Bobbi Brown Brightening Brick – Cranberry | Review

IMG_4899Dit product stond al een tijdje op mijn wishlist, maar elke keer als ik bij de Bobbi Brown counter kwam was ik het spontaan vergeten of meer waarschijnlijk had ik al zoveel make-up gekocht dat ik mijn aankoop maar uitstelde. Het is er uiteindelijk van gekomen en ik heb het uitgebreid kunnen testen, de Bobbi Brown brightening brick in Cranberry.

De Bobbi Brown brightening brick (zeg dat eens snel 10x snel achter elkaar) zou je een natuurlijke glow moeten geven. Er zijn in totaal 4 verschillende kleuren en ik koos voor Cranberry. Cranberry combineert de warmte van een bronzer met een subtiele kleur van een blush en zou donkere huiden een prachtige subtiele glans moeten geven. Volgens Bobbi Brown kun je het wat intenser aanbrengen op de wangen en wat lichter op de rest van het gezicht voor een subtiel effect.

IMG_4901De Brightening Brick zit in een klassieke zwarte hoogglans verpakking met de witte Bobbi Brown letters erop. Heel subtiel en helemaal in lijn met de andere Bobbi Brown producten.

IMG_4902En in de deksel bevindt zich een grote spiegel. Handig!

IMG_4906Maar bij de brightening bricks is de inhoud natuurlijk de echte eyecatcher, zes verschillende prachtige glanzende kleuren.

IMG_4907Hier even een foto met flits, waardoor je de prachtige fijne shimmers in alle kleuren goed kunt zien.

IMG_4911Op de achterkant staat deze waarschuwing. Kennelijk zijn deze brightening bricks erg fragiel en moeten ze met zorg behandeld worden. Dus als jij iemand bent die vaak zijn make-up meeneemt of onderweg aanbrengt is deze misschien niet voor jou. Van de Bobbi Brown shimmer brick hoorde ik overigens ook dat die makkelijk stuk ging onderweg, dus waarschijnlijk is dat bij de brightening bricks ook het geval.

IMG_4917
IMG_4921Ik heb hierboven alle kleuren los geswatcht en de meest rechtse swatch is alle kleuren door elkaar heen. Waarbij de bovenste foto in de schaduw is genomen en de onderste in zonlicht. De kleuren lijken hier behoorlijk intens, maar op het gezicht valt dat erg mee.

IMG_5133Het effect was best wel moeilijk op de camera te vangen, maar als je goed kijkt zie je een subtiele warme glans op mijn wangen. Ik heb geprobeerd met name de onderste rij met de rode en donkere kleuren op mijn wang aan te brengen. En de bovenste rij met de intens glanzende gouden kleuren op mijn jukbeenderen. Uiteindelijk wordt het toch een mengeling van de twee en om het een beetje draagbaar te houden, ben ik maar voor iets subtieler aanbrengen gegaan. Hoewel de warme cranberry kleur daardoor niet goed uit de verf komt.

IMG_4898Ik vind het een prachtig vormgegeven palette en het effect als highlighter ook heel goed. Maar als je het ook als bronzer en blush wilt gebruiken moet je denk ik wel een heel klein kwastje gebruiken, anders krijg je toch te veel het discobal effect. Ik zou het persoonlijk niet zo snel over mijn hele gezicht aanbrengen zoals Bobbi Brown dat instrueert, want dan zie je er denk ik vooral wat oververhit uit. Overigens is dit palette denk ik vanwege het subtiele effect ook heel goed geschikt voor lichte huidjes.

IMG_4904Als je op zoek bent naar een everyday highlighter met een subtiel effect zou ik zeker eens een kijkje nemen bij de Bobbi Brown brightening bricks. De Bobbi Brown Brightening Bricks worden verkocht bij Bobbi Brown counters in geselecteerde Douglas filialen en in de Bijenkorf voor €49,00.

Wat is jouw favoriete highlighter?

14 gedachtes over “Bobbi Brown Brightening Brick – Cranberry | Review

 1. Wat is deze mooi zeg! Ik heb zelf nog niks van Bobbi Brown maar een brightening of shimmer brick staat nog wel op mijn wishlist. Goed trouwens dat ze waarschuwen dat het product kwetsbaar is, want zo’n prijzig product wil je niet kapot maken!

  Like

 2. hij is erg mooi maar het effect is wel erg subtiel. ik ben de shimmer brick gewend en daar zie je wel duidelijker effect ><; mijn favoriete highlighter blijft Albatross van Nars.

  Like

 3. Beauty-alert! Wat een mooierd, zeg. Hij kleurt ook prachtig bij je huid. Duur, maar ik denk dat je hiermee – net als met de shimmer brick – echt eeuwen doet!

  Like

 4. Pingback: MAC Magic of the Night Collectie: Evening Rendezvous & Shaft of Gold | Review | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Beauty Wishlist – December 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s