Beauty Bits Boek: The Original Beauty Bible – Paula Begoun

IMG_5207Ik heb al tijden geen boekreview meer online gezet, maar ik heb er zeker nog een aantal die ik met jullie wil delen. En vandaag is dat er één voor skincarejunkies namelijk The Original Beauty Bible, geschreven door de oprichter van Paula’s Choice, Paula Begoun.

IMG_5210Paula Begoun heeft jarenlang als make-up artist en schoonheidsspecialist gewerkt, maar was ook een kritische consument. Ze was niet tevreden met alle marketinghype en niet werkende producten en heeft het haar missie gemaakt om het publiek te informeren over huidverzorging en huidverzorgingsproducten op basis van gedegen onderzoek. Ze heeft meerdere boeken geschreven, nu ongeveer 20, en haar eigen huidverzorgingslijn Paula’s Choice opgericht. Waar ze sinds vorig jaar ook voorzichtige stappen in de make-upindustrie mee heeft gezet.

IMG_5211Ik leerde Paula Begoun kennen via Paula’s Choice en kwam er zo achter dat ze ook boeken heeft geschreven. Aangezien ik erg gedesinteresseerd ben in huidverzorging besloot ik The Original Beauty Bible te kopen. En ik heb er geen spijt van gehad. Ze bespreekt erg overzichtelijk verschillende huidaandoeningen en oplossingen daarvoor. Ze informeert je over goede en slechte ingrediënten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

IMG_5212En wat ik  erg interessant vond was een kijkje in de keuken van de beautyindustrie. Hoe producten worden ontwikkeld, waarom er bepaalde ingrediënten in gaan en wat voor marketingtechnieken er worden gebruikt. Zodat de onwetende consumenten toch weer valt voor veel hype, vaak zonder inhoud.

Het is vooral een erg informatief boek en niet een boek die je voor je plezier van begin tot eind leest. Er zit ook geen verhaallijn in. Voor mij is het een boek waar ik een aantal interessante hoofdstukken uit lees. En ik gebruik het ook wel als naslagwerk, omdat voor bijna elk huidprobleem wel een oplossing te vinden is. Wat ik ook erg positief vind is dat het boek geschikt is voor alle huidstypen, -kleuren en leeftijden. Het bevat echt voor ieder wat wils.

Hoewel ik het onderwerp heel leuk vind, leest het boek zelf niet heel makkelijk weg. Het is engelstalig, waar ik niet zo veel problemen mee heb, en het zijn veel lappen tekst zonder plaatjes. Daarnaast is het best wetenschappelijk geschreven. Het deed me eigenlijk vooral aan mijn studieboeken denken.
IMG_5214Als je je echt verder wilt verdiepen in huidverzorging is dit echt een heel nuttig boek waar je veel van kunt leren. En hoewel alle info niet helemaal meer up to date is, blijft het een heel goed naslagwerk. Als je huidverzorging eigenlijk niet zo interessant zou ik hem overslaan. Er zit wel één hoofdstuk over make-up met aanbrengtips en dergelijke in, maar zonder plaatjes vind ik dat een stuk minder behulpzaam. Dus echt een boek voor de liefhebbers van huidverzorging en zeker het geld waard.

The Original Beauty Bible van Paula Begoun kost €23,90 en is het makkelijkst verkrijgbaar via www.paulaschoice.nl

Lees jij boeken voor make-up of huidverzorgingstips of zoek je toch vooral je info online?

4 gedachtes over “Beauty Bits Boek: The Original Beauty Bible – Paula Begoun

  1. Fijne review! Al denk ik niet dat dit boek wat voor mij is. Het lijkt me op zich wel een interessant boek, maar ik weet nu al dat ik zo’n wetenschappelijk boek waarschijnlijk niet ga lezen (dat heb ik de laatste jaren al genoeg gedaan voor mijn studie, haha).

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s