Essie wintercollectie 2015 mini set | Review

IMG_6047Elk seizoen komt Essie met een nieuwe Limited Edition nagellakcollectie uit. De 6 nagellakjes van dit jaar vond ik een beetje atypisch. Waarschijnlijk omdat ze niet op de feestdagen gebaseerd waren, maar op après ski. De enige kleur die ik interessant vond en voor mij het overwegen waard was, was haute tub de zwarte kleur met fijne glitters. Dus toen ik deze tegenkwam in een miniset bij de Etos, twijfelde ik geen moment en het schafte het setje aan.

IMG_6046Ik had deze setjes al wel eerder in Nederland gespot, maar alleen van oude collecties en met veel korting. Dus toen ik er n éévan een actuele collectie zag, was ik verkocht. Zo’n klein flesje bevat 5mL en voor deze drie stuks betaalde ik €15,00.

IMG_6057Van links naar rechts zie je een klassieke wijnrode kleur shall we chalet. Daarnaast de zwarte haute tub met prachtige multicolour glitters. En tenslotte virgin snow, een prachtig lila kleurtje. Hoewel ik me had voorgenomen om geen lila nagellak meer aan mijn lila nagellakcollectie toe te voegen…

IMG_6093Hoewel de flesjes een stuk kleiner zijn, zijn de dop en het kwastje exact hetzelfde als van de standaardformaat. Ook deze hebben een fijn breed kwastje met rond afgesneden haartjes wat snel en makkelijk lakt.

IMG_6075Als eerst de swatch van shall we chalet. Een hele chique wijnrode kleur, heel gepast voor de feestdagen. Deze dekt mooi met twee laagjes, hoewel je ook met één iets dikker laagje kan wegkomen.

IMG_6090
Daarna Haute Tub. In het flesje zijn de glinsters in de zwarte lak een stuk indrukwekkender. Op de nagels zie je vooral wat paarse glitters terug. Maar in het flesje zie je ook geel en groen, afhankelijk van hoe het licht valt. Dat zie je op de foto hieronder wat beter.

IMG_6086Jammer dat het effect niet zo spectaculair is als in het flesje, maar eerlijk gezegd vind ik zwarte nagellak met paarse glitters ook al heel mooi.

IMG_6092En tenslotte Virgin Snow, een pastel lila lakje. Met heel veel fantasie (en heel veel afstand) zou je hier verse sneeuw in kunnen zien. Deze lila kleur is net een tikkeltje ijziger dan je normaal in de Essie collectie aantreft. En ondanks dat het een lichte kleur is, brengt het niet streperig aan.

IMG_6043Al met al is dit een heel fijn setje als je wat kleuren uit de wintercollectie wilde hebben. Maar eigenlijk passen deze drie kleuren eigenlijk bij alle seizoenen.  Van deze drie springt wat mij betreft Haute Tub eruit, dus die is  zeker het bekijken waard. En met Essie weet je zeker dat je goede kwaliteit nagellak koopt.

De Essie winter collection mini set 2015 is Limited Edition en ik heb hem tot nu toe alleen nog maar bij de Etos gespot voor €15,00. Maar online kan je dit setje ook vinden.

Wat vind jij nou een typische winternagellak?

11 gedachtes over “Essie wintercollectie 2015 mini set | Review

  1. Erg mooie kleurtjes. Allemaal zijn ze mooi. De wijnrode is perfect voor een diner, net als de zwarte met glitters. En alhoewel de lila erg lente-achtig lijkt is het prachtig voor de winter!
    Xoxo

    Like

  2. Pingback: Beauty Bits Budget Maand + Winactie! | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s