Trend: Multimasking

IMG_5234 Een nieuwe trend in de huidverzorgings is multimasking. Een beetje zoals multitasking, maar dan met gezichtsmaskers. Deze trend komt, zoals de meeste huidverzorgingsideeën tegenwoordig, uit Azie. Het Koreaanse merk Boscia bracht een set van vier maskers uit, die je ieder op verschillende delen van je gezicht aan kan brengen voor een verschillend resultaat. Vandaag deel ik de maskers die ik graag gebruik om te ‘multimasken’.

Voordat ik de trend kende, deed ik al aan multimasking. Original hipster alert. Ik heb zelf een gemengde gevoelige huid. Met een vettere T-zone waarbij ik vooral op mijn neus en kin last heb van mee-eters, mijn wangen droog tot normaal zijn en mijn voorhoofd daar een beetje tussenin. Omdat ik probeer twee keer per week een masker op te doen, waren de maskers die goed waren voor mijn neus en kin, wat te agressief voor mijn voorhoofd. Ik kreeg het geweldige idee om verschillende maskers te combineren. En tegenwoordig bestaat daar dus een flitsende term voor.

IMG_5236Mijn meest werkzame masker is de Good Things Manuka Honey Radiance Face Mask. Een reinigend en exfoliërend masker op basis van witte klei. Met antibacteriële eigenschappen door de manuka honing. Een reinigende werking door de witte klei. En exfoliërend door de toegevoegde lactaat zuur en papaya extracten. Echt een heel goed masker tegen mee-eters. Die breng ik dus voornamelijk aan op mijn neus en kin.

IMG_5237Een masker dat net wat milder is, maar ook heel goed reinigt is het Sanctuary Spa 5 Minute Thermal Detox Mask. Deze vind ik vooral fijn nu het wat kouder wordt, omdat het in combinatie met water warm wordt. Deze bevat ook witte klei, maar nu gemengd met houtskool voor de reinigende werking. Maar het bevat ook olien om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Echt een heel fijn allround masker. Deze breng ik vaak aan op mijn voorhoofd.

IMG_5235En als laatste mijn meest recente aanwinst. De Aveda Intensive Hydrating mask, was de ontbrekende schakel in mijn maskercollectie. Een mild hydraterend en kalmerend masker waardoor mijn huid na het aanbrengen altijd lekker zacht en verzorgd aanvoelt. Het bevat heerlijk vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine, maar ook kalmerende elementen zoals aloë vera Deze gebruik ik vaak voor mijn wangen. En ik denk dat nu het weer wat kouder wordt ik er deze er zeker vaker bij ga pakken.

Ik vind maskers echt een hele fijne toevoeging aan mijn huidverzorgingsroutine. Je hebt er maar een paar minuten voor nodig, maar je kan even lekker ontspannen en je huid knapt er van op. En nu met het multimasken kan je vooral als je een gemengde huid hebt, elk deel van je gezicht precies de juiste verzorging bieden. En vooral als de maskers verschillende kleurtjes hebben, ziet het er ook echt heel grappig uit. Yep, voor mij is een multimasking wel iets dat ik zal blijven toepassen in mijn huidverzorgingsroutine.

Lijkt multimasking jou wat of laat je deze trend aan je voorbijgaan?

6 gedachtes over “Trend: Multimasking

  1. Ik vind het idee achter maskers heel erg leuk, net als het scrubben van je lichaam – maar ik DOE het gewoon NOOIT. Ik heb een hele stapel sheet masks liggen uit Azië maar nog nooit gebruikt, ben ook altijd een beetje bang dat mijn huid dan van streek raakt.. Toch klinkt het masker van Aveda heel erg lekker. Misschien moet ik maar eens een poging wagen met dat ‘multi masking’!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s