Yankee Candle Christmas Votives | Review

IMG_6349Nog net op de valreep voor kerst een review van de Yankee Candle Christmas Votives die ik kocht op het I Love Beauty Event. Net zoals de beautymerken komen ook de geurkaarsmerken elk jaar uit met verschillende collecties. En het kerstthema mag dan zeker niet overgeslagen worden. Ik wilde een aantal geuren uit deze collectie aanschaffen en uiteindelijk is zo’n set dan net iets voordeliger. Bereid je voor op 5 ‘geweldige’ geurbeschrijvingen.

IMG_6358Votive Candles zijn een ideale manier om een geur uit te proberen. Ze zijn redelijk betaalbaar en met tot wel 15 branduren krijg je echt wel een goed idee of een geur je bevalt. Je moet er wel een geurkaarshouder bij gebruiken, want in tegenstelling tot de grotere Yankee Candles zit hier geen glazen pot omheen.

IMG_6353Op basis van de kleur zou je verwachten dat het naar dennen of hulst ruikt, maar het tegendeel is waar. Het lijkt heel erg op de schone frisse geur van clean cotton, alleen met een vleugje meer citrus. Echt een geurtje die de meeste mensen wel zullen waarderen.

IMG_6354Winter Glow is zoals de naam suggereert een warme lichte geur. Maar is ook nog in de verte nog een tikje kruidig. Van de vijf in het setje is deze het minst zoet.

IMG_6355Rode kaarsen hebben bij mij met kerst sowieso een streepje voor en Cosy by the Fire stelt niet teleur. Ik weet niet hoe je een rokerige geur in een geurkaars krijgt, maar het is Yankee Candle toch gelukt. Daarnaast is het kruidig, het ruikt een beetje naar gember en kaneel. Dit is één van de meer intense geuren uit de set.

IMG_6356Opnieuw een witte kaars, wat meestal mijn favoriete geurlijn is. Ditmaal Christmas Cookie wat de lading goed dekt. Deze kaars ruikt inderdaad naar vers gebakken koekjes. Wanneer je deze aansteekt zal je er vast spontaan honger van krijgen.

IMG_6357En ten slotte Berry Trifle, weer wat eetbaars. Dit is toch wel de zoetste uit de set. Echt een combinatie van bessen en cake, maar gelukkig niet mierzoet. Het doet me denken aan Cranberry Ice uit de kerstcollectie van vorig jaar, alleen iets minder fris.

IMG_6351Al met al een set waar ik heel tevreden over ben. Er zitten een aantal uitgesproken geuren tussen zoals Cosy by the Fire en Berry Trifle, maar de meeste geuren zullen toch bij de meeste mensen wel in de smaak vallen. Dus echt leuk voor een cadeau-idee of om een instant kerstgevoel in huis te creëren.

Ik kon deze set helaas niet meer online vinden, maar de losse votives kosten zo tussen de €2,50 en €3,00 per stuk en zijn te koop bij diverse webshops

Welke geur associeer jij altijd met kerst?

8 gedachtes over “Yankee Candle Christmas Votives | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s