Shea Moisture Deep Cleansing Shampoo & Balancing Conditioner | Review

IMG_5221Toen ik een aantal maanden besloot om mijn haar te laten knippen en mijn natuurlijke kroeshaar te dragen had ik natuurlijke andere producten nodig. Producten die mijn haar hydrateren, zonder mijn hoofdhuid te irriteren, en die zorgen dat het mooi krult. Zoals meestal in dit soort gevallen vertrouwde ik op het advies van mijn kapper. En zij raadde mij de shampoo en conditioner van Shea Moisture aan.

IMG_5229Op de verpakking van Shea Moisture tref je het verhaal van het merk aan. Het is kennelijk allemaal in 1912 gestart met een jonge alleenstaande moeder die begon met het verkopen van huisgemaakte natuurlijke producten voor huid en haar. Ik vind het wel een mooi en inspirerend verhaal.

IMG_5223Naast dat het mooie begin van het merk is het altijd blijven vasthouden aan het gebruik van natuurlijke producten. Je ziet hierboven een heel rijtje van wat er allemaal níet inzit. Het bevat onder andere geen sulfaten, parabenen, gluten, minerale olie of synthetische kleur- en geurstoffen.

IMG_5231En het is een cruelty free product, wat inhoudt dat het een proefdiervrij product is.

Omdat ik zelf een gevoelige huid heb, inclusief een gevoelige hoofdhuid raadde mijn kapster mij dit product aan. Op de verpakking staat dat het geschikt is voor mensen met roos, eczeem en psoriasis of die last hebben van een droge, jeukende hoofdhuid. Ik heb zelf wel een last van eczeem en een droge jeukende hoofdhuid dus dit leek mij ideaal.

IMG_5221De producten komen in een plastic verpakking en bevatten 384mL product. Het is redelijk opvallend door het zwarte etiket en de oranje letters. Het is niet helemaal mijn smaak, maar de inhoud is natuurlijk het belangrijkst. De producten ruiken allebei mierzoet, een beetje chemische snoep zoet. Ik vind het persoonlijk niet zo’n fijne geur, maar gelukkig blijft het niet al te lang hangen. De shampoo bevat de volgende ingrediënten:

IMG_5232Ik heb het voor de leesbaarheid ook even hieronder neergezet


Deionized Water, Decyl Glucoside (Coconut Oil), African Black Soap, Salicylic Acid, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Charcoal Powder, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis Seed (Jojoba) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Oil, Aloe Vera Leaf Juice, Vitamin E, Rosemary Extract, Plantain Extract, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) flower (and) Lonicera Japonica (Japanese Honeysuckle) Flower Extract


Zoals je kan zien bevat het hele andere ingrediënten dan traditionele shampoos. Het bevat heel veel verschillende oliën, die bekendstaan om hun hydraterende eigenschappen (kokos-, jojoba en sheaolie) om hun reinigende werking (tea tree olie) en Neem Seed olie wordt al jaren in India gebruikt tegen verschillende huidaandoeningen. Net als African Black Soap wat volgens traditioneel recept gemaakt wordt en vaak een mengsel is van onder andere Shea Boter, plantain (bakbanaan), palmolie, cacaoschillen en bananenbladeren. Daarnaast bevat het exfoliërende ingrediënten zoals salicylzuur en willowbark (wilgenschors) extract. En kalmerende ingrediënten zoals aloe vera en plantain. Het bevat ook vitamine E wat de huid en haar zou moeten versterken. En als geurstoffen Honeysuckle (kamperfoelie) en Rosemary (rozemarijn).

Op basis van deze ingrediëntenlijst kan je eigenlijk al afleiden dat het niet werkt zoals traditionele shampoos door veel te schuimen, wat vaak het haar en de hoofdhuid kan uitdrogen. Het reinigt juist op oliebasis, net zoals je je make-up met oliën en balsems kan verwijderen. Je kan dus op milde wijze alle product en vuil uit je haar verwijderen, zonder dat het je huid of haar uitdroogt. Echt ideaal. Het bevat ook wat ingrediënten die exfoliërend werken, die dus zorgen voor een chemische scrub. Ik merk hier persoonlijk niet zo veel van, maar ik vraag me af of dit niet te agressief is voor je huid is als je echt last hebt van een huidaandoening.

