Bath & Bodyworks Candle – Pumpkin Cupcake | Review

IMG_5260Eén ding wat voor mij echt bij de herfst, en de winter trouwens,  hoort zijn kaarsen. Van waxinelichtjes tot Yankee Candles, het maakt me allemaal niet uit. Als er maar kaarsjes aan gaan. En er was één merk dat ik nog niet had geprobeerd: Bath & Bodyworks. Vooral omdat het in Nederland slecht verkrijgbaar is. En als je er wel aan kunt komen is het verschrikkelijk duur, maar omdat ik jarig ben (nou ja, was) maakte ik een uitzondering en kocht ik bij Chique Cosmetique in Rotterdam een Bath & Bodyworks kaars.

IMG_5256Ik koos gelijk de grootste variant. Ik bedoel als je het doet, moet je het goed doen. Het heeft drie lontje en weegt 411gram. Met de glazen pot eromheen is het nog behoorlijk zwaar. Het heeft 20-45 branduren. Deze kaars zou je heel gelijkmatig moeten kunnen branden. Als je er maar voor zorgt dat je de lontje telkens tot ongeveer 1 cm afknipt. De eerste keer moet je de kaars minstens een uur laten branden en al de volgende keren telkens een half uur en niet meer dan 3-4uur achter elkaar. Behoorlijk wat instructies dus om een kaars mooi te laten branden.

IMG_5264De kaars zit in een zware glazen pot, maar wat ik misschien nog wel leuker vindt is het deksel. Deze is zilver en er is een pompoenprint ingedrukt. Echt heel schattig.

IMG_5261De binnenkant van het deksel heeft een rubberen rand, waardoor het ook echt goed blijft zitten. Ik vind het plop geluidje wat je hoort als je het deksel eraf haalt erg leuk. Ik weet ook niet waarom.

IMG_5254
Ik kocht de toepasselijke geur Pumpkin Cupcake. Dit is een geur dat in de herfstcollectie zit. Ik vind het lastig om de geur te omschrijven. Het ruikt naar cupcakes, maar niet mierzoet. Je ruikt de pompoen, maar ook een vleugje karamel. En het is ook warm en een heel klein beetje kruidig. Echt heel anders dan de frisse geuren waar ik normaal voor ga, maar echt heel toepasselijk voor het najaar.

IMG_5263
Ik moet bekennen dat ik het in het begin eigenlijk zonde vond om de kaars aan te steken. Want hij zag er zo perfect en onaangeraakt uit. En zonder de kaars te branden kon je ook al van de geur genieten. Inmiddels heb ik hem een al een aantal keer aan gehad en het valt me op hoe intens de geur is. Na een half uurtje ruik je hem echt door de hele huiskamer. Het geeft gelijk zo’n warme knusse sfeer. De Pompkin Cupcake kaars is echt een aanrader, je haalt er echt de herfst mee in huis. Alleen jammer dat je portemonnee er niet zo blij mee is.

De Bath & Bodyworks kaars met 3 lonten kost €25,99 bij Chique Cosmetique (Plaza, bij Rotterdam CS), in de VS ben je er een stuk minder aan kwijt $22,50.

Welke geurkaars ga jij voor in de herfst?

14 gedachtes over “Bath & Bodyworks Candle – Pumpkin Cupcake | Review

  1. Ahh, ik heb zoveel goeds gehoord over B&B kaarsen. Deze geur staat ook echt op mijn wishlist! Wat heerlijk. Voorloopig heb ik nog mijn yankee candle kaarsen, maar ik vind wel jammer dat de geur niet zo intens is. Zo lekker dat je deze dan door je hele huis ruikt!

    Like

  2. Ik vind het altijd super romantische kaarsen erbij en de lekker herfstgeur wat wil je nog meer. Ik heb zelf ook vaak het gevoel van nieuwe dingen zo laten zonder te gebruiken. Ik wil het niet verpesten. Gelijk heb je dat je meteen een grote neemt.

    Like

  3. Ik ben gek op de Bath & Bodyworks maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hun kaarsen gewoon overpriced vind. Ikzelf koop altijd waxmelts voor de geur en die zijn een stuk goedkoper. In de winter heb ik gewoon waxinelichtjes aan of kaarsen in een kandelaar. De frequences van BBW zijn wel altijd super lekker en hun zepen en pillowsprays ook. Ik ben zeker een fan!

    Like

  4. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s