Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette | Review

IMG_6127Al een aantal maanden terug zag ik op instagram foto’s opduiken over  een samenwerking tussen Gwen Stefani en Urban Decay. Als jarenlange liefhebber van Gwen Stefani van haar No Doubt tijdperk tot haar solocarrière en met haar uitgesproken make-up look was ik benieuwd waar ze mee op de proppen zouden komen. Toen ik het palette zag, sloeg de twijfel toe. Maar toen het uiteindelijk vorige week verkrijgbaar was heb ik het online besteld.

IMG_6111En dan krijg je de doos van ICI Paris XL binnen en nadat je het cadeaupapier verwijderd hebt (yep, ik laat altijd alles inpakken, mits het gratis is…) komt dit prachtige doosje tevoorschijn. Glimmend goud met wit, met het logo van de samenwerking erop.

IMG_6112Zoals bij meerdere Urban Decay oogschaduwpaletten zie je op de achterkant zo’n afbeelding van de oogschaduws met ook een toelichting.

IMG_6113Ik heb het Engelstalige deel van de tekst even uitvergroot zodat het leesbaar is. Kort samengevat heeft Gwen dit palette samengesteld om een go-to kit te maken waarmee je haar iconische looks kunt recreëren.

IMG_6115En daar zit dan weer dit prachtige Limited Edition oogschaduwpalette in. Een klein beetje misleidend, want op basis hiervan zou ik denken dat er 24 kleuren inzitten, maar het zijn er toch echt maar 15…

IMG_6122…zoals je hier goed kunt zien. Er zit geen kwastje bij. Gelukkig, want die gebruik ik bijna nooit. Hoewel de meegeleverde kwastjes van Urban Decay over het algemeen best goed zijn. De namen van de oogschaduwkleuren zijn gebaseerd op Gwen’s leven, zowel haar privéleven als haar muzikale carrière. Er zitten ook drie oude vertrouwde kleuren in het palette die eerder uitgebracht zijn door Urban Decay. De namen staan boven oogschaduwkleuren in plaats van zoals je vaker ziet eronder. Dat is even wennen, maar een kniesoor die daar op let.

IMG_6121En het heeft een grote spiegel in de deksel met de tekst: Magic’s in the make up. Altijd leuk dit soort kleine details.

IMG_6119De achterkant is van ook van glimmend goud. Erg mooi en het geeft een luxe uitstraling, maar je ziet wel elk stofdeeltje en vingerafdruk erop. Genoeg over de verpakking, laten we het over de inhoud hebben.

IMG_6123

IMG_6126

Blonde – Bathwater – Skimp – Steady – Punk

Dit zou zo een neutraal palletje kunnen zijn met voornamelijk glanzende kleuren. Een aantal kleuren liggen erg dicht bij elkaar, maar je ziet wel dat sommige net een koele en andere meer een warme ondertoon hebben. Vooral Punk vind ik uit dit rijtje erg mooi.

Versie 3

IMG_6129

Baby – Anaheim – Stark – Zone – Serious

Als de bovenste rij een neutraal palette zou zijn met shimmers is dit het hetzelfde alleen dan met voornamelijk matte kleuren. Vooral door dit rijtje twijfelde ik over de aanschaf. Want matte bruine kleuren vallen op mijn donkere huid behoorlijk weg. Hoewel je het op basis van de swatches niet zou zeggen, zijn ook deze kleuren goed gepigmenteerd en komen op een lichtere huid denk ik wel goed tot zijn recht.

Versie 2

IMG_6133

Pop – Harajuku –  Danger – 1987 – Blackout

En last but zeker not least het party rijtje met felle uitgesproken kleuren. Heel leuk als je je dagelijkse look een oppepper wilt geven of juist uit wilt pakken voor een feestje. En de matzwarte kleur maakt het palette helemaal af.  Uit dit rijtje vind ik met name de felblauwe Danger en de goudgele 1987 erg mooi. Vooral omdat ik dit soort kleuren niet veel heb.

Over het algemeen zijn de kleurig zacht en romig en goed gepigmenteerd, zoals ik van Urban Decay gewend bent. In een look kun je ze makkelijk blenden zonder dat de kleur verdwijnt. Ze zijn niet kruimelig. En ten slotte vind ik de algehele samenstelling van neutrale en meer uitgesproken kleuren erg goed geslaagd. Het is lekker veelzijdig en bevat voor ieder wat wils.

IMG_6136Naast het oogschaduwpalette zaten er ook vier lipsticksamples in het doosje. Gwen staat natuurlijk bekend om haar iconische rode lipstick, dus die kleur kon ook zeker niet ontbreken.

IMG_6117Hier zie je het van iets dichterbij. Een bordeauxrode, felrode, nude en neon fuchsia roze kleur met verschillende finishes. Volgens de geruchten komen deze in februari 2016 uit. Wanneer het zo ver is zal ik uiteraard ter zijner tijd mijn mening erover delen.

IMG_6120Al met al een palette waar ik erg tevreden over ben. De verpakking is prachtig en de inhoud is ook erg goed. Urban Decay had het palette iets meer black girl friendly kunnen maken, maar ook hiermee kan ik prima uit de voeten. Hoewel het palette vorige week heel snel uitverkocht was is het online weer verkrijgbaar (tenminste de laatste keer dat ik het checkte…). Dus als je ook dit palette wil kopen sla dan snel je slag!

De Urban Decay Gwen Stefani Eye Shadow palette kost €52,00 en is verkrijgbaar via ICI Paris XL

Welk oogschaduwpalette heb jij als laatst aangeschaft?

15 gedachtes over “Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette | Review

  1. Ik was al sinds de palette op de markt aan het twijfelen over de aankoop. Iedereen die de review maakt hebben allemaal lichte huidskleur. Fijn om eens te zien met iemand met jouw huidskleur, want ik heb zelf ook een getinte kleur. Oke Serena heeft hem ook gereviewd, maar ik wil er toch meer over lezen. Als je hier mee uit de voeten kan, dan moet het mij ook lukken. 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind het een mooi palette en de kleuren lijken mij ook van goede kwaliteit! Toch heb ik een beetje mijn twijfels of dit voor mij een musthave is; ik vind dat er toch vrij veel kleuren aardig op elkaar lijken. Nu snap ik dit deels ook wel omdat Gwen meestal de nadruk legt op haar lippen met een mooie rode lipstick in plaats van op de ogen. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de lipsticks!

    Liked by 1 persoon

  3. Wat een prachtig palet! Leuk dat je hem al bemachtigd heb, ik vind de tinten erg mooi, leuke combinatie ook. Ben super benieuwd naar de lipsticks, zien er nu al prachtig uit & rood staat jou altijd zo goed ^^)

    Liked by 1 persoon

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s