MAC Fashion Revival Lipstick (+ dupes!) | Is het de hype waard?

IMG_6030Het is alweer de laatste eerste maandag van de maand. Dus de hoogste tijd voor een is het de hype waard artikel. Als je geen MAC of lipstick fan bent heb je waarschijnlijk nog nooit van deze hype gehoord, maar als je beautyfora volgt dan heb je vast van deze lipstick gehoord. MAC Fashion Revival is een lipstick die nooit in het vaste assortiment heeft gezeten en om de zo veel jaar weer in een Limited Edition collectie van MAC opduikt. Afgelopen herfst was het weer zover, en ik heb er één weten te scoren.

IMG_6031Fashion Revival was begin oktober onderdeel van de MAC-nifecent Me collectie. Ik vond de lipstick eigenlijk niet uniek genoeg om er enige moeite voor te doen en hij was zoals verwacht binnen no time uitverkocht. Toen ik twee dagen later op de MAC site surfde, zoals ik wel vaker doe, zag ik dat die weer was aangevuld en kon ik toch de verleiding niet weerstaan en heb ik hem aangeschaft.

IMG_6037Fashion Revival is een bordeauxrode lipstick met een matte finish. Matte lipsticks zijn bij mij echt favoriet, deze zijn goed gepigmenteerd en blijven lekker lang zitten. En in tegenstelling tot lipsticks met retro matte finish vind ik ze nog best comfortabel dragen.

IMG_6141Hier zie je een swatch. Het is een donkere bordeauxrode lipstick met een koele ondertoon.

MACFashionRevEn hier op de fullface foto’s. Een mooie lipstick, maar voor mij gewoon één van mijn standaard rode lipstick kleuren. Op basis van de swatch deed hij me gelijk aan andere lipsticks uit mijn collectie denken. En voor degenen die net achter het net gevist hebben heb ik twee redelijke dupes kunnen vinden.

IMG_6042En wel één van mijn favoriete rode lipsticks de Rimmel Kate Moss in 107 en van Flormar uit de Revolution Perfect Lipstick lijn Aubergine Opencall.

IMG_6106Rimmel Kate Moss 107 – MAC Fashion Revival – Flormar Aubergine Opencall

Ik heb ze hierboven geswatcht. De Rimmel lipstick is net een tikkeltje warmer, maar net zo mat en goed gepigmenteerd. Maar de Flormar lipstick is echt een exacte dupe. En het fijne hieraan is dat deze maar €7,95 is én dierproefvrij.

IMG_6035Dus is MAC Fashion Revival de hype waard? Wat mij betreft niet. Er zijn talloze lipsticks met dezelfde kleur die ook mat zijn. En vaak zijn deze goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Maar als je toch zo gek bent op Limited Edition MAC lipsticks, weet ik zeker dat je in de toekomst nog wel een kans krijgt om weer MAC Fashion Revival aan te schaffen.

MAC Fashion Revival Lipstick is een Limited Edition lipstick en kost €19,50

Welke lipstick staat er nog op jou wishlist?

 

 

 

10 gedachtes over “MAC Fashion Revival Lipstick (+ dupes!) | Is het de hype waard?

 1. Wat gaaf dat je enkele dupes hebt ontdekt. De flormar lipstick vind ik prachtig. Jammer dat je de MAC lipstick niet zo heel speciaal vind… Hij staat je wel prachtig
  XOXO esmee

  Like

 2. Ik vind hem echt ontzettend mooi, maar bij mij pakt ie ook weer heel anders uit qua kleur dan bij jou. Bij jou vind ik hem ook mooi hoor, maar de kleur lijkt wat weg te vallen ofzo. Maar hey, LE is altijd mooier toch 😉
  Heb ik trouwens je something blue artikel gemist?

  Like

 3. Ik vind de lipstick je goed staan, mooie zachte matte kleur. Eigenlijk alle lipsticks die ik tot nu heb gezien staan je goed😃 Jammer voor MAC dat de lipstick, voor jou de hype niet waard is! Top dat je mooie dupes hebt gevonden!

  Liked by 1 persoon

 4. Mijn hart brak! Ik ben een groot Mac lipstick fan. Het klopt dat niet elke kleur de moeite waard is om te kopen wel zijn er een aantal lipsticks waar ik niet zonder kan o.a. wegens de kwaliteit. Maar…. ik had ook een aantal missers… aaii.. dan is het een dure grap. De tip is ook om nooit online te kopen

  Liked by 1 persoon

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s