Essie Gelsetter Topcoat | Review

IMG_5024Toen ik op social media zag dat mijn favoriete nagellakmerk met een nieuwe topcoat kwam was ik direct nieuwsgierig. Ik heb al een heleboel verschillende topcoats geprobeerd, maar was nog op zoek naar mijn holy grail. Heb ik hem gevonden in de Essie gelsetter topcoat?

IMG_5015De Essie gelsetter zou volgen Essie voor glans moeten zorgen, een gelnagellak finish en er ook voor moeten zorgen dat je nagellak langer blijft zitten. En dit allemaal zonder gebruik te maken van een lamp. Precies waar ik naar opzoek ben in een topcoat: glans, langere draagbaarheid en geen gedoe.

IMG_5024Wanneer je de Essie gelsetter topcoat koopt komt het in een zilver en transparant doosje met roze letters. De topcoat lijkt qua vormgeving erg op de gewone Essie nagellak, met als grootste verschil de zilveren dop. Ik vind het er wel mooi uitzien, het springt eruit, maar tegelijk is het ook wel echt Essie.

IMG_5026Ook de topcoat komt met de handige brede kwast met de mooi afgesneden haartjes zoals we van Essie gewend zijn. De topcoat breng je dus ook lekker snel en makkelijk aan.

IMG_5016Het gebruik is erg makkelijk. Breng een basecoat en twee laagjes gekleurde nagellak aan en daaroverheen de gelsetter topcoat. Wanneer de glans vervaagt kan je een nieuw laagje topcoat aanbrengen. Hoewel er in de beschrijving staat dat je het moet gebruiken met Essie producten, heb ik het ook getest met andere merken. En dan werkt het ook prima.

IMG_5216Voor deze review laat breng ik de gelsetter topcoat aan over een Essie nagellak. Dit is is Vested Interest een groengrijze nagellak uit de herfstcollectie van 2013. Ik vond het wel passen bij het grauwe herfstweer van de afgelopen tijd.

IMG_5218Dit is een foto van 2 laagjes Vested Interest. Essie nagellak heeft van zichzelf al een behoorlijke glans. Even kijken of de topcoat dit overtreft.

IMG_5220En voila, dit is Vested Interest met daaroverheen de gelsetter topcoat. Je ziet dat de glans wat intenser is en het echt een gelachtige finish krijgt. Maar de nagellak wordt ook net een fractie lichter van kleur. Ik denk dat dit waarschijnlijk komt door de lichtreflectie door de intensere glans.

Naast de prachtige glans droogt de topcoat ook heel snel. Tegen de tijd dat je je laatste nagel hebt gelakt is de eerste al bijna droog. Erg fijn en ook wat onverwacht, want dat stond niet in de beschrijving, maar ik ben er erg blij mee. En de houdbaarheid is ook tip top in orde. Normaliter blijft een Essie nagellak bij mij zo’n vijf dagen mooi zitten, maar met de Essie gelsetter topcoat kon ik 9 dagen genieten van mijn gelakte nagels. Daarna begonnen er opvallende chips te verschijnen en vond ik de uitgroei ook wat te extreem. Oké de glans vervaagt wat, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Dus ik heb geen nieuw laagje topcoat aangebracht.

IMG_5022Deze topcoat overtreft mijn verwachtingen. De Essie gelsetter topcoat zorgt voor een gelnagellak finish zonder gebruik van een lamp, is sneldrogend en verlengt de draagbaarheid van je nagellak. En je kan het ook gebruiken bij andere merken nagellak. Dus precies waar ik naar op zoek ben. De Essie gelsetter is echt een aanrader als je op zoek bent naar een goede topcoat.

De Essie gelsetter kost €14,95 en is te koop bij geselecteerde Etos en DA filialen

Wat is jouw favoriete topcoat?

13 gedachtes over “Essie Gelsetter Topcoat | Review

 1. Oké! Klinkt veelbelovend! Negen dagen is LANG.

  Mijn favo topcoat is Seche Vite. Die binnen vijf minuten echt compleet uitgehard is. Wordt snel dik maar heb nu ook de verdunner. Die ik nog steeds uit moet testen.

  Like

 2. Fijne review! Ik heb deze topcoat een tijdje geleden ook getest en hij is echt heel goed. Mijn nagellak blijft een stuk langer zitten maar ik vind ook de glans heel fijn.

  Like

 3. Sneldrogend is wel een mooi pluspuntje naast de gel-like finish. Ik vind het dan wel jammer dat het de nagellak lichter maakt want de topcoats die ik heb gebruikt hebben dit effect niet. Of het moet komen, zoals je zei, door de reflectie. Bedankt voor de duidelijke review (-:

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s