Essie Nailpolish Tag

IMG_5087Het is al weer een tijdje geleden dat er een tag op mijn blog verscheen en deze stond al een tijdje op de lijst. Vandaag een tag bedacht door Esther van happilyeverafterxover mijn favoriete nagellakmerk: Essie!

IMG_5089Hoeveel Essie nagellak heb jij?
Ik heb in totaal 26 Essie lakjes. 24 Kleurtjes, waarvan 3 mini’s, en 2 topcoats. Dat is bij elkaar opgeteld behoorlijk wat geld wat ik er aan uit heb gegeven. Als je bedenkt dat de lakjes ongeveer €10,- kosten en de topcoats nog wat meer. We zullen het maar een investering noemen…

Nailed it! Essie - Cute as a Button BeautyBitsBlog.comWat is je eerste Essie nagellak?
Essie Cute as a Button. Deze kocht ik al een paar jaar geleden en ik viel voor de combinatie van de schattige naam en het lieve roze kleurtje.

IMG_5090Welk lakje heb je als laatste gekocht?
De Essie gelsetter topcoat, maar dat is natuurlijk niet echt een kleurtje. De laatste kleurtjes die ik heb gekocht waren Lady Like en Flowerista, die heb ik samen in de aanbieding bij bol.com gekocht.

Heb je al je lakjes wel eens meer dan één keer gedragen?
Nee, ik heb wel elke lakje al minstens één keer gedragen. Meestal ben ik na aankoop zo benieuwd hoe het staat dat ik het zo snel als mogelijk na aankoop opdoe, maar ik heb nog niet elke lak meer dan één keer gedragen

Nailed it! Essie - Cute as a Button BeautyBitsBlog.comWelk lakje draag je in de lente het liefst?
Eigenlijk houd ik niet zo veel rekening met de seizoenen, als ik zin heb in een bepaalde kleur draag ik het ongeacht of het ‘hoort’. Maar één van mijn favoriete lentelakjes is toch wel Essie Cute as a Button.

Glitter of creamy lakjes?
Volmondig creamy lakjes. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit creamy lakjes en Essie is daar gewoon heel goed in. Ik heb ook wel een aantal glitterlakjes waar ik overigens ook heel tevreden over ben.

Waarom vind jij Essie zo fijn?
Heb je even? Je hebt heel veel keuze, er is echt voor ieder wat wils. En als je nu niks mooi vindt, zijn er genoeg Limited Edition collecties waar je wellicht wel iets van jou smaak bij zit. Ik vind de vormgeving mooi, basic en praktisch. Niet te veel poespas en de combinatie van wit en het glazen flesje met de nagellakkleur staat heel fris. De belangrijkste redenen dat ik Essie zo fijn vindt zijn de formule die bijna altijd perfect is en het brede mooi afgeronde kwastje. Hierdoor krijg je makkelijk een mooi resultaat.

Essie Watermelon en swatchesWelk lakje draag je in de zomer het liefst?
De afgelopen zomers was dat Watermelon. De naam doet al heel zomers aan en het felle fuchsia kleurtje spat echt van je nagels af.

Wie inspireert jou, om Essie lakjes te kopen?
Volgens mij heb ik daar niemand voor nodig, maar het begint toch altijd weer te kriebelen als ik op blogs de nieuwe Limited Edition collecties zie verschijnen.

Welke naam vind jij het leukst?
Jamaica Me Crazy, in mijn hoofd spreek ik dat ook met zo’n stereotiep Jamaicaans accent uit.

IMG_5097Jouw limited edition lakjes zijn…
Eigenlijk best een hele boel. De bovenste rij van links naar rechts: Toggle to the Top, Shearling Darling, Parka Perfect, Vested Interest, Jiggle Hi Jiggle Low.
De onderste rij van links naar rechts: Roarrrrange, Flowerista, Sittin’ Pretty, Hip-Anema.

IMG_5093Heb jij wel eens een miskoop gehad?
Ja, eentje. Clambake, deze kocht ik online. Het is een felle oranjerode kleur, maar helaas is de formule erg transparant. Dat vind ik bij nude kleurtjes niet zo erg, maar bij zo’n opvallende kleur vind ik een goede dekking wel belangrijk. Dus nu draag ik het op mijn teennagels, dan valt de matige dekking niet zo op.

Waar koop jij je Essie lakjes?

Het overgrote deel heb ik bij de Etos gekocht. Wanneer er een aanbieding is koop ik ze ook regelmatig online bij bol.com of via debijenkorf.nl.

Nailed It! Essie Damsel in a Dress Beautybitsblog.comWelk lakje draag je in de winter het liefst?
Een lekkere vampy donkere kleur zoals Damsel in a Dress. Maar in de winter draag ik ook graag glitterlakjes, zoals Jiggle Hi Jiggle Low, vooral rond de feestdagen of een lakje met een zweempje grijs erin.

Wat is je ultieme favoriete Essie lakje momenteel?
O, dat is echt een moeilijke vraag. Dan moet ik toch Cute as a Button zeggen, mijn allereerste aankoop. Het heeft toch sentimentele waarde.

IMG_4424Welk lakje draag je in de herfst het liefst?
In de herfst neig ik ook naar donkere kleuren, eigenlijk net zoals in de winter. Maar ik draag ook vaker naturel kleuren zoals Lady Like (zie foto).

Welk Essie lakje staat op jouw wishlist?
Geen één, de meeste lakjes koop ik in een opwelling. Vaak omdat ze in de aanbieding zijn of uit een Limited Edition collection komen, dan vind ik het toch moeilijk om daar weerstand aan te bieden. Maar ik probeer ook graag andere merken uit, dus als het idee heb dat er een kleur ontbreekt in mijn collectie koop ik die eerder bij een ander merk.

Welke nagellak draag jij nú op je nagels?

Helemaal niets.

Als je wilt mag je de tag uiteraard overnemen. Laat dan even een linkje hieronder achter, dan kan ik hem lezen. Ik vind het altijd leuk om andermans Essie stash te zien.

Heb jij al een Essie nagellak in je bezit en wat is jouw favoriete kleur?

11 gedachtes over “Essie Nailpolish Tag

  1. Essie is inderdaad zo’n fijn merk! Je hebt een mooie en uitgebreide collectie Essie lakjes 🙂 Ik heb er zelf nog maar een paar; ik kocht ze telkens bij de Etos die hier vlakbij zat (5 minuten lopen vanaf ons huis), maar die is nu al een tijdje weg, dus zal ik ze ergens anders moeten gaan scoren haha!

    Like

  2. Super leuk dat je hem hebt ingevuld! Wat heb je toch prachtige lakjes. cute as a button blijft ook mijn favoriet, al draag ik hem veel te weinig!

    Like

  3. Pingback: Nail Polish Addict Tag | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s