Philosophy purity made simple | Is het de hype waard?

IMG_5425Het is weer de eerste maandag van de maand dus tijd voor weer een is het de hype waard artikel. Ditmaal een gezichtsreiniger van Philosophy waar menig beautyblogger bij zweert de purity made simple. Ik was altijd wat huiverig om het te proberen, maar heb het uiteindelijk toch gedaan. Benieuwd of het echt wat is? Lees dan gauw verder.

IMG_5426
Ik heb zelf geen full size versie. Dit is een deluxe sample van 30mL die ik vorig jaar bij  I love Beauty tijdens een Philosophy workshop heb gekregen. Behalve het formaat verschilt het qua vormgeving niet van de full size versie. Een wit semi-transparant flesje met een zwarte klikdop, waardoor je het product makkelijk doseert. En natuurlijk een tekst op de voorzijde.

philosophy: purity is natural. we come into this word with all the right instincts. we are innocent and perceive things as they should be, rather than how they are. our conscience is clear, our hands are clear and the world at large is truly beautiful.

Dat je het maar weet… Het geeft je in ieder geval wat om te lezen wanneer je je verveelt in de badkamer.

IMG_5430Purity made simple is lichtgeel en heeft ongeveer de substantie van een lotion.

IMG_5431Wanneer je er water aan toevoegt wordt het meer een melk wat heel licht schuimt.

IMG_5427Het bevat de volgende ingrediënten. Voor de duidelijkheid heb ik ze hieronder uitgetypt:


water (aqua), sodium lauroamphoacetate, sodium trideceth sulfate, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, coco-glucoside, cocos nucifera (coconut) alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate, glycerin, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, pelargonium graveolens flower oil, bulnesia sarmientoi wood oil, cymbopogon martini oil, rosa centifolia flower oil, amyris balsamifera bark oil, santalum album (sandalwood) oil, salvia sclarea (clary) oil, omens multicalis oil, acacia dealabata flower/stem extract, daucus carota sativa (carrot) seed oil, piper nigrum (pepper) fruit oil, polysorbate 20, carbomer, triethanolamine, linalool, methylparaben, propylparaben, citric acid, isopropyl alcohol, imidazolidinyl urea, fd& c yellow 5 (ci 19140)


Het is een product op waterbasis. Daarna volgen twee milde reinigers. Vervolgens kom je de eerste van 12 essentiële oliën tegen. Onderbroken door nog 3 milde reinigers (coco-glucoside en coconut alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate) waarvan de eerste twee op basis van kokosolie en suikers zijn. Gevolgd door glycerine, een hydraterend ingrediënt. En dan de overige elf essentiële oliën: die deels als anti-oxidant, deels hydraterend, maar ook als parfum werken. Afgerond met wat conserveringsmiddelen (inclusief parabenen) en kleurstoffen.

Vooral de ingrediënten maakte mij wat huiverig om dit product uit te proberen. Hoewel ze geen SLES en SLS hebben gebruikt, bevat het toch nog een hoop reinigers, die weliswaar wat milder zijn, maar het zijn er toch echt vijf behoorlijk hoog in de lijst. Daarnaast al die essentiële oliën, het klinkt heel fijn maar voor de gevoelige huid kunnen ze behoorlijk irriterend zijn en vooral de pepper fruit oil. Het geeft het product overigens wel een fijne bloemige geur, dat dan weer wel.

IMG_5429De purity made simple is een 3 in 1 reiniger voor het gezicht en ogen. Het is zowel een make-up remover, gezichtsreiniger als toner in één. Dus met één stap ben je al een heel eind door je huidverzorgingsroutine. Ik heb hem uitgeprobeerd met mijn Clarisonic, maar ook zonder. Op een gezicht met full face make-up en mijn make-up vrije huid. En in alle gevallen werkt het prima. Het heeft net iets meer moeite met waterproof mascara, maar dit komt er uiteindelijk ook redelijk makkelijk vanaf.

Het enige probleem had ik wanneer de purity made simple in mijn ogen kwam, want dan prikt het toch nog een beetje. Wat niet zo heel handig is als je mascara of andere oogmake-up wil verwijderen. Maar behalve dat minpuntje, vindt ik het product heel geslaagd. Hoewel ik op basis van de ingrediënten en de geur had verwacht dat het mijn gevoelige huid zou irriteren was dat niet zo. Ik denk ook dat het meevalt dat het product maar een minuutje op je huid ligt en je het er vervolgens weer afspoelt En omdat het product maar heel minimaal schuimt droogt het mijn huid niet uit. Door alle oliën en glycerine die het bevat, hydrateert het de huid zelfs een beetje.

