Chanel Rouge Noir – Oogschaduwpalette & Illusion D’Ombre | Review

IMG_5613Afgelopen maandag besprak ik producten uit de kerstcollectie van MAC. En dit is dan het andere high end merk waar ik op los ben gegaan: Chanel. De kleding en accessoires heb ik het geld niet voor over, de Chance parfum heb ik al wel een paar keer aangeschaft, maar het meest ‘betaalbare’  blijft toch de make-up. Ik heb twee producten uit de Limited Edition Chanel Rouge Noir Absolutement kerstcollectie gekocht.

De basis van deze kerstcollectie is Rouge Noir een donkere rood-zwarte cult kleur die dit jaar 20 jaar bestaat. Het was oorspronkelijk uitgebracht als nagellak en een hit geworden, nadat Uma Thurman het in de film Pulp Fiction droeg. Er was dus al een nagellak van en de lipstick zit ook in het vaste assortiment. Maar voor deze kerstcollectie hebben ze ook rouge noir mascara, wat extra lipsticks en nagellak en een oogschaduwpalette en Illusion D’Ombre uitgebracht. En de laatste twee heb ik aangeschaft.

IMG_5615Als eerst het oogschaduw palette. Het komt in de bekende Chanel verpakking met een zwarte buitenkant met witte letters en gouden details.

IMG_5616Het oogschaduwpalette is altijd veilig opgeborgen in een zacht fluwelen hoesje. Dit geeft het toch iets extra’s.

IMG_5628Het palette zelf in een zwart glimmend doosje met het Chanel logo erop.

IMG_5619En dan de inhoud. Vier  kleuren oogschaduw, een spiegel en twee applicators. Ik vind dat zulke ondingen om mee te werken.

IMG_5620Ook als er een Chanel logo op staat.

IMG_5622De vier kleuren: goud, rouge noir, taupe en lichtroze.

IMG_5642En dit zijn dan de swatches vlnr: taupe, licht roze, rouge noir en goud. Zo ziet het er niet heel spannend uit…

IMG_5643…maar met de flits begint het ergens op te lijken. Dan zie je de prachtige glitters terug, met name in de lichtroze en taupe kleur. Terwijl rouge noir en goud een stuk fijnere shimmers heeft. Het zijn stuk voor stuk prachtig gepigmenteerde kleuren, waarvan je sommige eerder als highlight zou gebruiken, maar ook prima kunnen werken als all over ooglidkleur. De rouge noir is denk ik prachtig voor een smokey eye, maar ook als crease kleur.

IMG_5629Het andere product wat ik pas dagen later aanschafde was de Illusion D’Ombre. De Illusion D’Ombre is trouwens een cream to powder oogschaduw, die je zowel als basis maar ook los kunt gebruiken. Ik vond eigenlijk het oogschaduwpalette al een grote uitgave, maar ik had ook deze geswatcht maar vond dat toch een beetje te veel van het goede. Toen ik een week later bij de parfumerie was wist ik gewoon dat het voorbestemd was en heb ik hier ook weer een bom duiten voor neergelegd. Zoals je merkt, ben ik heel goed in het mezelf aanpraten van dure aankopen, vooral als ze Limited Edition zijn.

IMG_5647
Op de verpakking staan ook nog wat omslachtige instructies over de Illusion D’Ombre. Je kan het zowel als oogschaduw en als eyeliner gebruiken. Is dat niet bij elke oogschaduw zo?

IMG_5648Dit is wel een nuttige tip om de verpakking goed af te sluiten na gebruik. Het zou toch zonde zijn als het product razendsnel zou uitdrogen. Wat ik zelf altijd doe met dit soort producten is ze op de kop bewaren.

IMG_5631
Zo dus. Ik heb ooit ergens gelezen dat dat uitdrogen zou voorkomen. En tot nu toe is er bij mij nog geen eyeliner of paintpot uitgedroogd. En je vindt zo ook sneller de juiste kleur uit je stash.

IMG_5632In de verpakking zit het product zelf en er wordt een ingeklapt kwastje bij geleverd. Grappig, ik wist niet dat dat erin zou zitten.

IMG_5633En zo ziet het er uit als je het in elkaar zet. Het heeft nog best een handzaam formaat.

IMG_5634Alleen vind ik persoonlijk de haartjes iets stijf. Het brengt het product iets te streperig aan, je kunt totaal niet blenden. Dan zijn je vingers gebruiken toch handiger.

IMG_5641En zo ziet het er dan uit. Weer de bekende rood-zwarte rouge noir kleur in een zachte crème vorm. Als je nog nooit een Illusion D’Ombre hebt geswatcht moet je dat zeker een keer doen. Het voelt heel grappig aan, alsof je je vinger in een spons drukt.

IMG_5640En ook bij dit product komt de glans met een flits goed tot zijn recht.

IMG_5645En hier een swatch. Uiterst rechts zie je de Illusion D’Ombre. Hier zonder flits.

IMG_5644En hier met flits. Dit is één laagje maar je kunt de kleur behoorlijk opbouwen en dan wordt het nog donkerder dan de rouge noir uit het oogschaduw pallet. Je moet er overigens wel behoorlijk snel mee werken. Zoals je de foto kan zien is het crèmige (is dat überhaupt een woord?) er gauw af en blijft er een poederfinish over. Ik had helaas geen tijd (lees: wel tijd, geen licht) om een look ermee te maken, dus die houden jullie nog van mij tegoed.

IMG_5612Al met al ben ik zeer tevreden met mijn eerste Chanel beauty-aankopen. Mooie kleuren, met goede pigmentatie. Echt producten die ik met veel plezier ga gebruiken. Helaas is het oogschaduwpalette (bijna) niet meer te verkrijgen, maar de Illusion D’Ombre tot voor kort nog wel. Als je ook fan bent van de kleur Rouge Noir kun je uiteraard nog de nagellak en lipstick aanschaffen, want die zitten in het vaste assortiment. Dan kan je lekker aanbieding wachten dan is je portemonnee ook weer wat blijer met je.

Het Chanel Rouge Noir oogschaduw palette kost €52,90 en de Rouge Noir Illusion D’Ombre €31,00 en zijn (waren?) verkrijgbaar bij de parfumerie.

Houd jij van ook van donkere kleuren in het najaar?

7 gedachtes over “Chanel Rouge Noir – Oogschaduwpalette & Illusion D’Ombre | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s