Zoeva kwasten (223, 231, 322) | Review

IMG_4293Na al jaren positieve verhalen gehoord te hebben over Zoeva-kwasten besloot ik een aantal maanden geleden er toch een aantal te bestellen. Het liefst wil ik kwasten van tevoren zelf aanraken om ze te beoordelen, maar ditmaal nam ik toch de gok. Benieuwd of deze kwasten zich staande kunnen houden tussen mijn MAC en Real Techniques kwasten? Kijk dan gauw verder.

Zoeva is een duits merk dat in Nederland alleen maar online verkrijgbaar is. Dat maakt voor mij de drempel om te bestellen wat hoger, maar na alle positieve reviews bestelde ik uit het ruime aanbod drie kwasten. De 223 Petit Eye Blender, 231 Luxe Petit Crease en 322 Brow Line. Alledrie in de standaard uitvoering, dus een zwart handvat met zilveren details.

IMG_4302
223 Petit Eye Blender €7,80
Deze kwast is gemaakt van synthetische taklonharen en valt derhalve ook onder de vegan collection van Zoeva kwasten. Hoewel de haren synthetisch zijn, voelt het net zo zacht aan als een kwast gemaakt van dierlijk haar. Het is een kleine oogschaduwkwast bedoeld om oogschaduw in de arcadeboog aan te brengen, wat het prima doet. Daarnaast vind ik hem ook erg fijn om oogschaduw onder het oog te blenden. Omdat de kwast van synthetische haren is gemaakt is het zowel geschikt voor poeder- als crèmeproducten.

IMG_4300231 Luxe Petit Crease €7,80
De Luxe Petit Crease kwast is gemaakt van een mix van synthetisch en dierlijk haar. Je kan het het best omschrijven als een smalle blending kwast. Deze is ook voor het aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog en je kunt er ook wat mee blenden. Het werkt net wat minder grof en zachter dan de Petit Eye Blender

IMG_4299322 Brow Line €6,80
Deze bestelde ik speciaal als wenkbrauwkwast. Ik gebruik eigenlijk altijd een wenkbrauwpotlood, maar ik had laatst een wenkbrauwpoeder gekocht en daar wilde ik een goeie kwast voor vinden. En dat is gelukt! Deze kwast is gemaakt van vegan taklonharen en heeft een korte, brede kwast. Het is ook lekker stevig, ideaal om je wenkbrauwen precies mee bij te kunnen tekenen.

IMG_4296
Dus alledrie positieve reviews en ze voldoen helemaal aan de verwachtingen. Ik vind ze qua kwaliteit net zo goed als mijn Real Techniques kwasten. Sterker nog, ze doen zelfs niet onder voor mijn MAC-kwasten en dat voor een fractie van de prijs.

Ik heb ze inmiddels een aantal maanden en dus ook een flink aantal keer gewassen. Waarbij mij opviel dat ze niet verharen en weer mooi wit werden. Nou ja, de deluxe crease kwast dan, de vegankwasten hebben van zichzelf al iets grijzere haren.

IMG_5075Over hoe lang ze mee gaan kan ik nog weinig zinnigs zeggen, maar tot nu toe is de kwaliteit prima. Ik ga zeker in de toekomst nog een aantal andere Zoeva kwasten bestellen. Deze kwasten hebben echt wel een plekje verdiend tussen mijn MAC en Real Techniques kwasten.

Zoeva kwasten zijn online te koop via zoeva-shop.de en douglas.nl. Via de Zoeva webshop zijn ze wat goedkoper, maar er komen wel verzendkosten á €5,50  bij.

Wat vind jij nou goede kwastenmerken?

10 gedachtes over “Zoeva kwasten (223, 231, 322) | Review

  1. Dit lijken mij wel hele fijne kwasten! Ik heb zelf nog geen kwasten van Zoeva geprobeerd. Tot nu toe ben ik vooral gek op de kwasten van Real Techniques, maar ik wil nog graag meer merken uitproberen 🙂

    Like

  2. Pingback: Happy Birthday to Me! | Douglas Shoplog | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s