IMG_5425Ondanks dat ik er geen negatieve huidreactie op heb gekregen zou ik het product niet zelf aanschaffen. Het bevat zo veel irriterende ingrediënten dat ik verwacht dat het product op lange termijn bij mij niet goed voor mijn huid is. Daarnaast zou ik het in combinatie met een losse oogmake-up remover moeten gebruiken en ik gebruik er ook nog een toner achteraan, dus dan blijft er weinig van het 3 in 1 effect over. Ik heb thuis nog zo veel andere reinigers die ik wil uitproberen zonder irriterende ingrediënten die nog betaalbaarder zijn ook. Dus is het de hype waard: nee, niet echt.

De Philosopy purity made simple is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de ICI Paris XL. En kost €12,40 voor 90mL en €22,53 voor 240mL.

Heb jij de Philosophy purity made simple wel eens geprobeerd?

18 gedachtes over “Philosophy purity made simple | Is het de hype waard?

 1. Ik heb deze inderdaad ook (full size), maar als die op is, koop ik geen nieuwe. Ik vind het niet echt een super product. De geur vind ik een beetje naar lenzenvloeistof ruiken (heel raar ik weet het 🙂 ) en een mix van anti muggen spray.
  De volgende keer haal ik het gewoon weer bij de schoonheidssalon, die doet net wat meer voor mijn huid. Als ik de purity made simple heb gebruikt heb ik nadien ook echt een behoorlijk droge huid. Jammer. 😦
  Vind je artikelen ‘is het de hype waard’ trouwens echt heel erg leuk 🙂

  Like

 2. ok, ik had vanochtend al een reactie geplaatst, dacht ik (?) maar ik zie deze niet terug.
  Even in het kort: Ik vind dit product ook niet zo geweldig, de geur doet mij sterk denken aan een combinatie tussen lenzenvloeistof (raar, I know 😉 ) en antimuggen spray.
  Het droogt mijn huid erg uit na gebruik. Dus als het op is, koop ik het zeker niet nogmaals. Ik denk dat ik dan gewoon weer terug ga naar mijn oude vertrouwde van de schoonheidssalon (Ariane Inden)
  Jammer, tot nu toe bevalt alleen die scrub van Philosophy me, de rest valt me helaas tegen 😦

  Ik vind je artikelen ‘Is het de hype waard’ erg leuk!

  Like

 3. Ik vond hem in den beginne wel lekker. Eerlijk is eerlijk. Maat ondertussen heb ik betere en goedkopere producten ontdekt waaronder het veel goedkopere micellair water van Garnier. Dikke prima.

  Like

 4. Jammer dat hij tegenviel!
  Ik heb zelf ook een geïrriteerde (eczeem) huid maar gebruik het nu toch al een maand lang iedere dag, zonder dat ik er uitslag van krijg.
  Al doe ik wel wat jij zegt, en gebruik ik het niet op die 3-in-1 manier, haha. Ik gebruik micellair water om het meeste make-up van mijn ogen af te halen, en gebruik purity voor de rest. Na afloop ga ik er nog met een tonic overheen, omdat het mijn (toch al droge) huid wel wat uitdroogt.
  Maar buiten dat ik het niet op de juiste manier gebruik, vind ik het wel een fijn product. Ik gebruik het meer voor dat frisse, gereinigde gevoel. 🙂 Als je geen droge huid hebt, lijkt me dit een uitstekend product voor je.

  Het is inderdaad best duur, maar wel heel zuinig in gebruik, waardoor je er relatief weinig aan kwijt bent.

  Like

  • Ja, ik denk dat het op de ‘juiste’ manier gebruikt voor mijn huid niet fij zou zijn. Het geeft inderdaad een gereinigd gevoel maar ik denk dat het net te strippend is. Maar om de paar dagen gebruiken gaat best redelijk.

   Like

 5. Ik heb een flesje van 90 ml aangeschaft en meegenomen op vakantie, ik vond deze toen erg prettig! Mijn vriend gebruikte deze ook en voor twee weken was het prima. Verwijderde make-up en zonnebrand, zonder een droog of ruw gevoel te hebben achteraf. Maar voor thuis prefereer ik mijn Chanel Mousse Douceur, al zou ik voor de vakantie weer een klein flesje Purity aanschaffen!

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s