First Aid Beauty Facial Radiance Pads | Review

IMG_5197Ik ben altijd op zoek naar huidverzorgingsproducten en ingrediënten die mijn huid kunnen verbeteren en glycolzuur is daar één van. Ik had al een aantal maskers met glycolzuur geprobeerd, maar die waren wat de heftig voor mijn huid. Maar toen ik over de Facial Radiance Pads las van First Aid Beauty wilde ik deze gelijk proberen, want ze bevatten ook glycolzuur, maar dan voor dagelijks gebruik. Misschien dat mijn gevoelige huid daar wel tegen kan.

First Aid Beauty (FAB) is een Amerikaans merk dat effectieve ingrediënten gebruikt, maar ook geschikt is voor de gevoelige huid. De producten zijn dan ook vrij van agressieve chemicaliën en bekende irriterende ingredienten zoals parabenen, alcohol, parfum en kleurstoffen. Het resultaat is een collectie producten dat zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huiden. Klink goed, toch?

IMG_5195De Facial Radial Pad zitten in een klein potje. Dit is de kleine variant met 28 schijfjes. Helemaal in FAB huisstijl.

IMG_5199
Onder de deksel zit een plastic laagje om te voorkomen dat de wattenschijfjes uitdrogen.

IMG_5200En daaronder zitten dan de schijfjes.

IMG_5201Het zijn echt flinterdunne vochtige schijfjes.

De Facial Radiance Pads zouden precies de juiste hoeveelheid lactaat- en glycolzuur bevatten om het veilig te maken voor effectief dagelijks gebruik. Het bevat komkommer en Indiaanse kruisbes om als toner te werken, terwijl de citroenschil en zoethoutwortel voor een verhelderend en glanzend effect zouden moeten zorgen. Dit zijn de daadwerkelijke ingrediënten.


Water/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water, Lactic Acid, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Fruit Extract, Hyaluronic Acid, Phyllanthus Emblica (Indian Gooseberry) Fruit Extract, Polysorbate 20


Het product is op waterbasis. En bevat Aloe Vera en komkommer wat kalmerend en hydraterend werkt. Daarna glycerine wat ook vochtinbrengend werkt. En dan al de lactaatzuur en glycolzuur. Verder bevat het heel veel verschillende fruitextracten, wat deels als toner, deels als anti-oxidant en deels tegen hyperpigmentatie werkt. En wat hyaluronzuur wat ook hydraterend werkt. En het bevat inderdaad geen parfum of parabenen of iets dergelijks. Het ruikt ook heel clean, een beetje een mengsel van de witte thee en de aloe vera.

IMG_5196Je gebruikt de FAB Facial Radiance Pads als toner. Dus na het reinigen en voor het hydrateren. Je mag het één tot twee keer per dag aanbrengen op je gezicht, hals en decolleté.

Aangezien ik ’s avonds al de salicylzuur van Paula’s Choice gebruik. Besloot ik deze ’s ochtends te gebruiken.  Waar normaal gesproken producten met glycolzuur wat prikken en tintelen, voelde ik hier eigenlijk niks. Ik ging met de ene kant van het schijfje over mijn gezicht en hals. En daarna voor de zekerheid ook met de andere kant van het schijfje over mijn gezicht en hals. En gelijk na de eerste keer gebruik merkte ik al effect. Mijn huid voelde een stuk gladder aan en het straalde.

IMG_5198Ik gebruik het nu al een aantal maanden en heb het inmiddels heel voorzichtig opgebouwd naar twee keer per week. En wat ik merk is dat mijn huid gladder is, straalt en wat egaler qua pigmentatie wordt. Zonder dat het mijn huid irriteert. Het voldoet dus echt aan de verwachtingen en overtreft ze zelfs een beetje wat mij betreft. En nog iets wat ik niet had verwacht, de schijfjes drogen niet uit. Er is dus echt over de verpakking nagedacht.

Ik ben erg blij met de FAB Facial Radiance Pads en blijf het voorlopig nog zeker gebruik. Met de 28 pads kan ik bij een gebruik van twee keer per week ruim drie maanden doen. Maar de volgende keer koop ik denk ik de verpakking met 60 stuks, die gaat uiteraard langer mee en is per stuk nog wat goedkoper. Dit is wat mij betreft echt een aanrader. Als je dit product ook wil gebruiken denk er dan aan dat je overdag wel een SPF moet gebruiken, omdat je huid door glycol- en lactaatzuur gevoeliger wordt voor het zonlicht.

De First Aid Beauty Facial Radiance Pads kosten €16,68 voor 28 stuks en €30,58 voor 60 stuks en zijn te koop via feelunique.com of cosmania.nl

Gebruik jij al exfolianten?

9 gedachtes over “First Aid Beauty Facial Radiance Pads | Review

  1. Pingback: Cult Beauty Box by Caroline Hirons | Unboxing | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s