Aveda Intensive Hydrating Masque | Review

IMG_5032Hoewel ik al een aantal maskers in mijn arsenaal heb, ontbrak er nog één: een simpel hydraterend masker. Gewoon voor die momenten dat ik last van een gedehydreerde huid heb. Ik had goede dingen gehoord over de Aveda Intensive Hydrating Masque en ik wil altijd wel een (voor mij) nieuw merk uitproberen, dus ik schafte hem aan. Toen ik hem laatst in een shoplog toonde, waren er een hoop van jullie benieuwd naar dit masker. Dus bij dezen een review.

Aveda is een merk waarbij de missie is: Ontdek de kunst en wetenschap van pure bloemen en plantenextracten. Bij Aveda streven ze ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid, maar overal ter wereld. Dus het is echt een merk dat gebruik wil maken van natuurlijke ingrediënten die ze eerlijk verkregen hebben.

Dit is wat het masker volgens Aveda belooft: Heeft een kalmerend effect op de extreem droge en gestreste huid die wordt blootgesteld aan aanvallen van buitenaf. Dit intensief hydraterende, olievrije masker bevat krachtige plantaardige bestanddelen met een hydraterende werking. Aloë vera, kelp en lavendel verkoelen en hydrateren de huid. Rozenwater kalmeert de huid. Het masker verzacht, verkoelt en kalmeert het huidoppervlak, en verhoogt het vochtgehalte van de huid. Het resultaat is een zachte, gladde en gezonde huid.

IMG_5042De Intensive Hydrating Masque zit in een transparante tube met een handige klikdop. Dit werkt erg makkelijk en hygiënisch én je kan precies zien hoeveel er nog in de verpakking zit.

IMG_5043Het masker zelf is transparant met een structuur tussen een lotion en een gel in. Het smeert echt heel makkelijk. Op naar de ingrediënten.

IMG_5036Het is een masker op waterbasis. Met een hele hoop natuurlijke ingrediënten met een kalmerende werking zoals lavendelextract, aloë vera en rozenextract. Daarnaast bevat het anti-oxidanten uit zeewierextract (Laminaria Digitata Extract, kelp) en gefermenteerde Magnesium en Calcium. Ook bevat het ook een hoop synthetische hydraterende en verdikkende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, propanediol, sorbitol en betaïne. Verder bevat het ook conserveringsmiddelen zoals Phenoxyethanol en Methylisothiazolinone in kleine hoeveelheden.

Dus het is deels een masker met natuurlijke ingrediënten, maar het bevat dus ook een hele hoop synthetische ingrediënten die vaak in huidverzorging voorkomen. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg en vind ik het vooral belangrijk of het masker werkt.

Volgens de gebruiksaanwijzing breng je een dikke laag aan op de gereinigde huid van gezicht en hals en laat je dit 5-10 minuten inwerken. Daarna kan je het verwijderen met een reinigingsdoekje en warm water. Het masker wordt niet hard op de huid, je voelt het eigenlijk langzaam intrekken. En nadat ik het masker verwijderd was voelde mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Hoewel ik eigenlijk niet het idee had dat mijn huid gedehydreerd was. Dus het werkte echt.

IMG_5033Ik ben zeker blij dat ik dit masker aangeschaft heb. Hoewel de ingrediëntenlijst minder groen is dan het merk voor wilt doen, werkt het echt heel goed. En ik krijg er geen irritatie of uitslag van, zoals dat bij andere maskers in het verleden toch wel het geval is geweest. Ik denk dat vooral nu het wat k0uder aan het worden is, ik nog een hoop plezier aan dit masker ga beleven. Deze ga ik zeker regelmatig aan mijn huidverzorgingsroutine toevoegen.

De Aveda Intensive Hydrating Masque kost €32,50 en is verkrijgbaar via Aveda.nl. Voor andere verkooppunten, check de website.

Heb jij al wel eens producten van Aveda gebruikt?

9 gedachtes over “Aveda Intensive Hydrating Masque | Review

  1. Het lijkt mij wel een fijn masker! Ik gebruik eigenlijk bijna altijd alleen maar hydraterende maskers, omdat ik het idee heb dat die het beste werken bij mijn huid; van reinigende maskers of maskers tegen puistjes krijg ik meestal juist een geïrriteerde huid haha!

    Like

  2. Volgens mij heb ik nog niet eerder een product van dit merk gebruikt. Ik gebruik zoveel merken en producten dat ik het gewoonweg niet weet, haha! Het klinkt als een heel fijn masker. Ik ben nog op zoek naar het juiste masker voor mijn gezicht. Ik krijg vaak uitslag en/of een geïrriteerde huid. Deze ga ik in mijn achterhoofd houden.

    Like

  3. Pingback: Trend: Multimasking | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s