The Body Shop – Frosted Plum Treat Box | Review

IMG_5782Deze hele week op BeautyBitsBlog.com staat in helemaal in het teken van kerst. Nou ja, niet echt maar alle producten die ik tot nu toe heb laten zien komen uit de kerstcollectie. En dat is met deze huidverzorgingsproducten uit The Body Shop niet heel anders. Vorig jaar was de Glazed Apple lijn uitgebracht voor kerst en Frosted Cranberry is weer terug van weggeweest., maar dit jaar hebben ze ook Frosted Plum. Pruim, dus.  En aangezien er afgelopen weekend toch een aanbieding was en ik al veel te veel geld had uitgegeven kon dit er ook wel bij.

The Body Shop heeft weer alles uit de kast gehaald voor de feestdagen. Met adventkalenders, nieuwe geurlijnen maar ook een kerst make-up collectie. Uit al deze producten sprak de Frosted Plum lijn me het meest aan. En dat vanwege de mooie verpakkingen de mooie plum kleur met het zilveren accent. Het ziet er tegelijk chic en feestelijk uit. En bonus, bij aankoop van bepaalde cadeaus gaat de opbrengst naar Wateraid. Zij bieden dan één familie in Ethiopie één dag schoon drinkwater aan. Een fijne bijkomstigheid dat je met je aankoop ook een goed doel koos.

tbsemea_961241693903451
Het assortiment is super uitgebreid, maar ik koos de Frosted Plum Treat Box uit, een klein kartonnen huisje met daarin een kleine bodybutter, douchegel en douchepuff. Ik ging bewust voor de kleine verpakkingen, want ik ken mezelf best goed. Ik raak snel uitgesproken op wat meer uitgesproken geuren.
IMG_5783Frosted Plum ruikt volgens de beschrijving naar pruimen, magnolia en pioenrozen voor een fruity floral sensatie. Het ruikt voornamelijk naar pruimen en magnolia en is een iets zwaardere zoete geur.
IMG_5786De douchegel heeft de kleur van de rest van de collectie, plum. En ik heb hem uitgeprobeerd en ten eerste ruikt het heerlijk, het schuimt heel fijn, maar het droogt je huid toch wel een beetje uit.

IMG_5787Ondanks dat het een zeep-vrije reiniger zou zijn.


Aqua/Water (Solvent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Glycerin (Humectant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Sodium Chloride (Viscosity Controlling Agent), Benzyl Alcohol (Preservative), PEG-150 Distearate (Surfactant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Surfactant), Sucrose (Humectant ), Linalool (Fragrance Ingredient), Salicylic Acid (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Sorbic Acid (Preservative), Citronellol (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Polysorbate 20 (Emulsifying Agent), Denatonium Benzoate (Denaturant), Prunus Domestica Fruit Extract/Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), CI 17200/Red 33 (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant)


Als je naar de ingrediënten kijkt is dat uitdrogende effect wel logisch. Het bevat SLES een milde zeep, maar weliswaar toch nog zeep en een hele hoop parfum en geurstoffen. Maar dat is eigenlijk bij alle douchegels wel het geval. Gelukkig bevat het in ieder geval geen uitdrogende alcohol.

IMG_5791De douchepuff is trouwens fantastisch. Ik ben echt een douchepuff snob. Ik gebruik alleen die van The Body Shop of van Dove. Die vind ik het fijnst aanvoelen. En alle producten die je erbij gebruikt schuimen dan gelijk zo rijkelijk.

IMG_5788De bodybutter doet uiteraard ook mee met het plum en zilveren thema. Echt heel mooi. Het is overigens bestemd voor alle huidtypes.

IMG_5789De inhoud is iets minder fotogeniek. Vooral omdat de bodybutter op zijn zij in de verpakking staat, schuift al het product één kant op.

IMG_5790Het heeft een heel licht lila kleurtje. Het smeert makkelijk uit en wordt snel opgenomen. De geur blijft helaas niet al te lang hangen. Na een uurtje ruik ik hem niet meer. Ik denk dat als je een droge huid hebt je er niet genoeg aan hebt, maar dit was voor mij voldoende hydrateren bij dit milde herfstweer.

In tegenstelling tot de douchegel bevat de bodybutter wel een hoop hydraterende ingrediënten:


Aqua/Water (Solvent), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Glycerin (Humectant), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), PEG-100 Stearate (Surfactant), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Ethylhexyl Palmitate (Emollient), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Caprylyl Glycol (Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Controlling Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzyl Benzoate (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Prunus Domestica Fruit Extract/Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Citric Acid (pH Adjuster), CI 60730/Violet 2 (Colorant), CI 17200/Red 33 (Colorant).


Het is op waterbasis, maar bevat gelukkig meerdere hydraterende oliën en vette alcoholen en glycerine. Voor de rest natuurlijk ook weer parfum en kleurstoffen. In mijn lichaamshuidverzorging vind ik dat eerlijk gezegd niet zo’n punt.

IMG_5785Als je nog op zoek bent naar fijne kerstproducten om jezelf of iemand anders mee te verwennen ben je bij The Body Shop aan het juiste adres. Ze hebben nu zoveel mooie cadeausets en het is altijd leuk om een nieuwe geurlijn uit te proberen.

The Frosted Plum Treat Box kost €10 en is verkrijgbaar bij The Body Shop winkels of online

Ga jij nog iets proberen uit The Body Shop kerstcollectie?

12 gedachtes over “The Body Shop – Frosted Plum Treat Box | Review

  1. De Frosted Plum collectie lijkt me heerlijk. Ik ben het meest benieuwd naar de body butter en scrub. Daarnaast vind ik het fijn dat ze nu ook een geurkaars hebben, maar die mocht er van mij iets specialer uitzien voor die prijs. Mooie foto’s!

    Liked by 1 persoon

  2. Dank je voor je tip over de douche puff van TBS & Dove. Ik ben daarin dezelfde snob als jij. Die van de TBS zou ik zo van het plaatje willen plukken. Die ga ik zeker proberen en dan snuffel ik meteen even aan de bodybutter.

    Liked by 1 persoon

  3. Pingback: Black and Gold | The Body Shop nagellak | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Opgemaakt December 2015 | Beauty Bits Blog

  5. Pingback: Opgemaakt Februari 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s