New in: Senz Automatic Paraplu Passion Red

IMG_5446Nadat deze herfst al twee van mijn paraplu’s gesneuveld waren door de harde wind, was voor mij de maat vol. Ik wilde niet telkens voor €5,- nieuwe paraplu’s aanschaffen bij willekeurige drogisterijen en warenhuizen, ik wilde eindelijk investeren in een kwalitatief goede paraplu. Yep, ik nam de stap ik ging een stormparaplu aanschaffen. Ik heb hem gelukkig (of helaas?) de laatste tijd uitgebreid kunnen testen en vandaag krijg je mijn mening hierover.

Een paraplu is niet het meest voor de hand liggende onderwerp op een beautyblog, maar als je enige vorm van tijd en aandacht aan je gezicht of je haar hebt besteed kan een goede paraplu  echt het verschil betekenen tussen er prachtig uitzien of als een verzopen katje. Toen ik mijn Senz Automatic Paraplu ontving viel mij gelijk op dat er niet alleen goed was nagedacht over de ontwerp van de paraplu zelf, maar dat er ook over het design van de hoes en het handvat goed was nagedacht.

IMG_5441Zo zag de paraplu eruit toen ik hem binnenkreeg. Een stevige donkerblauwe hoes, met een rood bandje dat er overheen kan schuiven in dezelfde kleur als de paraplu. En een kleine gebruiksaanwijzing. Dat rode bandje is behoorlijk nutteloos en zit eigenlijk vooral in de weg, maar het ziet er op zich wel leuk uit. Maar het is niet iets wat ik elke keer meeneem. Het is een fijn handig formaat die makkelijk in je tas kan, het is iets groter dan een standaard paraplu, maar hij is met 340gram wel lekker licht.

IMG_5442Zo zonder rood bandje ziet je dat er ook op de parapluhoes twee handvaten zitten.

IMG_5443Yep, klopt als een bus.

IMG_5444De hoes zit vrij strak om de paraplu heen, dus het is erg handig dat je een stuk kunt openen met klitteband. Het kost zo een stuk minder tijd om de Senz Automatic in de hoes te krijgen.

IMG_5446Zo ziet de Senz Automatic paraplu er dan uit zonder hoes. Ik vind de kleur Passion Red echt prachtig, als er een lipstick in die tint was had ik hem er waarschijnlijk bijgekocht. Ware het niet dat ik waarschijnlijk al exact een lipstick in die kleur heb…

IMG_5456Dit is trouwens wat Senz belooft van de automatic. Het kan winden tot 80km/h weerstaan en bied ook nog UV bescherming. Handig als je het ooit als parasol wilt gebruiken. Geen flauw idee of dit UVA en UVB is trouwens. En je krijgt er 24 maanden fabrieksgarantie op, dan heb je als bedrijf wel echt vertrouwen in je product.

IMG_5453Ik heb nog nooit een paraplu aangeschaft waar je een gebruiksaanwijzing voor nodig had, maar eens moet de eerste keer zijn. Gelukkig is het erg simpel. Bij het openen is het kennelijk belangrijk dat het lange stuk naar beneden wijst. Als je ervoor zorgt dat de knop waar je op drukt naar boven gericht is, wat de meest natuurlijke houding is, dan zit het lange stuk altijd beneden. En daarna de paraplu losjes vasthouden. Je merkt echt dat als het wat harder waait dat de paraplu wat draait en een beetje de wind opzoekt. Erg grappig gevoel.

IMG_5452Aan de andere kant vind je trouwens een heel Amerikaans aanvoelend promo-praatje. En dat voor een Nederlands bedrijf.

IMG_5445En dit is het handvat. Het ziet er mooi uit, ligt lekker in de hand en uiteraard vind je hier de knopjes om hem te openen. En ook weer soort van te sluiten.

IMG_5451 Als je op het pijltje naar beneden drukt, gebeurt er dit. De paraplu klapt in, maar je hebt nog wel twee handen nodig om de steel in te klappen. Dus echt volledig automatisch is de paraplu helaas niet.

IMG_5449Ik had de Senz paraplu’s enkele jaren geleden wel gezien toen ze geïntroduceerd werden, maar ik vond ze er gewoon raar uit zien. Dus ik wilde er niet aan, maar nu kon het me weinig meer schelen. En inmiddels ziet de Senz paraplu er minder apart uit dan sinds de introductie. Het is wat asymmetrisch met een langere en een korte kant, maar er zit niet meer zo’n extreme punt op zoals ze aanvankelijk hadden.

IMG_5450Wat ook opvalt is dat alle hoekjes een bescherming hebben. Dus als je met je paraplu door een menigte loopt, heb je minder kans dat je iemands oog uitsteekt. Yep, Senz heeft zelfs over de kleinste details nagedacht.

Zoals je merkt, heb ik zeker geen spijt van de aankoop. Enig minpuntje is dat de paraplu niet volledig automatisch dichtklapt, maar dat is echt als je op details gaat letten. En uiteraard de prijs. Maar gelukkig zag ik hem in de drie dwaze dagen folder van de Bijenkorf in de aanbieding voor €29,95 vanaf aanstaande woensdag. In plaats van de gebruikelijke prijs van €54,95. Gelukkig heb ik hem zelf ook voor die prijs in de aanbieding aangeschaft bij bagagaonline.nl, anders had ik behoorlijk gebaald. Ik vind hem de investering volledig waard en hopelijk ga ik hier de komende jaren heel veel plezier aan beleven. Het liefst heb ik gewoon nooit een paraplu nodig, maar als het moet heb ik hier een hele fijne aan.

De Senz Automatic Paraplu kost €54,95, maar er zijn regelmatig aanbiedingen, en is online maar ook in meerdere winkels te koop.

Heb jij wel eens iets gekocht wat kort daarna verschrikkelijk in de aanbieding was?

12 gedachtes over “New in: Senz Automatic Paraplu Passion Red

 1. Ik heb deze paraplu nu al een paar jaar, en hij is GE-WEL-DIG!! Nooit meer de stress van vechten tegen de wind, en weer een nieuwe paraplu moeten kopen als je de strijd verloren hebt. Heerlijk!!

  Like

 2. Helaas heb je hem vaak moeten testen ja, dat rotweer hier in Nederland werkt soms op mijn zenuwen! Deze paraplu ziet er goed uit, mijn moeder heeft hem toevallig in het zilver en standaard in de auto liggen. Onder het moto: je weet nooit wanneer het gaat regenen haha.

  Like

 3. Thanks voor de tip! Dit jaar al 3 x 10 euro uitgegeven aan paraplu’s die binnen no time stuk gaan dus dit is zeker de investering waard.

  Like

 4. Het lijkt me zo handig om die storm paraplu te hebben! Ik vind het altijd doodeng om met een paraplu te lopen als het heel erg waait, dan ben ik bang dat ie omklapt haha. Dus dan laat ik me altijd maar verregenen. Misschien toch maar eens zo’n storm paraplu aanschaffen! 🙂

  Like

 5. Ik dacht eerst: huh, een plu? Maar hij lijkt me wel ideaal. Meer dan ideaal. Ik loop elke dag twee km van station naar mijn werk en vv en ben al menig maal zeiknat (mijn haaaaaaar, mijn makeup!) geregend met en zonder plu’s die de Nederlandse windstoten niet aankunnen. Toch maar eens over nadenken, al vind ik hem wel aan de prijzige kant.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s