IMG_5224Op naar de conditioner. Die zit in een soortgelijke verpakking alleen met een pompje bovenop. Ik vind deze verpakking niet zo handig, omdat de opening zo klein is dat je maar blijft pompen voordat je voldoende conditioner hebt. Ik ben zelf nooit zo zuinig met conditioner, dus dat duurt bij mij wel even. Genoeg gezeur over de verpakking, het gaat tenslotte om de inhoud.

IMG_5227Ook hier zet ik voor de duidelijkheid de ingrediëntenlijst onder:


Deionized Water, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, African Black Soap Extract, Behentrimonium Chloride, Salicylic Acid, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis Seed (Jojoba) Oil, Sorbitol Esters, Aloe Vera Leaf Juice, Vitamin E, Rosemary Extract, Plantain Extract, Lonicera Caprifolium (Honey Suckle) Flower (and) Lonicera Japonica (Japonese Honeysuckle) Flower Extract.


Het is vast opgevallen dat de ingrediëntenlijst heel erg lijkt op die van de shampoo, alleen de verhoudingen liggen net wat anders. Er zit bijvoorbeeld meer shea boter in en het bevat ook andere hydraterende en verzorgende elementen zoals mangozaadboter en avocado-olie. Maar verder zijn er weinig verschillen. Doordat er wat meer shea boter inzit is de structuur ook een stuk dikker, waardoor het lekker in je haar blijft zitten.

Je kan deze conditioner gewoon aanbrengen op nat haar en dan 3 tot 15 minuten laten zitten en weer uitspoelen. Maar je kan het ook gebruiken als leave-in conditioner of als pre-shampoo. Zelf laat ik het altijd een kwartier in mijn natte haar zitten en daarna spoel ik het weer uit.

IMG_5233Ik ben voor mijn eerste shampoo en conditioner sinds ik mijn haar weer natuurlijk draag niet ontevreden. Ik gebruik de shampoo ongeveer elke 2 weken en de conditioner elke week. Waarbij het mijn haar niet uitdroogt en met name de shampoo goed reinigt, maar ik toch een tikkeltje meer hydratatie had gewild.  Ook wordt de kruldefinitie niet zo mooi na het gebruik van deze conditioner. Dus na het gebruiken van de conditioner breng ik toch weer een andere leave- in conditioner aan in mijn haren voor wat extra verzorging.

De shampoo blijf ik denk ik wel gebruiken, die is mild maar effectief. Voor de conditioner ga ik nog opzoek naar iets anders. Overigens had ik van deze producten geen last, ondanks dat ik een gevoelige hoofdhuid heb, dus daar is het zeker wel een aanrader voor. En het feit dat ze veel natuurlijke ingredienten gebruiken en proefdiervrij zijn is natuurlijk een bonus.

De Shea Moisture Deep Cleansing Shampoo en Balancing Conditioner kosten ongeveer €18,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de toko en online.

Welke conditioners of maskers vind jij fijn voor droog haar?

7 gedachtes over “Shea Moisture Deep Cleansing Shampoo & Balancing Conditioner | Review

  1. De ingrediëntenlijst ziet er van beide producten goed uit! Ik heb geen krullen maar wel een gevoelige hoofdhuid. Dit lijken me wel fijne producten die niet irriteren.

    Like

  2. Qua verzorging klinkt het goed, maar jammer dat het niet zoveel doet voor de kruldefinitie. Dat vind ik toch altijd wel een belangrijk punt aan haarproducten.

    Like

  3. Jarenlang had ik last van een super gevoelige hoofdhuid en kon alleen een shampoo gebruiken van Vichy! Op één of andere manier is het over gegaan en nu gebruik ik Garnier Loving Blends met Olijf. Goede ingrediënten, maar niet sulfaat/silicoonvrij. Ik heb droog & beschadigd haar, dus het is niet helemaal naar m’n zin, maar ik probeer het te fixen haha. Dit duo van Shea Moisture klinkt erg goed overigens! Alleen die mierzoete geur niet zo..

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s