisch want de strip moet toch aan je neus vast blijven zitten. De Alcohol denat ‘slechte’ alcohol werkt weliswaar ontsmettend, maar irriteert en droogt de huid ook uit. En er zitten ook conserveringsmiddelen in de vorm van parabenen in. Hier heb ik persoonlijk geen bezwaar tegen, maar als je deze probeert te vermijden, ben je in ieder geval gewaarschuwd.

Als skincare junkie herken je misschien Titanium Dioxide wat een zonnefilter is en dus in zonnebrandcrème voorkomt, maar hier is het gewoon als witte kleurstof gebruikt.

IMG_6378En zo zien ze de reinigende poriënstrips er dan uit. Een wit neusstripje met plastic aan de achterzijde om de plakstrip te beschermen. Ik had hierna met alle liefde hele smerige plaatjes van strips met allerlei onzuiverheden erop willen plaatsen, maar helaas. Het werkte bij mij niet. Ik heb geprobeerd met eerst mijn neus natmaken, dan de strip erop en laten drogen en dan verwijderen. Geen resultaat. Ik heb het geprobeerd door eerst de strip op mijn neus te plakken en die dan vervolgens nat te maken. 10-15min laten drogen en dan verwijderen. Ook helaas geen resultaat. Ook op mijn kin, geen effect.

Ik heb na gebruik mijn neus uitgebreid bestudeerd en behalve wat plakresten en dat mijn huid wat uitgedroogd was zaten de onzuiverheden er nog steeds. Dus helaas was het voor mijn geen succes. Ik weet dat een aantal collega bloggers die mijn blog volgen heel enthousiast zijn over dit product. Dus misschien hebben jullie nog tips voor mij. Voor het bedrag van €0,98 vind ik het niet zo erg dat het niet werkt, maar het was wel fijn geweest. Wat mij betreft zijn de Action Lifecare poriënstrips dus niet de hype waard.

De Lifecare reinigende poriënstrips kosten €0,98 voor 6 stuks en zijn te koop bij Action

Heb jij nog goede tips tegen onzuiverheden op de neus? Of gebruik jij toevallig poriënstrips waar je wel heel tevreden over bent. Laat het dan achter bij de reacties.

25 gedachtes over “Action neusstrips | Is het de hype waard?

 1. Ik heb m in t verleden vaak gebruikt en dat werkte keigoed, echter valt mij de laatste tijd op dat het bij mij ook niet meer werkt en er alleen maar lijmresten achterblijven. Terwijl ik niks anders doe..

  Liked by 1 persoon

 2. Duur of niet duur, wat je koopt en wat verwachtingen schept zou wel moeten werken. Bedankt voor de eerlijke review. Ga ik dus niet uitproberen!

  Like

 3. Ik gebruikte er vroeger van een ander merk. Ik kocht ze in het Kruidvat. Ik was inderdaad mijn neus, maar ik maak de buitekant van de strip nat als hij op mijn neus plakt. Hij wordt dan echt beenhard als hij opdroogt. Ik had wel degelijk uhum resultaat. 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Jammer dat het voor jou niet werkt, ik stoom mijn neus eerst altijd een beetje door een washandje met ‘heet’ water voor mijn neus te houden en daarna maak ik hem hiermee nat en gebruik ik de strip. De ene keer werkt het voor mij ook beter dan de andere keer.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik heb deze neusstrips al eens gezien bij de Action, maar heb die toen niet gekocht. Het blijken dus helemaal niet zo’n goede strips te zijn… vooral de soort van lijm vind ik niet zo goed dat dat erin zit. Of ik tips heb tegen een onzuivere huid? Ik denk dat je goed moet oppassen met reinigingsproducten en crèmes, maar het kan ook met voeding te maken hebben. Soms kan het gewoon zo zijn dat iemand een huid heeft die snel(ler) onzuiverheden vertoond. Wel jammer dat de strips niet werken…! 😦

  Like

 6. Wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die deze hype niet snapt. Normale neusstrips doen bij mij al weinig, maar deze deden al helemaal niks! Heb er maar vrede mee gesloten dat ik waarschijnlijk nooit een fatsoenlijk werkende neusstrip ga vinden, haha

  Like

 7. Oh ik zweer al jaren bij deze haha! Heb nog geen ander merk gebruikt dus kan wel niet vergelijken, ze geven alleszins het gewenste resultaat. Neus natmaken, strip goed aandrukken op en rond de neus, kwartiertje wachten en vervolgens héél langzaam, zachtjes verwijderen geeft bij mij het beste effect. Meer tips kan ik je niet geven.. Fijn dat je de ingrediënten erbij zet in je review!

  Like

 8. Ik zweer ook al jaren bij deze, maar de laatste tijd werkt ie bij mij ook niet als voorheen. Toen was tie echt supergoed. En inderdaad misschien je neus vochtig maken met warm water.
  Groetjes, ☺

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s