The Body Shop Vitamin E Serum-in-Oil | Review

IMG_5413Toen het weer een aantal weken geleden omsloeg merkt ik dat direct aan mijn huid. Waar in de zomer mijn gemengde huid normaal tot vet is, ging mijn huid plotseling van droog tot vet. En vooral mijn wangen hadden het te vergelden, ik zag de droge plekken al weer verschijnen. Ik dook snel in mijn huidverzorgingsstash en kwam een product tegen van The Body Shop, namelijk de Vitamin E Overnight Serum-in-Oil. Benieuwd of dit product goed werkt of wat het überhaupt hoort te doen? Lees dan gauw verder. Dit is wat The Body Shop erover zegt:

Droom niet langer van een frisse en energieke huid – maar word er mee wakker! Het innovatieve product Vitamin E Overnight Serum-In-Oil combineert de kracht van een serum met de verzorgende eigenschappen van een olie om je huid te verzorgen en de vochtbalans te herstellen. ’s Ochtends voelt je huid energieker, gehydrateerder en zachter. ’s Ochtends oogt je huid uitgerust, stralender en frisser. Met de hoogste concentratie vitamine E uit tarwekiemolie ooit. Niet vette, snel intrekkende formule

Kortom zou dit een ideaal product moeten zijn die je huid verzorgt en hydrateert. Klinkt perfect voor deze koudere maanden.

IMG_5414De Vitamin E Serum-in-Oil zit net als de rest van de Vitamin E lijn in een lichtroze verpakking. Het is een harde plastic verpakking en bevat 28mL.

IMG_5422Bovenop zit een handige pipet zodat je makkelijk en netjes het product kunt doseren. Dit is erg handig aangezien het echt als een olie aanvoelt, anders zou het makkelijk één grote smeerboel kunnen worden.

IMG_5424Op de verpakking vind je nog een korte gebruiksaanwijzing: Voor het slapengaan in de huid masseren om ’s nacht vochttekorten weer aan te vullen.

En hier volgen de ingrediënten:


Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Salicylate, Eugenol, Citral, Anisyl Alcohol, Citric Acid


De Caprylic Triglyceride zijn vetzuren gewonnen uit kokosolie met hydraterende en verzorgende eigenschappen.  Dicaprylyl Carbonate is een vet gewonnen uit planten wat ook hydrateert, maar tegelijkertijd zorgt voor een glad gevoel zonder dat het de huid vet maakt is. Tevens zorgt het ervoor dat andere producten makkelijker worden opgenomen.

Daarna volgen een hele hoop verschillende hydraterende oliën, o.a. tarwe, zoete amandel, zonnebloem en jojabo olie. Stuk voor stuk vochtinbrengende ingredienten. Daarna parfum, wat redelijk ver in de lijst staat, dus er zit niet superveel van in, vitamine E. En ten slotte verschillende conserveringsmiddelen en geurstoffen. Een hele hoop goede hydraterende ingrediënten dus, maar ook dus parfums en geurstoffen.

tbsviteEn links zie je hoe het product eruitziet. Het is niet zo dun dat het van mijn huid afdruipt, maar minder dik dan een olie. In het midden zie je hoe de Vitamin E Serum-in-Oil eruitziet na het uitsmeren. Behoorlijk glanzend dus. Maar gelukkig zie je, rechts, hoe het het product na een minuutje ingetrokken is en er echt niets meer van te zien is. Het wordt dus echt razendsnel door de huid opgenomen.

Maar het belangrijkste is, werkt het? Volmondig ja. Ik breng het ’s avonds aan na mijn gewone serum als extra stap en voor mijn moisturizer. En ik merk echt de volgende ochtend dat mijn huid er lekker zacht en gehydrateerd uitziet. En na een paar dagen waren de droge plekken verdwenen. Vorig jaar bracht ik het product in de winter ook ’s ochtends aan door 1 of 2 druppeltjes met mijn moisturizer te mengen, maar dat is nu echt nog niet nodig voor mijn huid.

IMG_5417Als je op zoek bent naar een vochtinbrengend huidverzorgingsproduct dan is de Vitamin E Serum-in-Oil van The Body Shop zeker een aanrader. Het verzorgt en hydrateert je huid én het is zuinig in gebruik. En hoewel er parfum in zit had ik daar met mijn gevoelige huid geen last van. De Vitamin E Serum-in-Oil is ook dit jaar weer gepromoveerd van mijn stash naar mijn ‘dagelijks gebruik’-bakje.

De Vitamin E Overnight Serum-in-Oil kost €19,00 en is verkrijbaar bij The Body Shop filialen of via thebodyshop.nl

Welk(e) product(en) gebruik jij voor een droge(re) huid?

9 gedachtes over “The Body Shop Vitamin E Serum-in-Oil | Review

 1. Dit klinkt zeer fijn. Ik heb hier vaker goede dingen over gehoord.
  Zelf ben ik momenteel een serum van Matis aan het testen voor de droge huid tijdens de wintermaanden. Met tot nu toe een positief resultaat.

  Like

 2. Klinkt als een goed product 🙂 Ik heb toevallig vorige week een serum en moisterizer gekocht in Newcastle 🙂 Wat een verademing voor mijn huid! Jammer dat ik er nooit eerder mee begonnen ben 🙂

  Like

 3. Het klinkt zo fijn! Maar mijn gecombineerde huid heeft zo weinig verzorging nodig, ik heb meestal genoeg aan een gel anders gaat het vreselijk plakken. Maar eens in de week gebruik ik een volle crème zodat mijn huid weer even goed wordt aangevuld – maar ik krijg dan al snel puistjes 😦 maar ik zou zo’n olie toch wel eens willen proberen!

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s