Rituals Oriental Dream Body Cream & Geurkaars | Review

IMG_6223
Het fijne van je huidverzorgingsvoorraad opmaken is dat je zonder schuldgevoel allerlei nieuwe producten kunt kopen. En ook daadwerkelijk uitproberen. Hoewel het Nederlandse merk Rituals al jarenlang bestaat, had ik er nog nooit wat van geprobeerd. Maar na alle positieve reviews over de Limited Editon Oriental Dream ben ik toch langsgegaan en heb ik twee producten aangeschaft. De bodycrème en een geurkaars (uiteraard…).

IMG_6226Ik vind de verpakking er erg mooi uit zien. De meeste Rituals producten zien er heel sober maar kleurrijk uit, maar deze is juist heel feestelijk. Met het rood , goud en zilver.

IMG_6212Dat mag ook wel bij een shimmering body cream. Het bevat onder andere amandel en cacao allebei fijne hydraterende ingrediënten.

IMG_6209Hierboven zie je de volledige ingredientenlijst. Het een product op waterbasis, met ook siliconen (cyclopentasiloxane), vette alcoholen. Maar ook hydraterende ingrediënten zoals glycerine en capriylic triglyceride wat van kokosolie wordt gemaakt. En zonnebloemolie, zoete amandel extract en cacao extract. Daarna bevat het nog wat vitamine E en voornamelijk nog wat conserveringsmiddelen en parfum. Wat een hele gebruikelijke samenstelling is bij bodycreams.

IMG_6227En zo ziet het er dan uit. Het is een fijne rijke crème, wat nog steeds goed smeerbaar is en snel opgenomen wordt. Het ruikt heel subtiel naar amandel en cacao, maar bevat ook iets oosters wat ik niet goed omschrijven kan. Maar ik denk dat het een geur is wat bij veel mensen in de smaak valt.

IMG_6214In de crème zelf zie je glitters niet echt zitten.

IMG_6222Zoals je kan zien kan je na het uitsmeren de glitters behoorlijk goed zien zitten. Super feestelijk,  alleen wordt het daardoor wat mij betreft iets minder geschikt voor dagelijks gebruik. Desondanks blijft het een fijne crème, misschien niet voor een hele droge huid. Maar hij trekt snel in, en hij ruikt heerlijk. Maar voor een normale huid is deze crème zeker voedend genoeg.

IMG_6229
IMG_6230Naast de body cream kocht ik ook de geurkaars. Deze komt in een prachtig doosje, wat denk ik ook heel leuk is om cadeau te krijgen of te geven.

IMG_6224Ik vind de vormgeving prachtig met het donkere glas en de het bordeauxrode was.

IMG_6225En aan de achterkant staat nog een spreuk:

ACCEPT what is, let go of what was and have FAITH in what will be.

Maar het belangrijkste is natuurlijk de geur.  Deze is een stuk sterker dan van de bodycream. Het heeft als hoofdnoten myrre en cardemom. Deze combinatie is heel warm en kruidig. Het ruikt Oosters, een beetje rokerig maar een tikkeltje zoet. Het is echt een stuk zwaarder dan de geuren waar ik normaal voor ga, maar ik vind het echt heel lekker.

IMG_6205Ik ben erg tevreden over mijn eerste Rituals aankopen. Ik denk trouwens ook dat het een hele fijne cadeaus zouden zijn. De bodycrème ruikt en voelt heerlijk, alleen door de glitters zou ik deze niet elke dag  gebruiken. En de geurkaars vind ik zo lekker dat ik overweeg om de grotere versie te kopen. Geen flauw idee, waar ik die kwijt zou moeten, maar wanneer deze collectie verdwenen is krijg ik misschien wel spijt. Dilemma’s, dilemma’s…

De Oriental Dream Body Cream kost €17,50 voor 200mL en €18,50 voor de geurkaars en is verkrijgbaar bij Rituals filialen, counters of online via Rituals.nl

Heb jij al wel eens iets gekocht bij Rituals? Welke geurlijn of product vind jij fijn?

9 gedachtes over “Rituals Oriental Dream Body Cream & Geurkaars | Review

  1. De body cream heb ik ook en vind ik erg fijn! Wat grappig trouwens dat je bij jou de glitters zo duidelijk terug ziet, bij mij kan je hem juist helemaal niet zo goed terug zien. De geurkaars lijkt mij ook wel erg lekker!

    Liked by 1 persoon

    • Na aanleiding van jouw review dacht ik ook dat kan prima als dagelijkse bodycream, maar bij mij vallen de glitters wel behoorlijk op. Maar ik vindt het nog steeds een fijn product.

      Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s