Shu Uemura wimperkruller | Is het de hype waard?

IMG_5284Visagisten, beautybloggers, youtubers, tijdschriften ze zweren er allemaal bij. De Shu Uemura wimperkruller heeft echt holy grail status bereikt en is al veelvuldig in de prijzen gevallen. Een wimperkruller lijkt echt zo’n eenvoudig ding, maakt het nou echt uit welke je gebruikt? Kortom is de Shu Uemura wimperkruller de hype waard?

Shu Uemura is een japans cosmeticamerk dat echt het meest bekend is door de iconische wimperkruller. Hoewel ze ook gewoon make-up, huidverzorging en kwasten in de lijn hebben.

IMG_5278
Wanneer je de Shu Uemura wimperkruller aanschaft komt het in een strak vormgegeven wit doosje.

IMG_5279Uiteraard staan er een hele hoop beloftes op de verpakking. Waarbij er zelfs aandacht besteed wordt besteed aan de scharnier.

IMG_5281En er staat nog een gebruiksaanwijzing op de verpakking, in het engels en het japans. Hoewel de meeste vrouwen denk ik wel op de hoogte zijn van hoe je wimpers krult is de laatste tip wel een handige om het maximale uit je wimperkruller te halen.

IMG_5282En dit is dan de inhoud van de doos. Uiteraard de wimperkruller zelf en een vervangend rubbertje.

IMG_5283Ik heb de wimperkruller uitgebreid bestudeerd, maar kon er eigenlijk niet zo heel veel bijzonders aan ontdekken in vergelijking met andere wimperkrullers. Behalve dat er Shu Uemura op de wimperkruller stond.

IMG_5276En de ronding van de wimperkruller zelf, die is wat platter dan gewoonlijk. En als je goed kijkt, kun je zien dat die licht asymmetrisch is. Dat lijkt toch superonhandig, want dan zal die bij het ene oog goed passen en bij het andere niet, maar het tegendeel is waar.

IMG_5275Ik ben net zoals zovelen gewoon begonnen met een huismerk wimperkruller. In mijn geval met een van Miss Helen, destijds het huismerk van HEMA. Ik had altijd het idee dat wimperkrullers het niet deden bij mij. Ze knepen altijd heel pijnlijk op mijn ooglid, of je kreeg geen mooie krul, maar meer een hoek van 90 graden. Dus gedurende de jaren ben ik langzaam andere merken wimperkrullers gaan proberen en uiteindelijk duurdere merken. En nu inmiddels ruim 2,5 jaar geleden, schafte ik op vakantie in London de Shu Uemura wimperkrullers aan.

IMG_5277En sindsdien ben ik verkocht. Ik weet niet wat het is, maar deze werkt gewoon bij mij. Het past bij mijn oogvorm en mijn wimpers krijgen eindelijk een mooie krul. Hoewel die er van de buitenkant nou niet heel anders uitziet dan andere wimperkrullers, dus ik weet niet precies wat het hem doet. Toen ik een keer op vakantie ging en het zonde vond om mijn prijzige Shu Uemura wimperkruller mee te nemen, omdat ik bang was hem te verliezen, had ik gelijk spijt.

Voor mij is dit echt de ideale wimperkruller. Ik heb zelfs nog niet het rubbertje hoeven vervangen. Trouwens wanneer vervang je die dingen eindelijk, staat daar ook een vaste tijd voor of wacht je totdat van ellende uit elkaar valt? Dat terzijde, maar ik ben er zo tevreden over dat ik dat moment vast nog wel zal meemaken, maar tot dan geniet ik nog even van mijn Shu Uemura wimperkruller.

IMG_5274Helaas is de Shu Uemura wimperkruller niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland. Voor zover ik weet kan je hem alleen online bestellen en dan ben je er ongeveer €35,- aan kwijt. Als jij tevreden bent met de wimperkruller die je nu hebt, zou ik daar vooral bij blijven. Maar als je net als ik altijd ruzie heb gehad met wimperkrullers is de Shu Uemura wimperkruller wellicht wat voor jou.

Welke wimperkruller gebruik jij graag?

6 gedachtes over “Shu Uemura wimperkruller | Is het de hype waard?

 1. De wimperkruller die ik momenteel gebruik is mijn eerste wimperkruller en jawel, van de Hema. Ben nooit echt tevreden met de krul maar vraag me dan altijd af of het aan dat ding ligt of aan mijn wimpers xd
  Voor de rest leuk artikel!

  Like

 2. ik ben hier zo benieuwd naar, volgens mij is dit echt een vd eerste beauthypes waar ik me bewust van was. weet je toevallig welke betrouwbare webshop deze verkoopt?

  Like

 3. Ik heb mijn moeder aangeraden deze aan te schaffen, ze is er helemaal weg van. Echt de allerbeste, zeker voor Aziatische ogen omdat de vorm wat minder rond is. Shiseido schijnt ook een hele goede te hebben! Zelf gebruik ik het eigenlijk niet, omdat ik gekrulde wimpers heb en ik mezelf er alleen maar mee in het ooglid knijp 😦

  Like

 4. Pingback: Mijn essentiële beauty tools | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s