Valentino – Donna Parfum | Review

IMG_5483 (1)Toen ik laatst een bestelling bij de Douglas plaatste ter ere van mijn verjaardag, kreeg ik naast de bestelde producten ook wat samples. Waaronder eentje van de geur Donna van Valentino. Normaal verdwijnen deze in de vergetelheid, ook wel beter bekend als mijn doos met samples. Maar ik had het ‘geluk’ dat deze op de grond viel en dat ik er vervolgens ook nog op stapte waardoor de sample kapot ging. En mijn kamer vervolgens drie dagen lang heerlijk rook. Ik heb hem in de winkel opgedaan en uiteindelijk online besteld.

IMG_5467 (1)Ik bestelde de 50mL versie, aangezien je op die variant momenteel 25% korting krijgt met een kortingscode bij Douglas. En je krijgt er momenteel ook een super schattige mini bij wanneer je online bestelt. Donna komt in een simpel lichtroze doos met een goud vlak met daarin de naam.

IMG_5484 (1)Donna van Valentino is afgelopen september uitgebracht en zou de vrouwelijke tegenhanger van de succesvolle Valentino Uomo. Maar aangezien ik mij totaal niet met mannengeuren bezig hou, kende ik dat totaal niet. Maar de verpakking lijkt er wel op. Het is een glazen verpakking met een dikke wand en een soort mini pyramides erop. Het voelt heel stevig en luxe aan. Op de verpakking staat in het goud ook nog Valentino erop. Er zit geen echte dop op, maar het sprayelement is goud en mooi afgewerkt. En het parfum zelf is lichtroze.

IMG_5487 (1)De Valantino Donna belooft een sensueel en stralend parfum te zijn en een verfijnd schoonheidsritueel: Valentino Donna staat symbool voor een uitzonderlijke vrouw. Haar vrijheid komt tot uitdrukking in een volkomen Italiaans akkoord. Yep, voor mij klinkt dit ook altijd als blablabla. De geurnoten vind ik dan vaak iets fijner, want dan weet je tenminste of er iets in zit wat je echt niet lekker vindt.

Topnoten: Bergamot
Hartnoten: Bulgaarse Roos en Iris
Basisnoten: Patchouli, Leer en Vanille

Deze combinatie ruikt zowel fris en citrusachtig door de bergamot. Maar wanneer je hem langer draagt wordt het meer een warme licht bloemige geur, waarbij je uiteindelijk meer het leer en vanille ruikt. Het is echt een fijne geur voor overdag, geen typische zwoele avondgeur. Je blijft deze eau de parfum trouwens lekker lang ruiken, als ik dit parfum ’s ochtendsvroeg opspuit ruik ik het wanneer ik ’s avonds thuiskom nog steeds.

IMG_5468 (1)Het eerste wat mij trouwens opviel toen ik de doos opende was dit. Er zit kennelijk een veiligheidsclip op, die je op het flesje kan bevestigen tijdens transport. Ik kan het zelf nog niet eerder gezien, maar het lijkt me heel handig om per ongeluk sprayen te voorkomen.

IMG_5470 (1)
IMG_5472 (1)Je kan nog wel met de dop erop parfum sprayen, maar ik denk dat het door het clipje iets minder snel per ongeluk in je tas op koffer gebeurt. Maar echt de ultieme oplossing is het niet.

IMG_5478 (1)Hier nog trouwens even een blik op de mini. Het bevat 6mL en heeft dezelfde vormgeving, alleen niet het logo. Het heeft geen spraydop, maar je trekt gewoon het dopje er vanaf. Handig om mee te nemen op reis, maar ik denk vooral leuk om naar te kijken. Ja, de Valentino Donna ga ik nog veel plezier aan beleven. Echt een geluk bij een ongeluk. Zeker één om een keer te proberen wanneer je in de parfumerie bent.

De Valentino Donna is verkrijgbaar bij de parfumerie in 30mL (€58,50), 50mL (€83,50) en 100mL (€118,50). Ik kreeg met de kortingscode 4NP5-W42D (geldig t/m 1 nov 2015) 25% korting bij de Douglas en betaalde uiteindelijk  €62,59 voor 50mL. De mini is een online exlusive en verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt.

Welk parfum heb jij als laatst gekocht?

10 gedachtes over “Valentino – Donna Parfum | Review

  1. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

  2. Pingback: If you had to pick one… | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s