MAC Prep + Prime Lip | Review

IMG_5175Naast oogschaduwprimer, gezichtsprimers en zelfs wimperprimers bestaan er ook lipprimers. MAC heeft de Prep + Prime Lip in het assortiment. Een product bedoeld om je lippen te hydrateren, maar het zou ook je lippen verzachten en verfijnen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat aangebrachte producten op de lippen een mooier resultaat leveren. Benieuwd of het werkt? Check dan deze review

Ik kocht de MAC Prep + Prime Lip voornamelijk om te dragen onder matte lipsticks. Ik ben gek op matte lipsticks, ze blijven muurvast zitten en de dekking is geweldig. Maar één groot nadeel je krijgt er zulke droge lippen van. Ik ging dan altijd in de weer met lipbalsem of lipgloss, maar dan gaat wel het matte effect verloren. Dus ik hoopte dat deze primer dat probleem zou verhelpen.

IMG_5174
De MAC Prep + Prime Lip tube is uiteraard zwart, maar een stuk langer en slanker dan de lipsticks. Je krijgt 1.7 gram product. Ter vergelijking een MAC lipstick bevat 3 gram.

IMG_5176Er zit een zwart doosje omheen, die heel veel kleine glitters bevat. Net zoals de de lipsticktube, alleen dan wat opvallender. Ik vind dat soort kleine details altijd erg leuk, het is bijna zonde om het weg te gooien.

IMG_5173
De MAC Prep + Prime lip ziet er uit als een transparante lippenbalsem. En dat is het feitelijk ook, met als enig verschil dat het een totaal matte finish heeft. Ik heb er een swatch van gemaakt, maar niet gefotografeerd, want je ziet er echt niks van. Wanneer je het op je lippen aanbrengt, voelen je lippen gehydrateerd en zijn de lijntjes in je lippen iets minder opvallen. Dus het zorgt echt voor een gladde basis, maar doordat het mat is kan je ook makkelijk een matte lipstick erover aanbrengen. En dus ook over je matte lipstick aanbrengen wanneer je na een aantal uur dragen last van droge lippen krijgt.

IMG_5172Ik vind dit echt een heel handig product, maar uiteraard is het geen basisbehoefte. Wat make-up eigenlijk sowieso niet is. Maar als je vaak matte lipstick draagt en het net wat makkelijker mooi wilt aanbrengen en niet met droge lippen wilt rondlopen is dit een ideaal product. O ja, en je moet er ook wat geld voor over hebben.

De MAC Prep + Prime Lip kost €18,50 en is te koop bij MAC counters of via maccosmetics.nl

Was jij al bekend met lip primers?

10 gedachtes over “MAC Prep + Prime Lip | Review

  1. Primertje hier, primertje daar…Inderdaad, voor ieder deel van ons gezicht bestaat uit een primer. Ik moet steeds vroeger opstaan om nog enigszins op tijd op mijn werk te komen. Voordat je al die primers hebt aangebracht, pff… Oké, dit zeg ik natuurlijk met een vette knipoog!
    Het lijkt me voor een matte lipstick een ideaal product! Fijn dat je ‘m ook over je matte lipstick aan kunt brengen. Thanks voor je fijne en duidelijk review!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s